| Ana Sayfa » Güncel |
Ordu - Giresun Havalimanı çalışmaları son hızla devam ederken 2013 Aralık ayı itibariyle kısmen uçuşların başlayabileceği açıklandı. Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanının Aralık ayında uçak iniş kalkışları için hazır hale geleceğini söyledi.
Vali Şahin, Avrupa'nın tek, dünyanın dördüncü deniz üzerine yapılan havalimanı olan Ordu-Giresun Havaalanı'nın yüzde 35- 40'lık bölümünün tamamlandığını belirtti.
Mendireğin tamamlanmasıyla havalimanına uçak kabulüne başlanacağını belirten Vali Şahin; "Bu hafta içerisinde pistin asfaltlanmasına başlanıyor. Bu asfaltlama nereden bakarsanız 50-60 santimetre kalınlığında bir asfalt. Bu asfaltlamayı müteakip Aralık ayında pist tamamlanmış olacak. 3 kilometrelik pistin tamamlanması ve yönlendirme ışıklarının da sadece batı kısmının kullanılması suretiyle Aralık ayından itibaren artık uçuşların başlayacağını tüm Giresun ve Ordululara müjdeliyorum. Havalimanı aralık ayında uçak iniş kalkışları için hazır hale gelecek." diye konuştu.
Havalimanın faaliyete geçmesinin yapım çalışmalarını aksatmayacağını belirten Vali Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü. "Havaalanının faaliyete geçmesi için altyapı tesisleri yapımı var. Bunun için prefabrik binalar yapılarak havalimanı işlerlik kazanacak. Aralık ayını hep beraber bekliyoruz. Uçuşa hazırız diyoruz. 6 ay sonra inşallah havaalanımız uçuşa hazır durumda olacak. Havalimanı hükümetin etkin gayreti, müteahhidin gayretli çalışmaları, ödeneklerinin aksamamasıyla zamanından önce işlerlik kazanacak. Geri kalan kısmı, 18 milyon tonluk doldurma işi havaalanı çalışırken de yapılabilecek. Tamamı için 30 milyon ton taş dökülmesi gerekiyor. Bunun 18 milyon tonu havaalanı açıldıktan sonra da devam eder nitelikte. Doldurma işleri sonradan da devam edecek."
Etiketler : Giresun, Uçmak, İçin, Gün, Sayıyor, |
||
Bu Haber Toplam 9277 Defa Okunmuştur |
|
Diğer Haberler:
|




MAVİ EKONOMİ VE MAVİ KALKINMA
İĞNELİ PEMBE ÇAVUŞLARIMIZ DEPREM ZEDELERİN EMRİND
MEMURLAR HAKLI DAVALARI İÇİN ANKARA’DA BULUŞTULAR
GİRESUNLULAR ALAİYE ŞEHİTLERİNİ ANDILAR
OSMAN AĞA KONAĞINI GİTTİK GÖRDÜK
ABD’de Giresunlulardan Bayramlaşma
Tse Belgeli Yangın Kapıları
Eko İklim Zirvesi Başlıyor
Gönlümüz Vatandaşlarımıza Her Zaman Açık
BABAESKİ ŞEHİTLERİ MEZARLARI BAŞINDA ANILDI
TZOB Genel Başkanı Bayraktar
İKİ KÖY GİRESUN DEDİ


