Ana Sayfa
Şebinkarahisar İl Olmayı Bekliyor
26 Ocak 2011 Çarşamba 13:06
Hükümetin Yüksekova ve Cizre'yi il yapma planı uzun süredir il statüsü isteyen Şebinkarahisarlıları da harekete geçirdi.

   AK Parti hükümetinin terör merkezli sokak eylemlerinin en çok yaşandığı Yüksekova'yı ve Cizre'yi il yapma planı uzun süredir il statüsü isteyen Şebinkarahisarlıları da harekete geçirdi
Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, "Türkiye'de il olmayı en fazla hak eden ve bu hakkın verileceği ilk ilçe Şebinkarahisar olmalıdır." dedi.
YILANCI, "İL OLMA HAKKIMIZ"
   Cizre ve Yüksekova'nın, güvenlik gerekçesiyle il yapılacağının yer aldığını kaydeden Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, "Son yıllarda Şebinkarahisar ilçesinde de terör örgütünün eylemleri yaşanıyor. Güvenlik gerekçesiyle bu iki ilçe il olacaksa, bu hakkın bize de verilmesini istiyoruz." dedi.
Şebinkarahisar ilçesinin 1933 yılına kadar il olduğunu, ancak bu tarihte Giresun'a bağlı bir ilçeye dönüştürül-düğünü anımsatan Yılancı, "77 yıldır Şebinkarahisar halkı vilayet hakkının geri verilmesini bekliyor. Bizim gibi mağdur olan birçok ilçe, ilerleyen yıllarda bu haklarını geri alırken, maalesef Şebinkarahisar halkına hakları verilmedi” diye konuştu
KULİS FAALİYETLERİ HIZLANDI
   İlçelerin bağlı olduğu illerin milletvekilleri, bu konuda bir yalanlama olmadığı için eğer böyle bir çalışma varsa kendi ilçelerinin de buna dahil edilmesini talep ediyor. Bu ilçelerin milletvekilleri son iki gündür AK Parti Grup Başkanvekilleri ve İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlıkta kulis faaliyetleri yürütüyorlar. Milletvekilleri, sadece Yüksekova ile Cizre'nin il olmasının yıllardır il olmayı bekleyen ilçelerde büyük tepkiye neden olacağını ifade ediyorlar. Haziran 2011'de seçim olduğunu hatırlatan milletvekilleri, bu tepkilerin sandığa tepki oyu olarak yansıyacağını belirtiyorlar.
34 İLÇE İL OLMAYI BEKLİYOR
   İl olmayı bekleyen tam 34 ilçe bulunuyor. Hükümet, kısa vadede ve hepsini olmasa da uzun vadede bu ilçelerin bir çoğunu il yapmayı düşünüyor.Bu ilçeler şunlar:

Şebinkarahisar (Giresun)


Akhisar (Manisa),

Alanya, Manavgat (Antalya),

Anamur, Tarsus (Mersin),

Bandırma, Edremit (Balıkesir),

Beypazarı, Polatlı, Şereflikoçhisar (Ankara),

(Tekirdağ), Develi (Kayseri),

Elbistan (Kahramanmaraş),

Erbaa, Niksar, Turhal, Zile (Tokat),

Erciş (Van),

Ereğli (Konya),

Ereğli (Zonguldak),

Ergani (Diyarbakır),

Fethiye (Muğla),

Gebze (Kocaeli),

İnegöl (Bursa),

İskenderun (Hatay),

Kahta (Adıyaman),

Kozan (Adana),

Lüleburgaz (Kırklareli),

Malazgirt (Muş),

Midyat (Mardin),

Nazilli (Aydın),

Siverek (Şanlıurfa),

Suşehri (Sivas),

Şebinkarahisar (Giresun)



Etiketler : Şebinkarahisar, İl, Olmayı, Bekliyor,


Bu Haber Toplam 8185 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: