Ana Sayfa
Gezmiş, İçinizden Biriyim Dedi
06 Haziran 2011 Pazartesi 22:56
CHP Giresun milletvekili adayı Aykut Gezmiş 'içinizden biriyim. Cenazenizde, düğününüzde ben varım. En kolay bana ulaşırsınız' dedi.

CHP milletvekili adayı İnş. Müh. Aykut Gezmiş, Bulancak'ın köylerinde “Ben Giresun'un alt yapısından yetişmiş, içinizden biriyim. Cenazenizde, düğününüzde ben varım. En kolay bana ulaşabilirsiniz” dedi.

“Giresun'da evi bile olmayan ithal Vekiller, artık Giresun'a bir şey kazandıramazlar”

   Beraberinde Milletvekili Eşref Karaibrahim, Bulancak İlçe Başkanı Fatma Karaibrahim Canik, Dereli İlçe Başkanı Osman Bektaş, Önceki Bulancak Belediye Başkanı Öner Eriş, Önceki Dereli Belediye Başkanı Muzaffer Karakayalı, Giresun Belediye Meclis üyesi Şafak Hisarkaya, Önceki Milletvekili Rüştü Kurt ve çok sayıda partiliyle birlikte Bulancak'ta  Bektaş yayla pazarını ve burada ki esnafı ziyaret eden CHP milletvekili adayı Aykut Gezmiş;

   “Giresun'da evi bile olmayan ithal Vekiller, Giresun'a bir şey kazandıramazlar. Bilemezler dertlerimizi, sıkıntılarımızı. Eşleri ve çocukları bile Giresun'da oy kullanmıyorlar. Tenezzül edip de oylarını Giresun'a bile almıyorlar. Eşi ve çocuğundan oy alamayanlar, bu halktan nasıl oy isteyebiliyorlar anlayabilmiş değilim. Eğer fındık yöresinde milletvekilliği yapacaksan, bir kere koluna sakırtlak yapışacak, ayağını sırgan yakacak. Yani fındığın çilesini bileceksin. Hayatında fındık toplamamış milletvekilleri, fındığın başkentinde siyasete yön verirse fındığın, üreticinin ve FKB'nin başına bu gelenler normaldir.

   Bir kere bu bölgede vekillik yapacaklar, işsiz gencimizin, işsizlik yüzünden yıllarca evlenemediğine şahit olacak, bu acıyı hissedecekler. Ya da ekonomik sorunlar yüzünden komşusunun boşandığını görecek, yaşayacaklar. Tabandan gelmeyen, tepeden inme ithal vekillerin bunları bilebilmesi mümkün değildir. Bunları bilmeyenlerin de Giresun'un sorunlarına çözüm üretebilmesi mümkün değildir.” dedi.

   Sonra beraberindekilerle Küçükada ve Büyükada köylerini ziyaret eden Gezmiş, “ Ben Giresun'un alt yapısından yetişmiş, içinizden biriyim. Cenazenizde, düğününüzde ben varım. En kolay bana ulaşabilirsiniz. Sizin sorunlarınızı çok iyi biliyorum çünkü bunları birlikte yaşıyoruz. Bana bir fırsat verin sizi mahcup etmeyeceğim.

   Giresun'un en büyük problemi olan işsizliğin temel sebebi AKP ve onun ithal milletvekilleridir. Çünkü bu sorunlarla yanıp kavrulan halkımızın feryadını duymamaktadırlar ve bu sorunu çözmemektedirler. Eğer AKP döneminde kapanan fabrikalar  kapanmasaydı, bugün Giresun'da işsizlik diye bir şey yoktu. AKP iktidarı döneminde yani son 9 yılda kapanan fabrikalardan dolayı yaklaşık olarak 15 bin kişi işini kaybetmiş, 10 bin esnafımızda kepenk kapatmıştır. Nüfusumuz 107 bin kişi azalmış, göçten dolayı bir milletvekilimiz azalmıştır. 1.500 kişinin çalıştığı SEKA kapanmış, 3.000 kişinin çalıştığı FKB'de çalışan sayısı 700'e düşmüştür. Orman ana tamirhane, Liman işletmeleri, Kıyı emniyet müdürlüğü, Meteoroloji meslek lisesi, TMO depoları, Petrol ofisi dolum tesisleri, Kalkınma bankası, Sunta, Adel kalem, Başkan Gıda, Fatoğlu gibi iş yerlerinin tamamı AKP iktidarı döneminde kapanmıştır. CHP iktidarında bu bölgede fabrikalar açarak işsizliği yok edeceğiz.” dedi.

***************

CHP milletvekili adayı İnş. Müh. Aykut Gezmiş, Keşap'ın köylerinde “AKP iktidarı döneminde yani son 9 yılda, kapanan fabrikalardan dolayı yaklaşık olarak 15 bin kişi işini kaybetmiş, 10 bin esnafımızda kepenk kapatmıştır” dedi.

“Eğer AKP döneminde kapanan fabrikalar  kapanmasaydı, bugün Giresun'da işsizlik diye bir şey yoktu”

   Beraberinde CHP Keşap İlçe Başkanı Metin Öztürk ve çok sayıda partiliyle birlikte Keşap'ta Güneyköy ve Çamlıca köylerini ziyaret eden ve buralarda yapmış olduğu mitinglerde konuşan CHP milletvekili adayı Aykut Gezmiş;

   “Giresun'da ki işsizliğin temel sebebi AKP'dir. Eğer AKP döneminde kapanan fabrikalar  kapanmasaydı, bugün Giresun'da işsizlik diye bir şey yoktu. AKP iktidarı döneminde yani son 9 yılda kapanan fabrikalardan dolayı yaklaşık olarak 15 bin kişi işini kaybetmiş, 10 bin esnafımızda kepenk kapatmıştır. Nüfusumuz 107 bin kişi azalmış, göçten dolayı bir milletvekilimiz azalmıştır. 1.500 kişinin çalıştığı SEKA kapanmış, 3.000 kişinin çalıştığı FKB'de çalışan sayısı 700'e düşmüştür. Orman ana tamirhane, Liman işletmeleri, Kıyı emniyet müdürlüğü, Meteoroloji meslek lisesi, TMO depoları, Petrol ofisi dolum tesisleri, Kalkınma bankası, Sunta, Adel kalem, Başkan Gıda, Fatoğlu gibi işyerlerinin tamamı AKP iktidarı döneminde kapanmıştır. Kısaca AKP iktidarında Giresun, sanki bir savaşa girip de kaybetmiş gibi tahrip olmuştur.” dedi.

   Sonra Keşap'ta bulunan resmi daireleri ve esnafı ziyaret eden Gezmiş, “AKP fabrikalar kapatan parti, CHP ise fabrikalar açacak partidir. İşsizliği çözecek projelerimiz hazır. Fındığa dayalı sanayiyi süper teşviklerle sadece bu bölgede teşvik ederek, bu bölgeye çikolata fabrikaları kurulmasını sağlayacağız. Her fabrika bir kaledir diyeceğiz, kalelerimizi koruyacağız ve arttıracağız. Deniz ve yayla turizmini yine süper teşviklerle destekleyerek bu sektörde yeni iş sahaları kurulmasını sağlayacağız. Böylece yaklaşık olarak 10 bin kişiye yeni iş imkanı oluşturacağız. Destek sizden hizmet bizden. CHP iktidarında herkes rahat bir nefes alacak.” dedi.

   Daha sonra Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile birlikte Uğurca Mahallesinde geniş bir toplantıya katılan Gezmiş'e hemşehrilerinden yoğun ilgi olduğu gözlerden kaçmadı.



Etiketler : Gezmiş,, İçinizden, Biriyim, Dedi,


Bu Haber Toplam 10246 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: