Ana Sayfa
40 Yılda Türkiye ve Giresun
20 Nisan 2011 Çarşamba 09:00
Son 40 yılda Türkiye'de meydana gelen değişikliklere Giresun ayak uydurabildi mi ? İşte sonuç.

SEKA KAĞIT FABRİKASI acaba şu anda ne durumda ?

Üç tarafı Denizlerle çevrili ülkemizde Giresun Limanının durumu içler acısı.

Meşhur politikacımız Süleyman Demirel'in karşılaştırma yöntemiyle 40 yıl önceki Fındık fiyatları ile bugünkünü karşılaştırınız.Mesela 40 yıl önce kaç kg Fındık ile,kaç kg Zeytin alınıyordu.Bu gibi örneklemeden gidilerek farklı ürünlerle karşılaştırma yapılabilir. O zaman gerçekler daha net görülür. 

Bu güzel markayı bu hale getirenler utansın.

Önemli markalarımızdan birisi bugünlerde can çekişiyor.

Başbakanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan Mart 2011 de temelini atacağız dedi.40 yılın en önemli gelişmesi olabilir.Çok küçük nüfusların barındığı illere bile havaalanı yapılmışken ORDU ve GİRESUN'un faydalanacağı orta bir yere OR-Gİ nin yapılmasında geç bile kalındı.

Huyundan mı, suyundan mı bilinmez ama tüm aksilikler Giresun'u buluyor. Ergenekoncu rektör diye suçlanan Öztürk'ten sonra hala rektör seçip eğitim atağına geçemedik. Anlaşılan o ki Üniversite de diğer işlerimize ayak uydurmuş veya siyasetin ayak oyunlarına kurban edilmiş.

Bu markaya da daha fazla yazık edilmeden acil bir çözüm bulunması lazım. Vekalet sorunu derhal çözülüp asaleten atama yapılmalı ve Giresun Üniversitesi hakettiği ve layık olduğu yere acilen yükselmelidir.

Bazı ilçelerimiz ile tam olarak bağlantı kuramıyoruz.Sorun öyle duruyor.

70 li yıllarda Giresunspor'umuzu 1.ligde izlerdik.Bir ara 3.lige düştü,tam amatör kümeye giderken son anda kurtuldu.Şimdi tekrar eski günlere döneceğini umuyor ve süper lig yolunda başarılar diliyoruz.

En büyük Giresunspor'lu derki; " biz ne yokluklarla savaşarak ülkeyi kurtardık,Türkiye ve Giresun'a düşman sokmadık,siz 50 yılda Giresun'u bir arpa boyu ileriye götürememişsiniz,hepinize yazıklar olsun" ! Sana karşı mahcubuz ağam.Torunun olmaktan gurur duyuyoruz ama sana layık olamamaktan utanıyoruz !



Kaynak: www.vatangiresun.com Etiketler : 40, Yılda, Türkiye, ve, Giresun,


Bu Haber Toplam 11397 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: