Ana Sayfa
Rektörlük Seçimine Siyaset Karıştı
25 Ekim 2010 Pazartesi 06:57
Aykut Gezmiş " Rektörlük Seçimine Siyaset karışmış, Şaibe Bulaşmıştır " dedi.

Giresun CHP İl Başkanı Aykut Gezmiş basına yazılı bir açıklama yaptı.

Gezmiş yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “ Giresun Üniversitesi’ni (GÜ) büyük emekler sarf ederek birlik ve beraberlik içinde kurduk.  Üniversitemiz gelişmekte olan, kentin sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamına katkısının ve öneminin tartışılmaz olduğu bir bilim yuvasıdır. Ama görüyoruz ki üniversitemiz beş aydır AKP’lilerin müdahaleleriyle adeta başsız bir gövde görünümünde, rektörsüz kalmıştır.

Son gelişmelere baktığımızda; YÖK, Giresun Üniversitesi’nin rektörlük seçimini iptal etmiş, seçimin ne zaman yapılacağına ilişkin de yeni bir tarih açıklamamıştır. Ancak sürecin nasıl işleyeceği bile net belli değilken AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, rektör adayları arasından, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Can’ın rektör olması gerektiğini söyleyerek hem işe açık bir şekilde siyaset bulaştırmış hem de işleyecek demokratik sürece müdahale etmiştir.

Bu nasıl bir aymazlıktır ki, AKP,  HSYK’dan sonra rektör seçimlerine de bu şekilde siyaset bulaştırabiliyor ve kendi yandaşlarını iş başına getirme çabasını açık şekilde güdüyor. Yeter artık, çekin elinizi yargıdan ve bilim yuvalarından. Her yere siyaset karıştırıp, bulaştırmayın. Devleti AKP'lileştirme hevesinizden vazgeçin. Üniversiteler özgürdür, özgür bırakın.

Sn. Canikli’nin, eski okul arkadaşı olan Sn. Yılmaz Can için, “Kendisine kefilim” dediğini basın yoluyla öğrenmiş bulunuyoruz. Şimdi soruyoruz peki size kim kefil olacak?

Giresun Üniversitesi’ne atanacak rektörde aranan kriter, Sn. Canikli’nin okul arkadaşı olmasıyla sınırlı ve yeterli midir? Üniversiteye rektör mü seçiyorsunuz, partinize delege mi?

Kaldı ki, Sn.Nurettin Canikli’nin kefil olduğu; 2008 yılında ‘Türbana Özgürlük Bildirisi’ imzacılarından Sn. Yılmaz Can, üç ay önce Giresun Üniversitesi rektörlüğüne aday olmuş,  2 oy almasına karşın da YÖK kendisini 3. sıradan aday göstermiştir. Ancak Can, 8 Temmuz’da istifa edip adaylıktan çekilerek rektörlük seçiminin kördüğüm olmasını sağlamıştır. Bu denli ciddiyetsiz ve tutarsız bir duruş sergileyen Sn. Yılmaz Can nedense sonradan Sn. Canikli’nin gözdesi oluvermiştir. Madem Sn. Yılmaz Can rektör olmayı bu kadar istiyordu, ismi Cumhurbaşkanlığı'na verilen 3 kişilik listede varken neden istifa etmiştir?

İlerleyen günlerde eğer Sn. Canikli’nin kefil olup desteklediği Sn. Yılmaz Can rektör olarak atanırsa anlayacağız ki bilime siyaset karışmış, şaibe bulaşmıştır. 

Yargı da, üniversiteler de tarafsız ve bağımsız olduğunda Türkiye’ye ışık saçacak, geleceğimizin güvencesi olacaktır. Biz sizden çok şey istemiyoruz, gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz.,”



Kaynak: giresunsonhaber Etiketler : Rektörlük, Seçimine, Siyaset, Karıştı,


Bu Haber Toplam 5402 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: