Ana Sayfa
MHP'den Can ve Sönmez'e Tepki
16 Ekim 2010 Cumartesi 12:03
MHP Giresun İl Başkanı Erzurum, Profesör Can'ın yeniden Rektör adayı olmasının etik olmadığını savundu ve AK Parti'li Sönmez'i eleştirdi.

MHP  İl Başkanı Orhan Erzurum, MHP Doğankent İlçe Başkanı İsmail Tarı'nın, AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez tarafından rahatsız edildiğini öne sürdü

Erzurum,AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez'in Tarı'nın görevinden uzaklaştırmak istediğini kaydederek"Sayın Sönmez'in bu yaptığı yanlıştır.Biz tehditlerden yılmayız.Bugün Tarı'ı sürgüne göndermek isteyenler gün gelir sürgüne gidecek memleket bulamazlar"dedi.

 İktidar milletvekili olmanın kendilerine insanlara siyasi baskı yapma yetkisini vermediğini savunan Erzurum, bu duruma tepki gösterdi.

AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez'i, Giresun halkının hizmet etmesi amacıyla seçtiğini vurgulayan Erzurum, "İnsanlara siyasi baskı yapmaları, insanlara zulüm etmeleri için seçilmediler. Hangi hukuk sisteminde ya da demokraside var böyle bir uygulama. Bu durum AK Parti'nin Giresun'un sorunlarına çözüm ya da siyaset üretemediğinin göstergesidir. Hizmet ve çözüm üretemeyenler, insanlarla uğraşıyor, zulüm ve baskı yaratma gayretinde olmaktalar." dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez'i kınadıklarını ve Tarı üzerinde siyasi baskı yapmaktan vazgeçmesini isteyen Erzurum, şöyle konuştu: "İnsanları siyasi rakip olarak görüp, onlarla uğraşmak çok yanlış. Bu durumu şiddetle kınıyorum. Biran önce bundan vazgeçmesini istiyoruz."

Erzurum ayrıca Giresun'a Giresunlu Rektör istediklerini ve bu arada YÖK'ün listeye koyduğu Profesör Yılmaz Can'ın 21 Aralık'ta yapılacak seçimde yeniden aday olmasını etik bulmadığını vurguladı.(giresunaktuel)
 ***********************************
   Erzurum"Giresun Üniversitesi'ndeki krizin sorumlusu zaten Yılmaz Can'dır.Çünkü YÖK'ün üç kişilik listesine girdiği halde istifa etmiştir.Sizin elinizde rektör olma şansı varken istifa edeceksiniz ardından istifa ettiğiniz yere Rektör olmak için yeniden aday olacaksınız.Bunu etik bulmamız söz konusu değildir"dedi.
   MHP Doğankent İlçe Başkanı İsmail Tarı, AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez tarafından başka bir yere atanması yönünde kendisinin tehdit edildiğini öne sürdü. Tarı, başka bir yere atanmak istenmesinin milletvekilinin uğraşı ile yapılmak istendiğini belirterek referandum oylamasında hayır oyu kullanılması yönünde çalışma yaptığı gerekçesi ile dolaylı yollardan cezalandırılmak istendiğini iddia etti. Tarı, Milletvekili Sönmez'in Türk Telekom İl Müdürünü arayarak kendisinin bu görevden ve ilçeden alınması için talepte bulunduğunu bu konunun İl Müdürü tarafından kendisine doğrulandığını belirtti.

         MİLLETVEKİLİ İLÇE BAŞKANI İLE GÖRÜŞMEMİ İSTEDİ

MHP İlçe Başkanı İsmail Tarı kendisine yönelik olarak yapılmak istenen bu durumla ilgili olarak AK Parti Milletvekili Hacı Hasan Sönmez'i aradığını belirterek, "Bana doğru olduğunu söyledi ve benim ilçede onların çalışmalarını etkilediğimi, onlara çalışma alanı bırakmadığımı bu yüzden de buradan uzaklaştırılmam için böyle bir çalışma içerisinde bulunduklarını, bu konu hakkında Doğankent AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Aydın ile görüşmem gerektiğini söyledi.
 
    Ben bir muhalefet partisinin ilçe başkanıyım. Kendi kişisel menfaatlerimi her zaman partimin menfaatlerinden sonraya bıraktım. Onlar sanırım beni kendileri ile karıştırdılar. Kişisel menfaatlerimin partimin menfaatlerinin önünde yer alacağını düşündüler. Bunun içinde en zayıf nokta olarak sanırım ekmeğimle oynamayı uygun gördüler. Biz adam adamı değil dava adamıyız. Kimse bizi işimizle korkutamaz, yıldıramaz ve sindiremez. Bir ilçe başkanına sen git bizim ilçe başkanı ile görüş, ilçede kalmak için ondan icazet al dercesine bu kadar çirkin bir teklifte bulunulması beni hayretler içerisinde bıraktı.”dedi.

         MİLLETVEKİLİNE AĞIR ELEŞTİRİLER
 
MHP Doğankent İlçe Başkanı İsmail Tarı yaptığı basın açıklamasında daha sonra şu iddialarda bulundu ”Sayın Vekilin iddiasına göre benim yüzümden ilçede rahat çalışamıyorlarmış. Ben onlar ilçeye hizmet getirdi de ayaklarına bağ mı oldum? Gelen hizmetlerine engel mi oldum? Kendi şahsi menfaatleri için şirketleri ben mi bastırdım? Oradaki işçileri ben mi darp ve tehdit ettirdim? Şirketler kurup 4X4 jeeplerle ben mi geziyorum? Sayın Vekil ben alnımın teri ile ekmeğimi kazanmaya çalışıyorum. Ben alnımın teri ile kazandığım sürece nerde olsa helal ekmeğimi kazanırım. Siz varın hesabını soramadığınız, sesinizi çıkartamadığınız kendi partililerinizle uğraşın. Ben onların ipliğini pazara çıkartmak için uğraşıyorum. Sizin derdiniz halkoylaması filan değil benim ilçede meydana gelen haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı sürdürdüğüm mücadeleden rahatsızsınız. Son günlerde Doğankent'te neler oluyor? Kimler neyin peşinde? Siz ilçe başkanınızdan bunların açıklamasını isteyin benim ne yaptığımın değil.
   Ben özelleştirme sürecinde olan, hatta bu sürecin tamamlandığı bir kurumda çalışmaktayım ve partili, partisiz herkes benim görev alanımda nasıl çalıştığımı çok iyi bilmektedir. Sayın Vekilin Giresun merkez ve ilçelerinde sürdürdüğü “Evet” kampanyası çalışmalarında Devletin Resmi Kurumlarında işçi olarak çalışan birçok kamu personeli yer aldı. Bazıları bizzat bu kampanyalarda üst yönetici olmamasına rağmen aktif rol oynadı. Bunu Doğankent'te herkes bilmektedir.
  
Ben bir partinin ilçe başkanı olarak kendi partimin siyasi görüşleri doğrultusunda çalışma yapamayacak mıyım?  Bir muhalefet partisi ilçe başkanı olarak halka yanlış bildiğimiz doğruları anlatamayacak mıyım? Bunun için sayın vekilden müsaade mi almam gerekiyordu? Veya onun ilçe başkanından mı izin almalıydım? Sayın vekil bizi siyasi görüşümüzden ve duruşumuzdan dolayı ekmek yediğimiz kapıdan mı etmek istiyor? Kaldı ki vekilimizin ilçede söylenen o kadar olumsuzluklar almış başını giderken bizimle uğraşması da milletimizin takdirine kalmış bir olaydır. Bizim ekmeğimizle uğraşmak yerine kendini meclise taşıyan insanların sorunları ile uğraşması daha yerinde olmaz mı? Biz yasalara aykırı hiçbir eylem ve çalışma yapmadık ve bu konuda haklarımızı sonuna kadar arayıp, takipçisi olacağız.(yeşilgiresun).


Etiketler : MHP'den, Can, ve, Sönmez'e, Tepki,


Bu Haber Toplam 6588 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: