Ana Sayfa
Karaibrahim,Fındık İçin HAYIR
29 Temmuz 2010 Perşembe 19:44
CHP Milletvekili Eşref Karaibrahim parti binasında bir basın toplantısı yaparak çeşitli konulara değindi.

Karaibrahim ; Hayır Oyu Verirseniz Fındığınız Kurtulur.

Mehmet YÜKSEL

Giresun CHP Milletvekili Eşref Karaibrahim parti binasında bir basın toplantısı yaparak çeşitli konulara değindi.

Karaibrahim, açıklamasında şunları söyledi. Bu güne kadar basın toplantılarını seyrek yapıyordum. Ama bu günden sonra referandumdan dolayı bölgede olacağım. Çünkü referandum için çalışmalar yapılacak. Bana 5 İl verildi, Giresunla birlikte 5 ilde’de  çalışacağım.

Giresun’un gündemine baktığımız da Nurettin Canikli 35. madde ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Genel başkanımızın bu maddeyi ortaya atıp eri çekildiğini söyledi. Ben sizlerin vasıtasıyla buradan Nurettin Canikli’e sesleniyorum. Sayın Canikili o madde bu gün meclise verildi. O maddeyi alıp yakana rozet gibi asacağım. Çünkü sen o maddeyi ancak oradan okursun.

Genel başkanımız Kılıçdaroğlu Giresun’a devamlı gelecek. Çünkü Giresun’u çok seviyor. Canikli bunun altında bir şey aramasın. Bundan sonra da gelecek.

 
Son yıllarda yayla şenliklerine siyasi konuşma yapıyor diyerek çağrılmıyorum. Buradan şunu anlıyorum. İktidarın bir korkusu var. Ama korkunun ecele faydası yok. Ne kadar korkarlarsa korksunlar. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geliyor.

Geçtiğimiz gün Giresun da bir Bakanı ağırladık. Bu bakanı daha önce Şebinkarahisar ilçesinde de ağırladık. Şebinkarahisar meydanında bu bakan Eğribel tünelinin sözünü vermişti. Bu bakan her Giresun’a geldiğinde OR-Gİ Havaalanı sözünü de verdi. Yılbaşı çok yakın. Eğer yaparlarsa alkışlarız.

Ama AKP milletvekillerinde ki sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Televizyon da Ali Temur müjdeler olsun diyerek bir şeyler açıklıyorlar. Yani bir panik içindeler. Bu paniği yüzlerine baktığınızda görüyorsunuz. Çünkü eğer burada hayır çıkarsa, çıkacaktır. Ben inanıyorum, o zaman onların işi tamamen bitmiş olacak.”.  

 
Yüzlerindeki Bu Panik Yalan Söyleminin Zorluğunu yaşadıkları için

Karaibrahim eğer insan halkın gözünün içine baka baka yalan söylerse, o sıkıntıyı yüzünde hissedersin.

OR-Gİ bizin ve Ordu için olmasa olmazımızdır. Çünkü Üniversitenin, ticaretin ve turizm’in gelişmesi izin OR-Gİ havaalanı şarttır. Kimin yaptığına bakmayız. Yapan’a teşekkür ederiz. Ama bu verilen kaçıncı söz.2002,2004,2007’ de sözler verdiler.2007 yılında televizyonlarda milletvekili Murat Özkanla Nurettin Canikli bu konuları tartışırken dosyalar havada uçuşuyordu. İşte onlarda yalandı. Bu yalanlar hala devam ediyor.

 

Milletvekilleri Fındık’ ı  Hiç konuşulmuyor

Eşref Karaibrahim basın toplantısının bir bölümün de çok önemli bir konuya değindi ve şunları söyledi.

Bizim milletvekilleri bu kadar konuşmalarına rağmen fındıktan hiç söz etmiyorlar. Bunlar fındık üreticilerinden oy almadılarmı? Neden fındıktan söz etmiyorlar.

Diyorlar ki serbest piyasada fındık fiyat belirlenir. Aldığım duyumlarım iyi değil. Bizim bölgede rekolte düşük. Diğer bölgelerde fındık biraz daha fazla. Piyasalarda fındıkta 4 milyon barajı kurmaya çalışıyorlar. Bu çok tehlikelidir.4 milyon fındık’ ın maliyetedir. Fındık en az 6 milyon olmalıdır ve 6 milyon liranın altında kesinlikle satılmamalıdır. Bunun altına fiyat oluşursa Giresunlu üreticiler yine icralık olacaktır ve sıkıntılar başlayacaktır.

Geriye dönüp baktığımızda Fiskobirlik yok, TMO yok.Peki ürünü kim alacak.Eğer hükümet fındık işine sahip çıkmaz ise, üreteciler yine perişan olacaklar.

Hükümet derhal Fiskobirlik’i devreye sokmalıdır.

 

Referandum da hayır oyu vereceğiz. Çünkü herkes kararını vermiş.

Bu referandumun için de iki tane madde var. Bu iki madde Recep Tayip Erdoğan’ı yüce divandan kurtarmaktır. Kul hakkı yiyen ve hırsızlık yapan insan’ı yüce divandan kurtaracağız.

Ben Giresun halkına seslenerek şunu söylüyorum.” Bu referandumda hayır oyu vermelisin. Hayır verirseniz fındığınız kurtulur.Çünkü Recep Tayip Erdoğan  Karadenize ve fındık üreticisine kesinlikle sahıp çıkmıyor,”,



Etiketler : Karaibrahim,Fındık, İçin, HAYIR, ,


Bu Haber Toplam 5918 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: