Ana Sayfa
İsmail Türüt Özür Diledi mi ?
02 Aralık 2010 Perşembe 22:53
Ses Sanatçısı İsmail Türüt, bazılarının söylediği gibi Giresunlulara hakaret etmediğini söyledi.

Sanatçı İsmail Türüt,Giresunlulara karşı saygısızlık yapmadığını belirterek "Özrümü tekrarlıyorum" dedi.Türüt'ü konsere davet eden Giresun Dernekleri bazı çevrelerce eleştiriliyordu.

Konuyla ilgili gazetemize yazılı bir açıklama gönderen Türüt,Giresunlular için "TERBİYESİZ" sözünü asla  kullanmadığını belirterek yanlış anlamalar nedeniyle özür diledi.
 
Türüt'ün açıklaması aynen şöyle;
 
"Değerli Basın Mensupları;
 

Yaklaşık 2 yıldır çeşitli internet sitelerinde şahsım ile Giresunlu hemşerilerim arasında sanki varmış gibi gösterilen sorunlar olduğu, Giresunlu hemşerilerimden özür dilemem gerektiği gibi sanal problemler üreterek şahsım ve çalışma arkadaşlarıma teveccühte bulunan Giresun sivil toplum kuruluşlarına saldırı mahiyetinde haberler üretilmektedir.

Buna göre;

1        Giresunlu hiçbir hemşerime terbiyesiz kelimesi kullanmadım, böyle bir sözü söylememiş olmama rağmen gerek tv programlarımda ve gerekse çeşitli konserlerimde bu yanlış anlamadan söylemediğim bir söz yüzünden sırf Giresunlu hemşehrilerimin kalbi kırılmasın diye söylemediğim bir sözden dolayı defalarca sevgili Giresunlu hemşehrilerimden özür diledim özrümü tekrar ediyorum.

2        Yanımda 3 Giresunlu hemşerim yaklaşık 5 yıldır görev yapmaktadır bunlardan biri orkestramda ritim sanatçısı ve Giresun iline mal olmuş önemli bir kardeşimdir.

3        Giresun ilinin yetiştirdiği dünya ozanı Ozan Arif ise dostum ağabeyimdir.

4        Giresun ilimizin yetiştirmiş olduğu bir çok siyasetci,bürokrat,iş adamı buyüğüm,dostum,kardeşim vardır bizler etle tırmak gibiyiz 

5        Son işimiz olan ve kısmet olursa 04 Aralık 2010 günü Almanya Oberhausen kentinde gerçekleşecek Giresunlular dayanışma gecesi hiçbir organizatör tarafından bizlere gelmemiş, birebir sayın dernek başkanı Ali Hamurcuoğlu tarafından Giresun ilinde faaliyet gösteren bir rehabilitasyon merkezinin hayrına yapılan bir gece olması hasebi ile tarafımızdan maliyet hesabı yapılarak adeta bedava gerçekleşecek bir katkı işidir.

Basınımıza ve yüce halkımıza son sözüm,

Ulusal bazda sanat icra etmeye çalışan bizler üzerinden yapılacak tartışmalardan rant sağlayan adına basın demeye dilimin varmadığı kişileri Giresunlu hemşehrilerimle beni kötü etmeye çalışan iftira atan bu kişileri önce sevgili Giresunlu hemşehrilerime sonra da yüce Allaha havale ediyorum.

 
İsmail Türüt 
***********
Öte yandan Candemir Sarı'nın sahibi olduğu www.giresungazete.net konuyla ilgili ilginç bir görüş ortaya attı.Haberi okumak aşağıdaki linke için tıklayınız.
***********

İsmail Türüt gecede özür dileyecek mi ?

 

Yurt Dışında Giresun Derneği'nin o kadar sanatçı dururken İsmail Türüt'ü tercih etmesi manidar karşılanırken,Başkan Ali Hamurcuoğlu ilk terciklerinin Volkan Konak olduğunu ancak çaresizlikten Türüt'e yöneldiklerini ima etti.

İsmail Türüt yaptı yine yapacağını!.. Daha Almanya'daki Giresun Gecesine gelmeden olay oldu. Ancak Türüt'ün Oberhausen'daki gecede özür diyelip-dilemeyeceği merakla bekleniyor. 

Tevfik KARA /ALMANYA

www.tireboluhaber.net

Rizeli türkücü İsmail Türüt'ün Almanya'nın Oberhausen kentindeki Giresunlular Gecesine katılacağı açıklanınca yer yerinden oynadı. Giresunluların büyük bir bölümü ünlü türkücüyü kullandığı "terbiyesiz" kelimesi yüzünden Giresunlulardan özür dilemeye davet ederken bir bölümüde geceyi protesto edeceklerini açıkladılar.

Meşhur kolbastı oyununun Trabzon'a mı yoksa  Giresun'a mı ait olduğu tartışmaları sürerken İsmail Türüt'ün; "bu oyunun adı kolbastıdır. Trabzon'a aittir. Rahmetli Erkan Ocaklı'nın eseridir. Ancak birileri sahiplenerek terbiyesizlik etmektedirler.Herkes haddini bilmeli. Terbiyesizlik etmesinler" şeklinde bir konuşma yaparak tüm Giresunluları terbiyesiz olmakla itham edince yer yerinden oynamış, tüm Giresunlular İsmail Türüt'ü protesto etmişlerdi.

Gerek yurt içindeki gerek yurt dışındaki STÖ'ler Giresunlu olarak İsmail Türüt'ü hiç bir etkinliğe davet etmeme kararı almışlardı.

Ancak aradan bir yıl geçmeden merkezi Almanyanın Dortmund kentinde olan Yurtdışında Giresun Derneği, 4 Aralık 2010 Cumartesi günü Oberhausen Stadthalle'de yapacakları dayanışma gecesine İsmail Türüt'ü davet edince ortalık karıştı.

Başkan Ali Hamurcuoğlu ne diyor?

Avrupa’da faaliyet gösteren bazı Giresun STÖ'leri geceyi boykot ederken, gecenin evsahipliğini üstlenen Yurtdışında Giresun Derneğinin başkanı Ali Hamurcuoğlu: "Geleneksel gecemize Volkan Konak'ı davet etmiştik. Ancak son anda Volkan Konak ABD'ye gideceğini söyleyerek bize gelemeyeceğini bildirdi. Tüm proğramımız alt-üst olmuştu. Yirmiye yakın sanatçı ile temas kurduk. Herkesin proğramı dolu olduğu için kimse gelemiyordu. Listemizin son sırasındaki İsmail Türüt'le anlaştık. Yoksa geceyi iptal etmek zorunda kalacaktık. Buda hedeflediğimiz hayır işini sekteye uğratacaktı.  İsmail Türüt'ü davet etmemiz planlı bir şey değildi. Bu kadar tepki alacağımızı düşünemedik.

Önemli olan Türüt’ün gelmesi değil bizim icraatımız

İsmail Türüt'ün gelip-gelmemesi o kadar önemli değil. Önemli olan bizim icraatımızdır. Biz bu geceden elde edeceğimiz geliri Giresun'da yeni yapılan bir rehabilitasyon merkezinin çevre düzenlemesinde kullanacağız. Bunun konuşulması gerekirken İsmail Türüt'ün özürünü tartışıyoruz.

İsmail Türüt gecemizde Giresunlulardan özür dileyecek

Bir bakıma İsmail Türüt'ün gecemize gelmesi iyide olacak.  Gecemizde bizzat Giresunlulardan özür dileyecek. Zaten bu etkinlik benim başkan olarak son etkinliğim olacak. Bu tür kısır çekişmelerle yoruldum. Geceyi başarıyla yapıp görevi gençlere devredeceğim" dedi.

Diğer STÖ’ler ne diyor?

Avrupa’da faaliyet gösteren Giresun Derneklerinin yöneticileri ve başkanlarıyla İsmail Türüt olayını görüştük.Siz olsaydınız İsmail Türüt’ü gecenize davet edermiydiniz?” diye soru yönelttiğimiz yönetici ve başkanlar isimlerinin yazılmaması kaydıyla şunları söylediler: “bu konuda kendi ismimizin yada derneğimizin isminin  yazılarak tartışma ortamına girmek istemiyoruz. Ancak Giresunlulara ‘terbiyesiz’ diyen bir kişininde Giresun gecelerinde işi yoktur. Elbette şimdi; ‘ben demedim’ diyecektir. Ancak biz olsaydık kesinlikle İsmail Türütü Giresun gecesine davet etmezdik. Üstelik para vererek onu sahneye çıkartmazdık  dediler.



Kaynak: giresunaktuel Etiketler : İsmail, Türüt, Özür, Diledi, mi, ?,


Bu Haber Toplam 16929 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: