Ana Sayfa
H.H.Sönmez Son Çare Kongredir
11 Aralık 2010 Cumartesi 18:13
AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Hasan Sönmez, partisinin Tirebolu İlçe Başkanı Hüseyin Dost'un zorla istifa ettirilmek istendiği yönündeki iddialarını değerlendirdi.

   AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, kendisin hiçbir şekilde müdahil olmadığı gelişmelerin yaşandığını belirterek doğru olanın kongre kararı alınması olduğunu söyledi. Sönmez yaptığı açıklamada “ Uzun süredir Tirebolu İlçe teşkilatımızda olumsuz gelişmeler yaşanmaktadır. Fakat şahsım olarak hiçbir şekilde taraf olmadım. Dolayısıyla benimde görev alanımın dışındadır. Çünkü partimizin teşkilatlardan sorumlusu vardır. Bu da ben değilim. Ancak Giresun milletvekili olarak teşkilat içerisindeki uyumsuzluğun giderilmesi için girişimim oldu. Görünen o ki sonuç değişmemiş uyumsuzluk devam ediyor” dedi.

   AK Parti Tirebolu İlçe yönetiminden 18 kişinin istifa ettiğini de doğrulayan Milletvekili Sönmez, doğru olanın kongre kararı alınması olduğunu ifade ederek, “Yönetim içerisindeki uyuşmazlıktan dolayı 18 kişi istifa etmiştir. Başkan ise istifa etmeyeceğini ifade ediyor. Dolayısıyla kongreyle gelmiş olan bir ilçe başkanımızdır. Kendisini de taktir etmekteyim. Referandumda başarılı çalışmalarımız oldu. Yönetimdeki istifalar sonucu teşkilatlanmadan sorumlu arkadaşlarımız gerekli değerlendirmelerini yapıp karar verecektir. Ancak görevden alınmasına yönelik ciddi bir sıkıntı yoksa ve sıkıntı teşkilat içerisindeki uyuşmazlıktan kaynaklanıyorsa kongreye gidilmelidir” diye konuştu.

   AK Parti Tirebolu İlçe Başkanı Hüseyin Dost önceki gün Giresun Gazeteciler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında, istifa etmesi için il başkanı ve bazı milletvekilleri tarafından baskı yapıldığını ileri sürmüştü.

   İstifa etmeyeceğini de belirten Dost “Kongreyle geldim kongreyle gitmek isterim. Menfaatlerine yönelik hareket etmediğim kişilerin istifa baskılarına boyun eğmeyeceğim” demişti.



Kaynak: giresunekspres Etiketler : H.H.Sönmez, Son, Çare, Kongredir,


Bu Haber Toplam 8088 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: