Ana Sayfa
Giresun Basını, Trabzon Gibi Olsa
14 Ocak 2011 Cuma 20:03
Çınar Çetinkaya,Giresun Milletvekillerinin demiryolu konusunda görevlerini yapmadıklarını savunarak Giresun Basınından yardım istedi.

   İran'la ticaret için bölgede demiryolu ağı kuruluyor ama Giresun hala kış uykusunda.Bu duruma isyan eden Çınar Çetinkaya,Giresun Basınına sitem etti.Demiryolu gibi hayati bir projede basının kamuoyu oluşturmasını isteyen Çetinkaya,bu gidişle Giresun Limanının bölge ticaretinde etkili olamayacağını ve bunun ilin ekonomisini uzun vadede daha da küçülteceğini öne sürdü.

   Bu arada Trabzon Milletvekilleri ve basını demiryolu için seferberlik başlatırken,Giresun kamuoyunun bu konuya yayla şenlikleri kadar dahi önem vermemesi manidar karşılanıyor.
   Kısa adı TİRDEF olan Tirebolu Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Elektrik  Mühendisi M. Çınar Çetinkaya,Giresun Milletvekillerinin demiryolu konusunda görevlerini yapmadıklarını savunarak Giresun Basınından yardım istedi.

   Tirebolu Belediye Başkanı  Burhan Takır’ın çalışan gazeteciler günü nedeniyle Giresun basınına verdiği yemeğe katılan Çetinkaya  demiryolu konusunda Trabzon ve Erzincan’ın ciddi bir lobi faaliyeti yürüttüğünü belirterek”Maalesef Tirebolu ve Giresun demiryolu projesinin önemini tam olarak kavrayamadı.Giresun Limanı’nın geleceği için bu proje hayati önem taşımaktadır.Demiryolu Giresun’dan geçmezse ilin ekonomisi daha da küçülecektir”ifadesini kullandı

   Çetinkaya”Ve sonunda Sayın Bakanımız Erzincan-Trabzon Demiryolu Hattı Güzergâhı’nın neresi olacağını gayrı- resmi olarak belirlemiştir.Bu belirlenen hat, Gümüşhane’den sonra Torul’a gelmeden, tünelle Zigana dağının altından Trabzon’a giden güzergâh’tır.”dedi.

Çetinkaya”Sayın Bakanımız belirlediği güzergâhı açıklayabilmesi için öncelikle Erzincan-Tirebolu-Trabzon Demiryolu Hattının fizibilite İhalesinin teknik sonuçlarını alması gerekmektedir. Daha sonra 2 milyon TL ye ihalesi yapılan bu güzergâhın sonuçları bir kılıf bulunarak rafa kaldırılacak ve ekonomik olarak en uygun güzergâhın Gümüşhane-Trabzon hattı olacağı açıklanacaktır.”ifadesini kullandı.

Çetinkaya şöyle konuştu

   “Erzincan’dan Karadeniz sahiline çıkan en uygun güzergâh kesinlikle Harşıt vadisi ve Tirebolu olmasına rağmen, bu hattı Trabzon’a ulaştırmak istediğinizde Tirebolu-Trabzon sahil bandında demiryolu yapımı için istimlâk bedellerinin çok yüksek olması sebebiyle hükümetimiz bu güzergah’tan vazgeçip, tercihini ekonomik yönden en uygun hat olan, Gümüşhane-Maçka-Trabzon güzergâhını kullanmak istemektedir..

  Ancak Trabzon Lobisi, bu güzergâhın Torul-Maçka üzerinden değil, Araklı üzerinden Trabzon’a getirilmesi için Hükümet ve Devlet nezdinde etkili ve yoğun bir baskı yapmaktadır.

   Sonuçta bu güzergâh Araklıdan da geçse, Maçka’dan da geçse kesinlikle Tirebolu’dan geçmeyecektir.

   Bu aşamadan sonra biz Tireboluluların ve Giresunluların hükümetimizden yapacağı tek talep; Yapılacak demiryolunun Gümüşhane-Trabzon yol ayrımından bir çatal alarak hattın Tirebolu üzerinden Giresun Limanına bağlanmasıdır.

   Harşıt vadisinin fizibilitesi de yapıldığına göre, hükümetin bu talebimizi kabul etmemesine bir neden yoktur. Bu isteğimizin karşılanması durumunda, daha sonra ki aşamalarda Samsun’dan Batum’a’ demiryolu bağlantıları yapıldığında, Tirebolu çok önemli bir kavşak ilçe haline gelmiş olacaktır.

   Ben şimdiden Gümüşhane-Tirebolu -Giresun demiryolu hattının yapılması yönünde DLH nezdinde şahsi girişimlerde bulunmaktayım. Ancak DLH üst bürokratları, Tirebolu ve Giresun kaynaklı kuvvetli bir talebin kendilerine geldiğinde, yapılan fizibilite raporlar doğrultusunda bu talebin en azından Torul-Tirebolu demiryolu hattının yapılabilmesi için, Sayın Bakanımıza uygun görüş bildirebileceklerini ifade etmektedirler.

Evet, Sevgili Basın Mensupları.

Haydi hep beraber ayağa kalkalım!

Hükümetimizden Gümüşhane-Tirebolu-Giresun demiryolu hattının yapımı için ısrarlı girişimlerde bulunalım.

Siyasilerimizi harekete geçirelim.

Trabzonlular gibi elele vererek güçlü bir duruş sergileyelim

Konuyu devamlı gündemde tutalım.”.



Kaynak: giresunaktuel Etiketler : Giresun, Basını,, Trabzon, Gibi, Olsa,


Bu Haber Toplam 7064 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: