Ana Sayfa
Eğribel Kazma Kürek'le Açılacak
18 Temmuz 2010 Pazar 19:03
Eğribel Tüneline partilerin ve meclisin duyarsız kalışını protesto eden Giresunlular 24 Temmuz'da kazma kürekle Tüneli açmaya başlıyor.

24 Temmuz 2010da saat 10:00 da tüm Giresunlular Eğribel girişinde olacak .

   Eğribel Tüneline ilk kazamayı vurmak için şair Yavuz Kayacık ve Ozan Gezgini 24 Temmuz 2010'da saat 10.00 da Eğribel girişinde olacaklar.Şair Yavuz Kayacık Eğribel Açılmıyor - Memleketimin Sesiyim eserlerini yorumlayacak  Ozan Gezgini Eğribel Türküsünü sesledirirken Giresunlu  sanatcı Selda ve Naci Özbay konser verecek

   Giresun ilimizi Şebinkarahisar,Alucra,Çamoluk ilçelerimize ve Sivas ile Erzincan'a bağlayan yol üzerindeki Karagöl dağlarının eteğinde rakım'ı2200 metre olan  Eğribel gecidi  kış aylarında geçit vermediği gibi yolun büyük bölümü  yer yer tek şeritlidir, bu yol dağ kenarlarından kıvrımlar şeklinde uzanmaktadır. Kat edilen mesafe kadar dönüş istikametine doğru yol alırsınız . Kilometrelerce yolu boşuna kat etiğiniz gibi boşuna zaman israfı'da cabası.

  Bütün bu olumsuzlukların üstünü örten kar ile Eğiribel geçit vermez duruma gelir ve Bazen günlerce bazen haftalarca ulaşım kapanır. Gurbet'ten sılaya ulaşmak mümkün olmadığı gibi;acil hastaların şehir'e ulaşmasını engeller.
Yıllardın söylene gelen Eğribel tüneli imza kampanyaları ile destek görsede hükümetler tarafından ilgisiz kaldı yani Eğribelin ötesi yüzyıllar boyunca kaderine terk edildi ve sonunda adına şiirler,türküler yazıldı şimdi tüm giresunlular yüzyıllardır göz ardı edilen Eğribel tüneli için 24 Temmuz 2010 tarihinde Eğribel girişinde buluşuyor

   Gemlik Giresunlular Derneği tarafından düzenlenen proğrama AV. MURAT TOKERşebinkarahisar -BURSA - HALİL KÜTÜK -Yağlıder -İSTANBULRemzi MAMAŞOĞLU-DERELİ-İSTANBUL-ALİ KARA GİRESUN İLHAMİ TEMEL -ESPİYE -MUSTAFA YİĞİT -DERLİ GEMLİK-HASAN TOPKARA -DOĞANKENT BURSA-ZİYA HALİLOĞLU
TİREBOLU -DURMUŞ USLU- DERELİ GEMLİK-Sanatcı Giresunlu Selda Naci Özbay katılacak

   Gemlik Giresunlular Dernek Başkanı ve Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Durmuş Uslu yayınlamış olduğu basın duyurusunda su sözlere yer verdi :

   24 temmuz 2010da Eğribel Tünelini açı yoruz Alucra , Çamoluk ve Şebinkarahisarı   Giresun'a bağlıyoruz değerli hemşerilerim 24/07/2010 tarihinde saat onda İstanbul'dan Bursa'dan Giresundan katılımlarla Eğribel Tünelini kazma küreklerle bizler açacağız bütün hem şerilerimizi bekliyoruz tabiki amaç artık geçkalınmış olan tünele dikkat çekmek bütün gurbetteki hemşerilerimiz ve öncelikle Alucra ve Şebinkarahisarlı hemşerilerimizi bekliyoruz.saygılarımla DURMUŞ USLU GEMLİK GİRESUNLULAR DERNEK BAŞKANI VE KENT KONSEYİ YÖNETM KURULU ÜYESİ.



Kaynak: alucra.com Etiketler : Eğribel, Kazma, Kürek'le, Açılacak,


Bu Haber Toplam 7278 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: