Ana Sayfa
Doğankent Lisesi Pilav Günü
28 Temmuz 2010 Çarşamba 11:09
Doğankent Lisesi mezunları ve mensupları 1 Ağustos 2010 Pazar günü büyük bir organizasyonla pilav gününde bir araya geliyor.

Doğankent Lisesi mezunları ve mensuplarının vatangiresun'a yaptığı açıklama şöyle;

Doğankent Lisesi 1.Büyük Buluşma ve Pilav Günü.1 Ağustos 2010 Pazar

1978 – 1979 yılında Eğitim - Öğretime açılmış olan ve şu ana kadar Lise kısmından 1545, Ortaokul kısmından 2169 öğrenciyi mezun etmiş olan Doğankent Lisesi; geçmişten günümüze yolu Doğankent Lisesine uğramış öğretmen ve öğrencilerini 1 Ağustos 2010 tarihinde  düzenleyeceği büyük bir organizasyonla seneler sonra yeniden bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Bu yıl birincisi düzenlenecek olan ve BÜYÜK BULUŞMA olarak adlandırılan Pilav Günü, daha şimdiden ilçe ahalisi ve il dışında yaşamakta olan, gelmiş geçmiş tüm Doğankent Lisesi Öğrencileri tarafından heyecanla karşılandı. Üç jenerasyonu birden bir araya getirecek olan bu organizasyon Doğankentliler tarafından o kadar kabul gördü ki, gurbetçi Doğankentliler tatil hazırlıklarını artık bu etkinliği baz alarak planlamaya başladılar. Bu etkinliğin en önemli özelliği bu zamana kadar ilçeye uğramış ve Doğankentte Öğretmenlik yapmış tüm yaşayan hocaların yeniden öğrencileriyle kucaklaşacak ve yıllar sonra gelmiş geçmiş tüm hoca ve öğrencilerin tekrar bir aray gelecek olması olarak nitelendiriliyor.

Alaaddin BAYRAM, Nafiz TURFAN, Ünal KAÇMAZ, Kamil PATAN, Aydın TURAN, M.Kemal AKTAŞ, Yücel COŞKUN, Şenol BİŞKİN ve İsmail ULUSOY MINDIZ tarafından ortaklaşa organize edilen bu organizasyonla ilgili konuşan Yücel COŞKUN: 01 Ağustos 2010 Pazar saat 11.00 bu büyük buluşmanın randevu tarihidir.

   Doğankent Lisesi’nin ilk döneminden (ilk mezunlarından) günümüze kadar geçen dönemlerde yolu Doğankent Lisesi’ne uğrayan her öğrenci ve öğretmen kendini ne kadar Doğankent Liseli olarak görüyorsa o kadar bu oluşumun içindedir, biz de sorumluluk anlayışı ile bu buluşmaya gönüllü olarak aracılık etmeyi görev bildik, tüm kamuoyuna bu olayı duyurmayı misyon edindik.

   Buluşmanın randevu bilgileri aşağıdaki gibidir, katılmak isteyen arkadaşları rezervasyon yapabilmek adına aşağıdaki telefonlardan ilgili arkadaşlara bilgi vermeye davet ediyoruz ki organizasyonda herhangi bir aksaklık ortaya çıkmasın, bu arada şu ana kadar bize maddi manevi destek olan tüm hemşerilerimize de hazırlayacağımız plaketler ve teşekkür belgeleriyle teşekkürlerimizi ayrıca sunacağız, buyurun arkadaşlar, eski hocalarımızla hasret giderebilmek ve geçmişi yeniden yaşamak adına Ailenizi ve çocuğunuzu alın, bize katılın, doyasıya hasret giderelim” şeklinde konuştu.

Tarih                 : 01 Ağustos 2010 Pazar

Yer                    : Doğankent Stadyumu

Buluşma Saati     : 11:00

Organizasyonla ilgili bilgi için;

               Ünal KAÇMAZ  0533 551 97 36

               İsmail ULUSOY MINDIZ 0534 255 85 85

Doğankent Oyraca Spor

Doğankent Guzan Söğütağzı Spor

Doğankent Harşitvadisi Spor

Doğankent Şadı Birliği Spor

Doğankent Kanyaş Güvenlik Spor

Doğankent Derneği Spor (Bağcılar)

Doğankent Quest Çotanaklar Spor

Doğankent Şadı Birliği Spor

Bağcılar Doğankent,Eynesil Kemaliye

Doğankent Kozköy Spor

Doğankent Doymuş Spor

 

Doğankent Kozköy,Dereli Tamdere

Doğankent Kanyaş Güvenlik Spor Başkanı İhsan Alim her maç sonrası tatlı dağıttı.Şadı Birliğinden Mustafa Güvendi parmaklarını da yedi.Afiyet olsun.

TÜM DOĞANKENT TAKIMLARINI OSMANAĞA & ŞEHİT CENGİZ SARIBAŞ FUTBOL TURNUVASINDA GÖSTERMİŞ OLDUKLARI CENTİLMEN TAVIRLARINDAN DOLAYI TEBRİK EDERİZ.TURNUVAYA EN ÇOK TAKIMLA KATILAN İLÇEMİZ OLDUĞUNUZ İÇİN BİR KEZ DAHA TEBRİK EDERİZ.TEŞEKKÜRLER DOĞANKENT.

          

 1 AĞUSTOS 2010 PAZAR GÜNÜ DOĞANKENT'TE BULUŞUYORUZ.

*******************

Düzenleme komitesinden Ünal Kaçmaz'ın konuyla ilgili yazısı;

BÜYÜK BULUŞMA ÜZERİNE

   01 Agustos 2010 Tarihinde Doğankentte 1.Büyük Buluşma Üzerine 
Doğankent sahilden yaklaşık 30 km içeride iki dağ arasında, vadi içine kurulmuş bir ilçedir. İlçenin nüfusu 4000 civarındadır. Köyleri ile birlikte nüfusu 7.000 i bulmaktadır. İlçenin gurbette olan nüfusu 15.000 in üzerindedir. Köyleri dağlık ve bayırdır. Top oynamak isteseniz düz bir yer bulamazsınız. İşte bahsettiğim bu küçücük şirin ilçede, Doğankent Lisesi 1978 de eğitimine başladı.

 
   Evet,Doğankent Lisesi 1978–1979 yılında eğitim öğretime açıldı. Açıldığı günden bu güne kadar liseden yaklaşık 1545 öğrenciyi mezun etti ve bu dönemde de Türkiyenin her yöresinden yüzlerce öğretmen lisemizde görev yaparak bizlerin eğitimine katkıda bulundular.


   Ben ve arkadaşlarım bir araya gelerek bu sene Doğankent te bir etkinlik düzenleyelim, hatıraları ve anıları tazeleyelim dedik.Çalışmaya başladık ve baktık ki herkesin içinde yılların birikimi olan özlem ateşi var. Geçmişte ve günümüzde Doğankent Lisesinde öğretmenlik yapmış/yapmakta olan öğretmenlerle öğrencilerini bir araya toplamak için çalışmalarımıza hız verdik. Yıllardır içten içe dile getirilen bu istek nihayet sonuç verdi ve bir şekilde yolu Doğankent Lisesinden geçen tüm öğrenci ve öğretmenleri yılda bir kez olsun bir araya getirmeye karar verdik.


   1.si düzenlenecek 1. OLAĞAN BÜYÜK BULUŞMA ateşi Doğankentte de kıvılcımlanıyor. Günümüz ve geçmişteki öğretmenlerle öğrencileri ne zaman karşılaşsalar, dillerinde olan bir olguydu bu. Nihayet geç de olsa bu kıvılcım büyüdü ve sonuca doğru ilerliyor.

 
   01 Ağustos 2010 bu buluşmanın randevu tarihidir. Doğankent Lisesinin ilk döneminden (ilk mezunlarından) günümüze kadar geçen dönemlerde yolu Doğankent Lisesine uğrayan her öğrenci ve öğretmen kendini ne kadar Doğankent Liseli olarak görüyorsa o kadar bu oluşumun içindedir.

 

   Özel davetin yapılmadığı, kulaktan kulağa ve günümüzün en büyük iletişim aracı olan internet ortamında yayılan bu buluşma görüşmeleri hızlı bir şekilde sürmekte ve çığ gibi büyümektedir.


   Artık 01 Ağustos 2010 Pazar günü Doğankentte yapacağımız Doğankent Lisesinden yolu geçmiş öğrenci ve öğretmenlerin 1.OLAĞAN BÜYÜK BULUŞMASINA sayılı günler kaldı. Herkes o günü sabırsızlıkla bekliyor. Heyecan dorukta. Hasretler, özlemler yerini kavuşmaya bıraktı.

 

   32 yıldır birbirini görmeyenler görecek. Hasretler ve özlemler giderilecek. Birçoğumuz mutluluk gözyaşı dökecek. Evet, Doğankent büyük bir coşku ile yetiştirdiği değerlerini ve yetişmelerinde pay sahibi olan öğretmenleriyle buluşmayı bekliyor.


         Ünal Kaçmaz
         İstanbul



Kaynak: www.vatangiresun.com Etiketler : Doğankent, Lisesi, Pilav, Günü,


Bu Haber Toplam 12489 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: