Ana Sayfa
Canikli'den STK'lara Tepki
28 Temmuz 2010 Çarşamba 10:00
Nurettin Canikli, Eğribel Tüneli yapımına dikkat çekmek amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yapılan temsili temel atma törenini değerlendirdi.

   Çalışmaları devam eden bir projeyle ilgili yapılan bu eylemin anlamsız olduğunu belirten Canikli, çoğu katılımcıların iyi niyetli olduğunu ancak bazılarının ise siyasi propaganda amaçlı böyle bir çalışmanın içerisinde yer aldığını kaydetti. Canikli  “Eğribel tüneli hükümetimizin gündeminde yer alan ve çalışmaları devam eden bir projedir.

   Yapılan fizibilite çalışmaları neticesinde 5 bin 700 metre uzunluğunda bir tünelin yapılması gündemde. Böyle bir tünele ciddi bir altyapı gerekli. Çünkü büyük maliyetli yatırım. Hemen yapılabilecek bir yatırım değil. Bu yüzden önce yatırımın altyapısını yapmak zorundayız. Ne hükümetimiz ne de bizler Eğribel Tüneli’ni gündemimiz dışına çıkarmadık ve çıkarmayacağız da” dedi.

   Eğribel Tüneli’ne dikkat çekmek amacıyla düzenlenen temsili temel atma törenine katılan ve düzenleyen bazı kişilerin siyasi propaganda amacı taşıdığını da ifade eden Canikli “Esas yapılması gereken başka konularda var. Bu konuların başında limanımız gelmektedir. Bizim daha iyi işlesin diye 25 milyon TL çıkartarak onardığımız limanımız atıl durumdadır.

   Kamuoyu baskısı oluşturularak liman işler hale getirilmelidir. Biz siyasi olarak limanda yapılmak istenilen yanlışlara ‘dur’ demeye devam ediyoruz. Daha önce liman haricinde başka işler yapmak istenmiş ancak buna müsaade etmemiştik. Yine yakın zamanda Liman İşletmecileri bir hamle daha yaparak 50 dönümlük çakıllı araziyi almak istediler. Biz buna da ‘dur’ dedik.

   İşte esas yapılması gerekenler kamuoyu baskısı uygulayarak limanımızı işler hale getirtmeliyiz. Yürümekte olan bir projeyi siyasete alet etmek anlamsızdır” diye konuştu.



Kaynak: giresunekspres Etiketler : Canikli'den, STK'lara, Tepki,


Bu Haber Toplam 6037 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: