Ana Sayfa
Canikli Tirebolu'da Umut Dağıttı
09 Temmuz 2010 Cuma 19:07
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun milletvekili Nurettin Canikli, Tirebolu'da, balıkçı barınağı ve Demiryolu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun milletvekili Nurettin Canikli, Tirebolu'da, balıkçı barınağının limana dönüştürülmesi konusunda, ''Gerekli başvuruları yapın, bizler takip ederiz'' dedi. Canikli, demiryolu konusunda ise ''Devletin Harşit Vadisi dışında bir çalışması yoktur'' ifadesini kullandı.
   AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun milletvekili Nurettin Canikli, ilçe teşkilatlarına yönelik ziyaretlerini Tirebolu'da sürdürdü.

      İlçenin sorunlarına ve taleplerine yönelik AK Parti Grup Başkan Vekili Canikli'ye AK Parti Tirebolu İlçe Başkanı Hüseyin Dost bilgi verdi. İlçe Başkanı Dost, Tirebolu'nun üç önemli projesi bulunduğunu belirterek, "İlçemizin geçmişten bu güne üç önemli projesi vardır.

    Bunlardan bir tanesi, Erzincan'dan demir yolunun Harşit vadisinden sahile ulaşması. Resmiyette balıkçı barınağı görünen limanımızın, gerçekten liman statüsüne kazandırılması  ve  Gümüşhane-Tirebolu Karayolunun daha işler hale getirilmesidir. Bunların haricinde Fakülte ve Meslek Yüksek Okulları ile ilgili yurt sorunumuz, TOKİ Projesi'nin daha cazip hale getirilmesidir" dedi.

Canikli Tirebolu'da umut dağıttı

      İlçe teşkilatının talepleri doğrultusunda açıklamalarda bulunan Canikli, "Resmiyette balıkçı barınağı görünen limanı öncelikle gerçek liman vasfınına kavuşturmalıyız. Bununla ilgili gerekli başvurular yapılsın bizler takibini sürdürürüz.

   Demir yolu konusuna gelince, söz konusu bir demir yolu projesi varsa en uygun güzergah  Harşit Vadisi'dir. Bunun haricinde daha az maliyetle bir güzergah söz konusu değildir. Ancak, Trabzon'da Sivil Toplum Kuruluşları tarafından güzergah konusunda bir çalışma yapılmış. Fakat basında da yer aldığı gibi Giresun halkı bunu sanki devletin bir çalışmasıymış gibi yersiz tepki gösterdi.

   Halbuki devletin Harşit vadisi güzergahı dışında bir çalışması olmamıştır. Burada şunu da söyleye biliriz. Eğer Tirebolu, Harşit vadisi güzergahı dışında daha az maliyetle bir güzergah söz konusuysa bu da değerlendirilir. Ama böyle bir şans yoktur.

    Aynı durum OR-Gİ Havaalanı konusunda da  yaşandı. Trabzon lobisinin POR-Gİ Havaalanını engelleyecek olmalarına rağmen bir takım tepkiler yükseldi. Sonuçta OR-Gİ Havaalanının ek programa alınmasını bekliyoruz" diye konuştu.

    Tirebolu'nun yüksek öğretim ve TOKİ projelerine yönelikte taleplerine cevap veren Canikli, "Yurt konusunda kısa vadede bir binayı YUR-KUR'a kiralatabiliriz. Bunun yanı sıra arazi sorunu çözülürse önümüzdeki yıl programa aldırmaya çalışırız.

    TOKİ projesine gelince TOKİ daire fiyatlarını daha cazip ve ödeme kolaylığı sağlayabilmek adına girişimlerde bulunuruz. En azından fiyatları 5-10 milyar daha aşağı çekerken, taksit ödemelerinin de eve taşındıktan sonra kira öder gibi ödemeleri yönünde kolaylık sağlanmasını talep ederiz" açıklamasını yaptı.



Kaynak: görelegentr Etiketler : Canikli, Tirebolu'da, Umut, Dağıttı,


Bu Haber Toplam 7179 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: