Ana Sayfa
Canikli, Sıra Eğribel Tüneli'nde
02 Eylül 2010 Perşembe 08:16
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (GESOB) ziyaret oda temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

GESOB Başkanı Ali Kara, gerçekleştirilen ziyaretten son derece memnuniyetlik duyduğunu ifade ederek, Giresun’un sorunlarıyla  ilgili bilgi verdi.

Giresun’un kamu yatırımlarından yeterince yararlanamadığını ileri süren Kara, “Sivil Topulm Kuruluşları siyasi partilerin güdümü altında faaliyet yürütmemelidir. Onların görevi eksikleri görüp, temsil ettikleri çevrenin sıkıntılarını gündeme getirmek ve çözüm önerileri sunmaktır.Bu açıdan değerlendirmek gerekirse Giresun kamu yatırımlarından yeterince faydalanamamanın sıkıntılarını yaşamaktadır.Ancak OR-Gİ’nin Giresun ve Ordu illerine bizzat Başbakanımız tarafından müjdelenmesi son derece mutluluk vericidir.OR-Gİ inanıyoruz ki Giresun’un kurtuluş reçetelerinden birisi olacaktır.Ancak OR-Gİ’den başka Giresun’un Eğribel tüneli, demiryolunun yapılması ve işlemeyen limanın faaliyete geçirilmesi gibi başka önemli sorunları da vardır.”dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ise, OR-Gİ’nin ardından sırada Eğribel tüneli olduğunu kaydederek,  limanında amacına uygun olarak işletilmesi yönünde kamuoyu desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Canikli; “Yaklaşık bir milyon civarında yolcu kapasitesi bulunacak olan OR-Gİ Havaalanının yapılabilmesi için devleti ikna etmek gerekiyordu. Devleti ikna edebilmek için 2,5 yıl mücadele verdik. Ciddi bir yatırım olduğundan fizibilite çalışmalarını ve projesi çok iyi yapılmalıydı. Nihayet bu çalışmalar yapıldı. OR-Gİ’nin  yapılmasına ihtiyaç olduğunu anlatınca yapılmasına karar verildi. En geç 3 yıl içerisinde de hizmete girecektir.

Eğribel tüneline gelince. Burayla ilgilide çalışmalar devam etmektedir. Yalnızca tünel değil buranın yeni bir yol projesi de yapılmaktadır. Yol projesi içerisinde 5 bin 700 metrelik bir tünel söz konusudur.Şuanda çalışmalar tamamlama aşamasındadır. 2011 yılında projes ihalesi yapılacaktır ve 1015 yılında da yol bitirilmiş olunacaktır.

Liman konusunda ise ciddi bir sıkıntımız var. Burayı alan özel firma liman olarak değil de limanın dışında başka amaçlar için kullanmak istiyor.Daha önce Alış Veriş Merkezi  yapmak istemişti.Biz buna karşı çıktık.Şimdi ise 50-60 dönümlük dolgu alanını da alarak bir başka amaç için kullanmak istiyor.Biz buna da olumsuz bakıyoruz.Deniz ticareti gelişirken, Karadeniz önem kazanırken Giresun bundan payını alamamaktadır.Bu konuda kamuoyu baskısı da gereklidir.Limanımızın liman olarak kullanılmasını bizde istiyoruz.Fakat sadece siyasi irade yeterli olmamaktadır.

GESOB’a yaptığı ziyarette 12 Eylül’de yapılacak olan referanduma da değinen Canikli; “Halkın özgür iradesi var. İster evet isterse hayır diyebilir. Fakat yeterince içerik bilinmemektedir. Biz içeriği anlatmalıyız.Bu konuda konuşanlarda sadece evet ya da hayır sloganlarıyla kabul ettiklerini yada kabul etmediklerini anlatmaya çalıştılar.Bu da yeterli olmamaktadır.Anayasa değişikliğinde bütün maddeler kabul görürken sadece Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu ve Anayasa Mahkemesi’nin yapısını değiştiren iki maddeye karşı çıkılmaktadır.Bu iki maddeye karşı çıkılırken de iktidar  yargıyı ele geçirmekle itham ediliyor.Bu konuda Anayasa Mahkemesinin neden bu iki maddeyi tasdik ettiğinin gerekçeli kararına bakmak lazım.Ne diyor Anayasa Mahkemesi , “Seçilmiş bir parlamentonun Anayasa Mahkemesine üye vermesi meşrutiyetini artırı”

Bunu söyleyen kim kararlarıyla AK Parti’ye kök söktüren, bizden yana tavrı hiç mi hiç bulunmayan Anayasa Mahkemesi diyor.Bu iki maddeyle beraber, HSYK üzerinde Cumhurbaşkanlığı ve Bakanların da yetkileri ellerinden alınıyor. Yetki aslında tamamen bağımsız hale geliyor.HSYK sayısı artırılıyor, HSYK’nu seçen 250 kişi 10 bine çıkartılıyor.Yani bütün savcılara oy kullanma yetkisi veriliyor.Yargıyı eline geçirmek isteyen bir kişi bunu yapar mı” dedi.



Kaynak: giresunekspres Etiketler : Canikli,, Sıra, Eğribel, Tüneli'nde,


Bu Haber Toplam 6649 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: