Ana Sayfa
Ak Parti'nin Giresun Adayları
05 Ocak 2011 Çarşamba 22:07
Genel seçimler yaklaşırken iktidar partisinde hareketli günler yaşanmaya başladı.

   Genel merkezin aldığı karar gereğince seçimler öncesinde yapılacak olan temayül yoklamasına mevcut milletvekilleri ile il başkanlarının sokulmaması kararlaştırıldı. Bu durumda milletvekilleri Nurettin Canikli, Hacı Hasan Sönmez, Ali Temür ile İl Başkanı Mehmet Geldi, temaül yoklamasına girmeden aday adayı olabilecekler.


   AK Parti kulislerinde Mustafa Karadere, Aytekin Şenlikoğlu, Hasan Aydın, Hurşit Yüksel, Adem Tatlı, Ercan Türk, Mehmet Emür, Sezen Özdemir, Mustafa Demirci ve Kadir Aydın'ın aday adaylığı için başvuruda bulunmalarına kesin gözü ile bakılıyor.


   AK Parti'de 1. sırada Grup Başkan vekili Nurettin Canikli'nin adaylığına kesin gözü ile bakılırken, 2.sıra için büyük mücadele yaşanması bekleniyor. Adaylığını koyması halinde 2. sıra da İl Başkanı Mehmet Geldi'nin büyük şansa sahip olduğu kulislerde konuşuluyor.

   Geldi'nin adaylık için 15 Ocak'ta il başkanlığından istifa etmesi beklenirken, partinin seçimlere İl başkan yardımcısı Hasan Ali Tütüncü'nün başkanlığında girmesine de hemen hemen kesin gözle bakılıyor.


   Parti kulislerinde geçen dönem 3. sıradan milletvekili seçilen Ali Temür'ün bu kez sıralamada yer alamama ihtimalinin de yüksek olduğu da dillendiriliyor. Partinin Canikli dışında kalan 3 adayının yeni isimlerden oluşabileceği de belirtiliyor. Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın'ın ise ilk 3 sıra da kendisine yer bulamaması halinde aday adayı olamayacağı da konuşuluyor.



Kaynak: yeşilgiresun Etiketler : Ak, Parti'nin, Giresun, Adayları,


Bu Haber Toplam 8730 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: