Ana Sayfa
Şengün, Giresun'a Seslendi
26 Şubat 2011 Cumartesi 01:17
Ak Parti'den Giresun milletvekili aday adayı olan H.ibrahim Şengün kamuoyuna bazı açıklamlar yapma gereği duydu.

MUHTEREM GİRESUN'lu KARDEŞLERİM ;

   Seçim dönemine girmiş bulunuyoruz. Giresun İlimizi temsil etmek üzere kendilerinin daha iyi hizmet verebileceğini düşünen kardeşlerimizin aday adayı olarak ortaya çıktıklarını ve çalışmalara başladıklarını hepimiz biliyoruz.

   Önemli olan kendimize hizmet etmek değildir. Milletimizin hizmetinde olabilmek Giresun İlimizin gelişmesine ve kalkınmasına yardımcı olabilmek görevimiz olmalıdır. Sadece verilen kanun tekliflerine parmak kaldırmak için aday olacağı anlaşılan, Lise mezunu veya Ülkeyi yönetme konusunda kültür seviyesi yeterli olmayan ancak başkalarının önünü tıkamak için aday olmaya çalışan hatta paralı haberler yaptırarak bizim Giresun İlimizden olmadığımızı söyleyen Başbakanın iyi tanıdığı ve yakını olduğunu her zaman millete anlatan bunun anlatımı ile milletimizi yönlendirmeye çalışan Milletvekili aday adayları ile İlimizin kalkındırılması, gelişmiş iller sıralamasına girebilmek her şeyden önce birinci sınıf il olunması, göçün durdurulması mümkün değildir. Bunu Lise mezunu olan kardeşlerimizi incitmek için yazmadığım bilinmelidir. Onlara saygım var o haberleri yaptıran kişiler kendilerini iyi bilirler.

   Yıllardır hizmet etmiş kardeşlerimizin yerlerine yenilerinin seçilmesi, her şeyden önce bir nöbet değişiminin yapılmasının uygun olacağı halkımız arasında konuşulmaktadır. Denenmişlerin artık denenmeyeceği anlaşılmaktadır. Bu değişimin sağlanması için kamuoyu oluşturulmasının önemi büyüktür. Kendi yandaşlarının veya birlikte teşkilat içinde çalıştıkları yöneticilerin dışında başka yeni aday adaylarına destek vermeyecekleri her zaman için bilinen İl ve İlçe Teşkilatlarının desteğini alabilmek elbette zordur.

   Bizim görevimiz icabı teşkilatların içinde görev almamız elbette mümkün olmamıştır. Aday adaylarının tecrübe, bilgi birikimi, iş yapabilme kabiliyetinin değerlendirilmesi buna göre İli temsil edecek adayın belirlenmesi gerekirken geçmişten beri bunun yapılamadığı açıkça bilinmektedir. Arkadaş, yandaş ve bölgesel mantık ile hareket edildiğinden istenilen sonuç alınamamaktadır.

            Sürekli aday olmam konusunda ciddi tekliflerin yapıldığı doğrudur. Ak Parti içinde görev yapan arkadaşlar ile ayni paralelde 40 yıla yakın süredir çalıştığım bilinmektedir. Giresun Çanakçı İlçesindenim. Giresun Lisesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi, İTÜ Mühendislik Fakültesi Makina mezunu olup 34 yıldır Ülkeye Makine Yüksek Mühendisi ve Yönetici olarak üst seviyede hizmet etmiş birisiyim. Giresun, Ankara ve Kocaeli İlleri dahilinde yaşadığım bilinmektedir. Giresun’da evlerim, iş yerim, binam mevcuttur. Sanayi Bakanlığı, Planlama, Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğünde görev yaptım.

   Üniversitede Hocalık yaptım. Kocaeli Sanayi Odasında da görev yapıyorum. Giresun’un bir köyünden çıkıp bu mevkilere 24 saat çalışarak kendi gücümle gelmiş bulunmaktayım. Çok ciddi Yöneticilik, Genel Müdürlük tecrübem vardır. Sanayici ve İş Adamı olarak Türkiye’de çok ciddi yatırım projelerine imza atmış başarılı olmuş birisiyim. Buna rağmen mevcut İl ve İlçe Yöneticileri ile sürekli iç içe olamadığımdan desteklerini alabilmemizin güçlüğünü biliyorum. Bunları aşabilmemiz onlarında yardımcı olmaları gerekmektedir. Milletimizin desteğine ihtiyacımız vardır.

Bugüne kadar yüzlerce kardeşimizin işe yerleştirilmesinde ve iş sahibi olmalarında, yine birçok memur, öğretmen, işçi ve müdürlerin tayin ve nakillerinin bir yerden bir yere yaptırılmasında, köy ve kentlerin su, elektrik ve yol problemlerinin halledilmesinde, hastalarımızın hastanede tedavi olmasında, gerekirse ameliyatlarının yaptırılmasında, fakir ve fukarasına hiçbir karşılık beklemeden maddi ve manevi yardım elinin uzatılmasında yardımcı olmuş biriyim. Kazandıklarımın çoğunu milletimizin hizmetine harcamış birisiyim.

Kamu ve Özel Sektör kuruluşlarında Danışmanlık, Müşavirlik, Mühendislik, Öğretim Görevlisi, Yöneticilik ve Genel Müdürlük yaptıktan sonra kendi yönetimimde ŞENGÜN ŞİRKETLER GRUBU bünyesinde; ŞENGÜN Mühendislik Müşavirlik Taahhüt ve Ticaret A.Ş., ŞENGÜN Elektrik Endüstri Sanayi ve Ticaret A.Ş., ŞENGÜN Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve ŞENGÜN Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti. adındaki şirketlerimi kurdum.

İnşaat, Projelendirme, Hidroelektrik Santral Yatırımı, Kredilendirme, Teşvik Belgesi temini ve Sigortacılık Sektöründe faaliyet gösteren Şirketlerimin Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanıyım. Halen bu şirketlerim ile faaliyetlerimi insanlığa hizmet etmek için sürdürmekteyim. Memleketimize ve milletimize hizmet etmek üzere Giresun Kalkınma Vakfını Kurmuş bulunuyorum. İşlemleri devam etmektedir. Şirketlerim ile memleketimize özellikle Giresun İlimize hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Birçok kardeşimiz bu şirketlerde çalışmaktadır.

 Ayrıca Hükümetimizce çıkarılmış bulunan  Enerji Yatırımlarının Teşvik Yasası kapsamında Giresun ilimizde Çanakçı I, Çanakçı II ve Çanakçı III Regülatörü ve Hidroelektrik Santrallerinin kuruluş çalışmaları yapılmaktadır. Çanakçı I Santrali yatırımı bitirilmek üzeredir. Çanakçı II ve Çanakçı III santralinin temel atılması için çalışmalar devam etmektedir.

Ayrıca Giresun İli Bulancak İlçesi Pazarsuyu deresi üzerinde ŞENGÜN, Görele deresi yan kolu olan Girlekdere üzerinde ŞENGÜN I, Görele deresi yan kolu Saylıdere üzerinde ŞENGÜN II ve Görele İlçesi Çömlekçi deresi üzerinde ŞENGÜN III Regülatörü ve Hidroelektrik Santrallerinin proje çalışmaları da devam etmektedir.

Giresun İlimize 100.000.000.-Dolar yatırım planlanmış ve yatırımlarımız devam etmektedir. Yatırımlarımızı sürdüreceğiz.  Yatırımlarımızı devam ettirmek ve menfaat temin etmek için aday olacak birisi değilim. Bunlara kesinlikle ihtiyacımız yoktur.

Benim Giresun’da yıllardır iş yerlerim, bürolarım ve inşaatlarımın olduğunu ayın en az 10-15 gününü Giresun’da geçirdiğimi bilenler var iken hakkımda yalan yanlış yönlendirmeler yapılarak Giresun’da bulunmadığım imajını işlemeye çalışan ve haberler oluşturup kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar ile işim olmaz onları muhatap bile almayacağım bilinmelidir. Benim eşimde Giresun Merkezden olup Giresun Lisesinden sınıf arkadaşım olduğu ayrıca bilinen bir husustur. Ben Giresun’luyum.

   Yöneticilik tecrübesi olan Makine Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi kişi olarak yeterince destek alabilirsem aday olmamızın uygun olacağını düşünmekteyim. Aday olmamızı isteyen kardeşlerimizin isteklerine cevap vermeye çalışacağım. Maddi hiçbir ihtiyacımız yoktur. Menfaat temin etmek için aday olmayız.

   Devlet ile yatırım ve kredi konusunda çalışmam yoktur. İhaleli ve akçalı işlerle ilişkim olmamış bundan sonrada olmayacaktır. Ben sadece milletimin hizmetinde olurum. İş tecrübem ve kariyerim ile Giresun İlimize daha iyi hizmet edebileceğimizi düşünüyorum. Tecrübem ile Giresun İlimizi daha ileriye taşıyacak ve gelişmiş İller arasına girilmesini temin edeceğim. Milletimizin ilgisine ve takdirine arz ederim. Sevgi ve saygılarımı sunarım.

ADRES:                                             SAYGILARIMLA,
ŞENGÜN ŞİRKETLER GRUBU
Turan Güneş Bulvarı No: 28/A D: 16        H.İbrahim ŞENGÜN
Tel : (312)4406928  (454)5913737         Makine Y. Mühendisi
Fax: (312)4404818  (454)5913739                         
Cep:(532)3575758       ANKARA               Genel Müdür
Mail: hisengun@sengunas.com           Yönetim Kurulu Başkanı


Etiketler : Şengün,, Giresun'a, Seslendi,


Bu Haber Toplam 8287 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • Başbakan Erdoğan GOP'a Geliyor
    Başbakan Erdoğan 6 Nisan Cumartesi Günü Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de Kentsel Dönüşüm'ü başlatacak....
  • İşte Yeni Kabine
    Kabinede beklenen değişiklik gerçekleşti. Kabineye 4 yeni isim girdi. ...
  • Prof. Hüseyin Öztürk Beykoz Adayı
    2014 yerel seçimlerde Beykoz'dan Aday adayı olacağını açıklayan Prof. Dr. Hüseyin Öztürk'le geniş bir söyleşi......
  • Nurettin Canikli Bakan Oluyor
    Ak Parti'nin kuruluşundan bugüne kendisi ile beraber olan yol arkadaşlarını kabiliyetlerine göre değerlendiren Başbakan Erdoğan, nihayet Nurettin Canikli'yi de unutmadı....
  • İddialar Belediye Başkanını Yaktı
    AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı'nın partiden ihraç edildiğini açıkladı. ...
  • Sıtkı Ada, Yerine Başkan Hazırlıyor
    GİRKON'dan, GİRDEF'e, CİMİDE'den KARKON'a bir çok STK'nın Başkan ve yöneticisi olan Giresun Dernekçiliğinin vazgeçilmez ismi Sıtkı Ada yerine geçecek ismi şimdiden yetiştiriyor....
  • Yeni Tirebolu ve Medya Tirebolu
    Yeni Tirebolu ve Medya Tirebolu bir süredir ara verdikleri yayın hayatlarına tekrar başladılar....
  • Sarıgül TT Arena'yı Biz Doldururuz
    AK Parti'nin stadyumdan taşan Arena kongresinin ardından Mustafa Sarıgül 'Biz de Arena'yı doldururuz' dedi ve 15 yıl önce Ecevit'in Taksim'de 600 bin kişiyi topladığını hatırlattı...
  • CHP Giresun'a Eşref Karaibrahim
    CHP Giresun İl Kongresi yapıldı. Eski milletvekili Eşref Karaibrahim 159 oy alarak CHP Giresun il Başkanlığına seçildi. ...
  • MHP Giresun İl Görev Bölümü Yaptı
    MHP Giresun İl teşkilatı Dr. Orhan Erzurum başkanlığında toplanarak görev bölümü yaptı....
  • Ahmet Demiray, AKP Yönetiminde
    Bahat Hospital idari amiri Ahmet Demiray, Ak Parti Sultangazi ilçe yönetim kuruluna girdi. ...
  • MHP Giresun'dan Basına Övgü
    MHP Giresun İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, gazetecilerin büyük bir fedakarlık ve özveriyle görevlerini yapmaya çalıştıklarını söyledi....
  • Ülkücüler Yeşil'i Falakaya Yatırdı
    Yüksekova Çetesi'ni ortaya çıkaran emekli Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz, çeteler ve faili meçhul cinayetleri anlattı....
  • Giresunlular Naif Yavuz'u İstiyor
    Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yapılan saldırı tüm Giresunlular tarafından kınandı....