Ana Sayfa
Dereli Lisesi Mezunları İstanbul'da
22 Mart 2011 Salı 00:41
Dereli Lisesi Mezunları 26 Mart 2011 Cumartesi günü akşamı saat 19.30'da İstanbul Levent'te TSYD derneğinde bir araya geliyor.

   Dereli Lisesi’ni bitiren öğrencilerin buluşmasına sahne olacak yemekli toplantıda anılar yâd edileceği gibi, uzun zamandır birbirlerini göremeyen öğrencilerin ve öğretmenlerin de buluşmasına vesile olacak.

   İlk buluşmasını 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelerek gerçekleştiren Dereli Lisesi Mezunları, tam 21 yıl aradan sonra ikinci kez buluşmanın tarif edilmez mutluluğunu yaşayacaklar.

   Dereli Lisesi; 1965 yılında Dereli Ortaokulu olarak eğitimin hizmetine başlamış, 1975 yılında ise Dereli Lisesi adını alarak o günden bugüne eğitim hayatını sürdürmektedir. Dereli Lisesi'nden mezun olan pek çok öğrenci; ülkemizin çeşitli bölgelerinde bürokrasinin değişik kademelerinde, iş dünyasında, sanat, siyaset ve medya alanında ülkemiz adına önemli hizmetlere imza atmışlardır. Bu buluşma, “Dereli Lisesi Mezunları Yemeği” adı altında aynı zamanda Dereli'nin yetiştirdiği değerleri de bir araya getirecek.

   Dereli Lisesi mezunları adına düzenlenecek organizasyon ile ilgili bir açıklama yapan Dereli Lisesi üçüncü dönem mezunlarından Gazeteci-Giresun Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Remzi Mamaşoğlu, amaçlarının bir kaynaşma ve dayanışma olduğuna işaret ederek uzun yıllar birbirleriyle görüşememiş ve haberleşememiş okul arkadaşlarımızla sıla özlemi yaşamak istiyoruz. Aramızda yetişmiş önemli değerlerimiz olup, bu değerlerimizi tanımak ve tanıtmak istiyoruz..

   Dereli Lisesi'ni bitirmiş ve TBMM'sinde görev almış arkadaşlarımız var. Belediye başkanlarımız var. Yargı mensupları, genel müdürler, daire başkanları, üst düzey yöneticiler, yerel yöneticiler ve kaymakamlarımız var. Ama değişik zaman ve değişik yıllarda mezun olan bu arkadaşlarımız ve hemşehrilerimiz birbirlerini tanımıyorlar. Birbirlerini tanımaları adına bu gecede düzenlediğimiz yemekte bu iletişimi sağlamış olacağız. Bundan böyle daha sık haberleşmemiz için bir altyapı oluşturmaya çalışacağız.

   Liseyi bitirdikten sonra her bir arkadaşımız Türkiye'nin, Avrupa'nın ve dünyanın değişik şehirlerinde ekmek parası uğruna uzak diyarlarda yaşıyorlar. Belki böylelikle aidiyet duygusunu da geliştirmiş olacağız. Hepimiz birbirimize yıllar sonra da olsa özlem duymaya başladık. Bu gece hasret gidereceğiz. Dereli Lisesi için düşüncemizde şekillenen duyguları paylaşacağız. Okul yıllarımızdaki arkadaşlıklarımızı yeniden pekiştireceğiz. Çocuklarımızı birbirleriyle tanıştıracağız. Eğitim aldığımız yıllarda o günün şartları içinde bizlere çok şeyler katan Dereli Lisesi'ni ve Dereli'yi unutmayacağımızı ifade etmiş olacağız.

   Dereli Lisesi'nden mezun olup da başarılara imza atmış arkadaşlarımız var. Bu bizim için gururdur, onurdur. Bu gurur ve onuru birlikte paylaşacağız. Yılda bir kez de olsa bir araya gelebilmemiz için ortak payda da birleşeceğiz. Bir araya gelmemizi 20 yıl daha uzatmayacağız. İleriye ve geleceğe yönelik Dereli Lisesi Mezunları Platformu olarak güzel düşüncelerimiz ve projelerimiz var. Düşüncemizde şekillenen bu projeleri hayata geçirmek için fikir alışverişinde bulunacağız. Bu sütunlarda Dereli Lisesi mezunlarına bir çağrı yapıyor ve 26 Mart 2011 Cumartesi günü akşamı saat 19.30'da İstanbul Levent'te TSYD Türkiye Spor Yazarları Derneği Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelmeye ve buluşmaya davet ediyoruz. Bilgi ve Rezervasyon için iletişim bilgilerimiz aşağıdadır.

Remzi Mamaşoğlu  (0532) 709 28 28

Naim Mezlin           (0533) 296 66 83

Murat Çetin             (0532) 560 22 68

e mail: remzimamasoglu@gmail.com remzimamasoglu@gmail.com Bu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız e mail: derelilisesimezunlari@gmail.com derelilisesimezunlari@gmail.com



Etiketler : Dereli, Lisesi, Mezunları, İstanbul'da,


Bu Haber Toplam 8860 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: