Ana Sayfa » Dernekler
TİRDEF Güven Tazeledi.
27 Ocak 2014 Pazartesi 00:02
TİRDEF Genel Kurulu Altunizade Kültür Merkezinde yapıldı ve kongre sonunda mevcut genel başkan Haldun Domaç'ın listesi seçimi kazandı.

 Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) Olağan Genel Kurulu 26 Ocak 2014 Pazar günü Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi’nde gerçekleşti ve mevcut genel başkan Haldun Domaç başkanlığında oluşan yeni yönetim genel kuruldan güvenoyu alarak seçimi kazandı.

Kongre Genel Başkan Haldun Domaç’ın açılış konuşması ile başladı. Domaç yaptığı konuşmada, “Bugün burada buluşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. TİRDEF olarak Tirebolu paydasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tirebolu Kültür Sanat günleri mayıs ayında 5. kez yapılacak. Öğrencilerimize verdiğimiz burslar devam ediyor. Harşıt Vadisi Tirebolu Baraj Gölü Platformunda görev alarak, HES projesinin göletle yapılması konusunda yapılan çalışmalara katkı yapıyoruz” 
 
 
 
dedi. Domaç konuşmasında 27 Şubat’ta Tirebolu İletişim Fakültesi için düzenlenecek geceye destek isterken, TİRDEF Halk Müziği ve Halk Oyunları Ekibi’nin kurulması için 16-22 yaş grubunda bulunan gençlerin TİRDEF’e yönlendirilmesini istedi. Genel Başkan katılımda bulunan tüm delegelere teşekkür ederek genel kurulu açtı.
 
Genel Kurulda divan başkanlığına Mehmet Ateş, üyeliklere Turgay Semiz ve İsmail Büyükütürk seçildi. Başkan Ateş, saygı duruşunun ardından gündem maddelerini uygulamaya başladı.
 
Faaliyet Raporu TİRDEF Başkan Vekili Necati Yılmaz, denetleme kurulu raporu ise Mustafa Aydın tarafından okundu ve ibra edildi. Tahmini bütçeyi Genel Sekreter Recep Karakoç delegelere iletti.
 
Gündem gereği federasyon ana tüzüğünün yeni dernekler kanununa uygun hale getirilmesi için ana tüzük üzerinde görüşmelere geçildi. Bu konuda Çınar Çetinkaya’nın yönetim sayısı üzerinde verdiği önerge delegelerin ret oyuyla kabul edilmedi. Üç madde üzerinde açılan görüşmelerde Mehmet İpek, İbrahim Balcıoğlu, Hasan Kaya, Haldun Domaç, Recep Karakoç ve Sefa Yılmaz söz alıp konuştuktan sonra yapılan oylamada TİRDEF’in tüzüğü oy birliği ile kabul edildi. 
 
 
 
Konfederasyon kurma ve kurulu konfederasyonlara üye olma maddesi üzerinde görüşmeler yapıldıktan sonra gerçekleşen oylama sonucu delegelerin kabul oyuyla yönetime yetki verildi.
 
Federasyon organlarının seçimi öncesi aday listesi divana ulaştığında tek liste olduğu görüldü. 67 delege hazirun listesine imza atarken, tek liste olarak yapılan seçimde 56 delege oy kullandı, 55 geçerli oyu alan mevcut genel başkan Haldun Domaç’ın listesi delegelerin güvenoyunu alarak seçimi kazandı.
 
Yeni tüzüğe göre 18 asıl, 5 yedek üyeden oluşan yönetim kurulu, denetleme kurulu ve yeni tüzükle oluşturulan disiplin kurulu şu isimlerden oluştu;
 
Yönetim Kurulu Asıl;
 
Haldun Domaç, Dr. Ahmet Türker, Dilek Çöl, İsmet Rizeli, Kamil Sakal, Recep Karakoç, Dr. Nuri Karaöz, Metin Karadeniz, Ferhat Taş, Telat Öztürk, Necati Yılmaz, İsmail Somuncu, Hasan Dönmez, Osman Kuzu, Ahmet Durmuşoğlu, Mehmet Yılmaz, Kemal Kahya, Ali Yılmaz
 
Yönetim yedek liste;
 
Özgür Sakal, Erdoğan Kara, Ahmet Aslan, Bilge Akınoğlu Ersoy ve İsmail İslam
 
Denetleme Kurulu asıl;
 
İsmail Demirel, İbrahim Aydın, Akın Aras
 
Denetleme Kurulu Yedek;
 
Temel Yanbul, Salih Gökçe, Adem Topçu
 
Disiplin Kurulu Asıl;
 
Doç.Dr. Ali Demir, Mehmet Ateş, Veysel Nedim Küçük
 
Disiplin Kurulu Yedek;
 
Emine Arslanoğlu, Ekrem Somuncu, Mustafa Aydın.
 
Seçimler sonunda söz alan Genel Başkan Haldun Domaç, kendilerine duyulan güvene teşekkür ederek, aldıkları bu güçle göreve devam edeceklerini vurguladı ve görevi 3 yıl önce devir aldığı Prof.Dr. Halit Keksin’e TİRDEF’e yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.
 
                                                                                                                  HABER: ÖZKAN KÖMÜRCÜ


Etiketler : TİRDEF, Güven, Tazeledi.,


Bu Haber Toplam 8128 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: