Ana Sayfa » Dernekler
ABD Giresunlular Derneği iftar programı
25 Nisan 2021 Pazar 23:09
Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği, iftar programı düzenledi.

 

ABD Karadeniz Giresunlular Derneğinden İftar Programı

Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği, iftar programı düzenledi.

New York’un Long Island bölgesinde bulunan Mevlana Camisinde düzenlenen programa Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, Diyanet Ataşesi Sinan Dedeler ile vatandaşlar katıldı.

Covid-19 salgını nedeniyle sınırlı tutulan iftar programında konuşan Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği (AKGİD) Başkanı Savaş Şahin, ramazan ayı ile beraber  birlik ve beraberliğin pekiştiği, kardeşlik, dostluk, sevgi ve saygı duygularının paylaşıldığını söyledi.

“Ana vatanımızdan binlerce kilometre uzakta pandeminin gölgesinde gerçekleştirdiğimiz programda bir arada olmaktan mutluyuz” diyen AKGİD Başkanı Savaş Şahin, “Güçlü bir toplumsal yapının oluşturulması, öz değerlerine bağlı, çalışmayı, güzel ahlaklı olmayı ilke edinen erdemli kuşaklar yetiştirilmesi ile mümkündür. Bu sebeple, birey ve toplum yaşamında çok önemli bir yeri bulunan mili ve manevi günleri, çocuklarımıza anlamına uygun biçimde yaşatmalıyız. Tüm değerlerimize sahip çıkarak, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını benimsettiğimiz sürece, inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız” dedi.

Tarihi gerçekliğin dışında sözde Ermeni Soykırımı meselesinin Türkiye’nin önüne konulduğunu belirten New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti öteden beri gerçeklerden sapmadan konuyu tarihçilerin çözmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Arşivlerimiz orada. Kimseden gizlediğimiz ve sakladığımız yok. Yalan yanlış söylemlerde bulunarak iftira atacaklarına arşivleri incelesinler. Siyasi hesaplarla yapılan açıklamalar gerçeklerin üzerini örtemez” ifadelerine yer verdi.

Programın sonunda, Başkan Savaş Şahin tarafından Başkonsolos Reyhan Özgür’e “Gümüş Çotanak heykeli”, Başkan Vekili Candemir Sarı ise Diyanet Ataşesi Sinan Dedeler’e Giresun’a özgü el işlemeli “Hatıra tablo” hediye etti.

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 3401 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: