Ana Sayfa » Dernekler
Mehmet Geldi GİRFED'in Konuğu
11 Mart 2012 Pazar 21:16
Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi GİRFED'te hemşerileriyle buluştu.

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, İstanbul Giresun Federasyonu'nu ziyaret ederek, hemşerileriyle sohbet etti.

Mehmet Geldi, yemekli toplantıda hemşerileriyle hasbıhal etti, Türkiye için bitirdikleri projelerden bahsetti, programa aldıkları projeler hakkında da bilgiler verdi. İstanbul Giresun Federasyonu'nun faaliyetlerini ilgi ve takdirle takip ettiklerini kaydeden Geldi, Giresun'un AK Parti hükümetiyle oldukça fazla yol katettiğini ifade etti.


Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan İstanbul Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Mehmet Geldi’ye davete icabetinden dolayı teşekkür etti. Geldi’nin daima hemşerilerinin dertleriyle hemhal olduğunu ve kendisiyle görüşmek veya halini arzetmek isteyen vatandaşlarına daima vakit ayırmaya çalıştığına şahit olduklarını söyledi.
 
İstanbul Giresun Federasyonu’nun çalışmalarından da bahseden Hasan Turan, Giresun’la ilgili her türlü faaliyete koşmaya çalıştıklarını, enerjilerini Giresun ve Giresunlular başta olmak üzere, insanlığın kaderini ilgilendiren meselelere sarf etmeye çalıştıklarını vurguladı. Asya’dan Afrika’ya birçok faaliyetlerde Giresun’u temsil etmeye çalışarak Giresunlu hemşerilerini tanıtmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Sudan’dan Somaliye, Irak’tan Kazakistan’a ve Pakistan’a birçok ülkeye ulaştıklarını kaydeden Turan, bu ülkelerde yaptıkları sembolik faaliyetlerle Giresun adının tanınması için gayret ettiklerini ifade etti. Turan, "Giresun Federasyonu, Giresun ve Giresunlular başta olmak üzere imkân ve enerjisini insanlık için harcamaya çalışan bir federasyondur. Nerede bir mazlum ve mağdur varsa, oraya ulaşmaya çalışıyoruz. Öncelikli meselemiz Giresun'dur, fakat Giresun Federasyonu'nun bir ayağı yerelde, bir ayağı evrenseldedir. " dedi.

 
Kendilerinin bu çabalarına uygun destekleri hemşerilerinden beklediklerini kaydeden Hasan Turan şöyle konuştu: "Hep birlikte hareket etmenin ne kadar etkili olduğunu hepimiz biliyoruz. Beraberliğimizi daha da kuvvetlendirirsek, topluluk olarak da, tek tek bireyler olarak da daha güçlü olacağımızı hatırlatmak isterim. Giresunlular İstanbul'un nadide topluluklarından biri. Giresun günlerinde gösterdiğimiz birlik ve beraberlik manzarası yurtiçi ve yurtdışından çok dikkatleri çeken bir organizasyon. bu bizim gücümüzün bir simgesidir. Bizler de bunun farkına varırsak, Giresun için daha etkili faaliyetlerimizin olacağına inancımı dile getirmek isterim."

Daha sonra söz alan AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, yoğun çalışmalarının bazı programlara katılmasını engellediğini fakat kendisine telefonla arayan hiç kimsenin ‘ulaşamadım’ diyemeyeceğini söyledi.
 


Bitirdikleri projelerin ayrıntılarından bahseden Mehmet Geldi, programa koydukları projelerden Ordu-Giresun Havaalanı ile Eğribel Tüneli’nin de ayrıntılarını vererek, demiryolunun Giresun’suz olamayacağını kaydetti.

Konuşmasının sonunda soruları cevaplayan Geldi, kendisini görmek isteyen bütün vatandaşlarını Ankara’ya beklediğini söyledi.
 


Kaynak: giresunhaberi.com Etiketler : Mehmet, Geldi, GİRFED'in, Konuğu,


Bu Haber Toplam 7348 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: