Ana Sayfa » Dernekler
KARAKOÇ KÖYÜ COĞRAFYASI VE TARİHİ
22 Ağustos 2014 Cuma 10:23
Çepni Türklerinin yerleştiği bir köydür köye yerleşen ilk sülaleler Alireisoğulları ve Zatoğullarıdır köyün Karakoç olmadan önce ki adı Hasankef'tir. Cumhuriyetten önce yaşamış eşkiyaların en ünlülele

 

 

Çepni Türklerinin yerleştiği bir köydür köye yerleşen ilk sülaleler Alireisoğulları ve Zatoğullarıdır köyün Karakoç olmadan önce ki adı Hasankef'tir. Cumhuriyetten önce yaşamış eşkiyaların en ünlülelerinden tomoğlu ismail ağanın mezarı burada bulunmaktadır.

Karakoç köyü Giresun'a 11km Keşap'a 1km uzaklıkta bulunmaktadır Karakoç şirin bir sahil köyüdür karadeniz kıyılarından başlayan karakoç köyü dağ yamaçlarına kadar uzanmaktadır bu aralık 5km kadardır 2012 yılı itibari ile karakoç köyünün nufüsu 348dir bunların 187si kadın 161ierkektir 2009 yılından itibaren köyün muhtarlığını Ömer Kaya sürdürmektedir.

EKONOMİ

Keşap ilçesinin en kaliteli fındığının yetiştiği bir köydür kaliteli fındığın yanında kivi üretiminde de oldukça başarılı bir köydür arıcılık alanında mesafe almış ilçenin en ileri köyü durumuna gelmiştir.

Dernek ve Faaliyetleri 

Karakoç köyü derneği çok yeni bir dernektir 2013 yılının haziran ayında kurulmuştur dernekçiliğe hızlı bir başlangıç yapan karakoç köyü adını kısa süre gurbette duyurmuştur. bir çok köklü derneklerin kuramadığı dernek merkeziyle dikkat çeken karakoç köyü düzenlediği kahvaltı şölenleriyle de dernekçilikte ne kadar güçlü olduklarını göstermişlerdir Dernek başkanı Osman Gezmiş ile yaptığımız röportaj da amaçlarının karakoç köyü halkını bir sevgi yumağı gibi bir arada tutup köyümüzün ilerleyen çağa ayak uyduracak seviyelerde olmasını sağlamaktır ve derneğimiz karakoç köyünde yapılan kültür turizm faaliyetlerinede maddi ve manevi destek sağlamaktadır diye açıklamıştır..

6.Osman Ağa turnuvasına hızlı başlayan karakoçspor namağlup gruptan çıkıp yarı finalde elenmiştir dernek olarak ilk defa katıldıkları turnuvayı 3.olarak tamamlamıştır.

BİR KARAKOÇ  SEVDALISI HÜSEYİN DENİZ..

 

 

 

İyi Çalışmalar Aydın KÖMÜRCÜ



Etiketler : , KARAKOÇ, KÖYÜ, COĞRAFYASI, VE, TARİHİ,


Bu Haber Toplam 11838 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: