Ana Sayfa » Dernekler
İGEDER'den Eğitimcilere Mesaj
30 Kasım 2011 Çarşamba 19:46
Kısa adı İGEDER olan İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği genel Başkanı Demircan Yetkin eğitimcilere ve Giresunlulara seslendi.

İGEDER Genel Başkanı Demircan Yetkin İGEDER'lilere, ve Giresunlulara seslendi.

İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği olarak “Değişmeyen tek şey değişimdir” prensibi doğrultusunda,  yenilikçi, dinamik hizmet kalitesini artırarak büyüme stratejisi ve eğitimcilerimizin karşılaşabilecekleri eğitimle ilgili tüm sorunlarını çözüme kavuşturma, bütünleşmiş eğitim hizmeti anlayışı çerçevesinde, her biri farklı yetenekte ve değişik eğitim dallarında, bilgi, birikim ve deneyime sahip olan; uzun yıllar eğitim sistemine emek vermiş arkadaşlarımızla bir araya gelerek, İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneğini Nisan 2007 Beşiktaşta kurduk.

İGEDER; çok yönlü ve karmaşık hale gelen, bireylerin şahsi ve toplumsal ilişkilerinde,  toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçte, ortaya çıkabilecek sorunlarına farklı bir yaklaşım getirmek, muhtemel risklerini, mümkün olduğunca önleyici tedbirler alarak,  problemlerin temeline inen ve bunun yanında, mevcut sorunlarına, eğitime ve eğitimci yararına uygun bir şekilde sonuca götürücü etkin çözümler üretmek amacıyla  kurulmuştur.

Problemlerin başında da, sorun oluştuktan sonra da, mahiyetine göre derhal çözüm bulunabilecek, iş bölümü esasına göre hareket eden, her ilçemiz de oluşturduğumuz merkezi yönetime bağlı sistem ve ekibimizle, web sitemizde belirttiğimiz temel değerlerimize ve amacımıza uygun kaliteli bir eğitim süreci başlatmış bulunmaktayız.

Bu yolda ilerken; meslek ilkeleri, hakkaniyet, dürüstlük, verimlilik ve eğitim kalitesi ile insan olmaktan kaynaklanan temel prensiplerimizden asla taviz vermeden ve mesleki faaliyetimiz esnasında ilişkide bulunduğumuz tarafların haklarına riayet ederek, toplumun eğitime saygı düzeyini de olabildiğince yükseltmeyi hedefliyoruz.

Ehliyet; Uzmanı olunan işe ve her türlü sorumluluğa talip olmak ya da talip olunan sorumluluğun uzmanı olmak,

Güven; Hakedilmiş kişisel, kurumsal ve toplumsal itimadın sahibi olmak,

Dürüstlük; Evrensel ölçülerle doğru olmak, doğruyu söylemek ve doğru davranmak,

Hakkaniyet; Tevdi edilen veya alınan sorumluluğun gereğini hak, adalet, doğruluk ve insafa uygun yapmak,

Sadakat; Kişilerin sırlarını ve haklarını, insani ilişkilerini, değerlerini samimiyetle muhafaza etmek, toplumsal menfaatleri için çalışmayı daim kılmak.

Saygı; Kişilerin, kurumların, toplumun ve tüm muhatapların, tüm hak düşünce ve özgürlüğüne saygılı olmak varoluşumuzun özünü oluşturan temel değerlerimiz olup, her hal ve şartta karar ve hizmetlerimizin rehberi, aynı zamanda da eğitimcilerimize ve toplumumuza taahhütlerimizdir.

Eğitim meslek ahlâkına ve profesyonelliğe uygun olarak topluma hizmet etmek amacıyla var olan, toplumun ve insan olmanın ihtiyaçlarından doğan bir derneğiz. Bu çerçevede; görüşmelerimiz ve çalışmalarımız esnasında edindiğimiz her türlü kişisel ve kurumsal bilgiler, deneyimler kazanımlar ve bu değerlerin sahipleri bizim için özeldir.

Bu bağlamda;

Hizmetlerimizi bilinçli ve sistematik şekilde, geciktirmeksizin yerine getirirken Eğitimcilerimizin, eğitim mağdurlarının sıkıntılarını ve risklerini en aza indirmek veya sorunlarını en kısa sürede ve en etkin sürede sağlıklı çözümlemek için,  teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak eğitimcilerimizle kesintisiz bir iletişim işbirliği ve istişarenin gerekliliğine inanıyoruz.

Bir “yetenekler ve eğilimler varlığı” olan insanın eğitimi son derece önemli bir problemdir. Kişinin yaşadığı toplum içinde değeri olan, yetenek, tutum ve diğer davranış biçimlerini geliştirdiği sosyal yeterlilik ve en üst düzeyde bireysel gelişmeyi sağlayan sosyal süreçte, yaşamına uygulayabileceği bilgi ve becerileri kazanması bu yeteneklerin geliştirilmesi, eğilimlerin doğru yönlendirilmesi ile mümkün olacaktır. Söz konusu “insan” olduğunda insanın eğitilmesi demek, onun ruh ve beden sağlığının korunarak büyütülmesi, yetenekleri, davranışları ve iç dünyası itibariyle geliştirilmesi, “iyi insan” haline getirilmesi demektir. Bu ise elbet planlı ve sistemli çalışmalar gerektiren uzun bir süreçtir.

İnsanın bir bütün olarak ele alınması, toplumsal ve evrensel iyi adına olgunlaştırılıp mükemmelleştirilmek isteniyorsa, o öncelikle tanınması ve doğru biçimde anlaşılması-analiz edilmesi, eğitimi çağa uygun hale getirecek bireylerin, toplumun ve ülkenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek hale getirebilecek nitelikte büyük köklü dönüşüm yolları ile gerçekleşmesi gerekmektedir. Alışılmış bakış açıları ve çözüm önerileri terk edilmelidir.

Atacağımız adımlar, akla gelen sıradan yollarla değil, yeni dünyanın gerçeklerini göz önünde bulundurarak, teknolojideki, ekonomideki ve küresel dünya gerçeğindeki prensiplerle de uyuşmalıdır. Türkiye’nin dünya literatüründe adından söz edilen başarılı bir ülke olarak yer almasının önünü tıkayan ve çağla uyumsuz kılan problemlerin sorumluluğunu eğitimciler olarak taşıyoruz. Profesyonel ekibimizle  "Fakatlar"ın gölgesinden kurtulup etkililiği, verimliliği ve işlevselliği ile yürüyen bir İGEDER olarak Türkiye ve Dünyada yerimizi almayı hedefliyoruz.

İGEDER çatısı altında birleşmiş ve gönül vermiş tüm arkadaşlarımıza teşekkür eder başarılar dilerim.



Etiketler : İGEDER'den, Eğitimcilere, Mesaj,


Bu Haber Toplam 7849 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: