Ana Sayfa » Dernekler
Güçlü Kadınlar ve Yeni Giresun
05 Mayıs 2012 Cumartesi 11:51
Deniz Yıldızı Derneğinin "Güçlü Kadınlar,Yeni Bir Giresun Kuruyor" AB Hibe Projesinin açılış ve tanıtım toplantısı Hanedan Restaurantta Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz'ın katılımıyla geçekleşti

 
 

Tanıtım toplantısında kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, ilimizde kadının sosyal, siyasal ve ekonomik statüsünün yükseltilmesi hususunda toplumda genel bilinç ve duyarlılık uyandırmak, kadınların kadın hakları, sorumlulukları, özgürlükleri ve ideal yaşam standartları konusunda farkındalık düzeylerini geliştirmek amacıyla yola çıkan projenin önemine değinerek, “Aslında bütün kadınlar güçlüdür. Ama zaman zaman desteğe ihtiyacı vardır. Bu projeyle Deniz Yıldızı Derneği çok önemli bir görevi yerine getiriyor.” dedi.

 

 
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar da, kadınların toplumdaki yerine atıfta bulunarak,     “Kadınlar her şeyden önce muallimdir. Yeni doğmuş bebeğimizi topluma kazandıran insanlardır. Her şeyden önce yapmamız gereken bilinçli bir toplum yetiştirmektir” dedi.
 
Proje Yasal Temsilcisi ve Deniz Yıldızı Derneği Başkan Yardımcısı Ferhat Deniz, “Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında uygulanan projenin toplam bütçenin 87.003,84 Avro olduğunu belirterek Deniz Yıldızı Kültür ve Dayanışma Derneği,Giresun Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Birliği, Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği ile Toplumsal Gelişim ,Eğitim ve Kültür Derneğinin ortaklaşa yürüttüğünü söyledi.
 
Toplantıya, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakır Melikoğlu, ve Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar’da katıldı.

 



Etiketler : Güçlü, Kadınlar, ve, Yeni, Giresun,


Bu Haber Toplam 7981 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: