Ana Sayfa » Dernekler
GİRFED Giresun'da Para Dağıttı
02 Eylül 2011 Cuma 09:33
Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (GİRFED) il genelinde Giresun Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca tespit edilen 160 yetim çocuğa 100'er TL bayram harçlığı verdi.

Giresun Federasyonu’ndan örnek davranış...

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (Giresun Federasyonu) örnek bir davranış sergileyerek il genelinde Giresun Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca tespit edilen 160 yetim çocuğa 100'er TL bayram harçlığı verdi.

Giresun Federasyonu tarafından Giresun Valiliği'ne yapılan başvuru üzerine Ramazan Bayramı münasebetiyle bayram harçlığı dağıtılmak üzere Giresun il merkezi ve ilçelerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı 160 yetim ve kimsesiz çocuk tespit edildi.
 
Geçtiğimiz hafta Ramazan Ayının son Cuma günü olan 26 Ağustosta Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret eden Federasyon Başkanı Hasan Turan ve Genel Sekreter Yardımcısı Temel Bilecen tespit edilen çocuklara verilmek üzere 16 bin TL tutarındaki yardım çekini Vali Şahin’e teslim etti.
 
Vali Şahin, gösterdikleri bu örnek davranıştan dolayı Federasyon Başkanı Turan’a teşekkür etti. Şahin, bu davranışın çok büyük ve güzel bir anlamı olduğunu kaydederek, " insanların sevinç duyduğu bayram gibi günlerde, yetim ve mağdur çocukların toplum tarafından unutulmaması çocuklar için çok büyük bir manevi destektir." dedi.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan da, "Yetimler toplumun sahip çıkması gereken emanetleridir. Bu emaneti samimiyetle korumak ve gözetmek zorundayız. Bu dinen, vicdanen ve ahlaken boynumuzun borcu olan bir yükümlülüktür. Biz de toplumumuza emanet edilen bu yavrularımıza karşı bir iyilik yapmak istedik. Kendilerini daha da mahzun, daha da yalnız hissettikleri bu bayram vaktinde yüzleri gülsün diye; onlara az da olsa bir harçlık vererek kendilerini unutmadığımızı göstermek istedik. Bu yaptığımız, bir yardım faaliyeti olmakla birlikte, gelecekteki yansımaları düşünüldüğünde daha fazla anlamlar ifade eden bir durumdur. Kimsesiz, öksüz, yetim ve mağdur çocukların toplum tarafından düşünüldüğünü bilmesi onlar açısından manevi bir destek olduğu gibi, toplum açısından da bir kazançtır. Biz onları unutmadığımızı gösterirsek, ilerde onlar da topluma karşı gücenmişlik ve unutulmuşluk duygularıyla değil; merhametle davranacaklardır. Vicdanlı nesillerin bu şekilde yetiştirileceğine inanıyorum." diye konuştu. 



Etiketler : GİRFED, Giresun'da, Para, Dağıttı,


Bu Haber Toplam 8856 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: