Ana Sayfa » Dernekler
GİMEV'in Pazar Kahvaltıları
08 Mart 2011 Salı 23:38
Kısa adı GİMEV olan Giresun ve İlçeleri İ.H.L. Mezun ve Mensupları Eğitim ve Kültür Vakfı toplantılarını aksatmadan devam ettiriyor.

GİMEV'in 6 Mart  Pazar kahvaltı toplantısının  misafirleri Sakarya İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. H. Mehmet Günay ve Öğretim Görevlisi Dr. Ekrem Gülşen idi.

 

   Kahvaltı sonrası başlayan sohbet Sakarya İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. H. Mehmet Günay’ın konuşması ile başladı. Günay yaptığı konuşmada sizin gibi değerli hemşerilerimle tanışmaktan memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Sakarya’da sizlerin desteği ve gayretleri ile bulunduğumuz makamda en iyi hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Birkaç yıl öncesine kadar 25-30 öğrenci alabildiğimiz okula bugün 250-300 öğrenci almaya başladık. Görece özgürlük ortamından istifade ile iki yıllık ilahiyat mezunlarına dört yılı bitirmek için önemli miktarda öğrenci alıp onları da üniversite mezunu yapıyoruz. Fakültemiz son yılarda önemli başarılara imza attı. Doğankent’in bir köyünde doğan bir hemşeriniz olarak, yapabileceğimiz her olayda yanınızda olacağınızı bilmenizi isterim. Bizi bugün konuk ettiğiniz için başta mütevelli heyet olmak üzere tüm yönetime ve üyelerinize teşekkür ederim” dedi.

 

   Daha sonra söz alan Öğretim Görevlisi Dr. Ekrem Gülşen katılımcılara teşekkür ettikten sonra bugün siz değerli hemşerilerimizin misafiri olmak beni duygulandırdı. Göreleli bir hemşeriniz olarak aranızda bulunmaktan ve size hitap etmekten büyük sevinç duyuyorum. Sizler elimden geldiğince Fas’ı anlatmaya çalışacağım. Fas kuzey Afrika’nın en batısında bulunan ve yüzölçümü bakımından Türkiye’den biraz küçük bir ülkedir. 30-33 milyon nüfusu bünyesinde barındırmaktadır. Ülkenin bu nüfusunun %50 kadarını Araplar, %40 kadarını Berberiler ve %10 kadarını da Moritanya asıllılar oluşturmaktadır.

  

   Bugün Kuzey Afrika ülkelerinde olan gelişmeler Fas’ı yakından ilgilendirmektedir. Ancak Fas’ın ayrı bir sorunu daha vardır. Berberilerin oluşturduğu Batı Sahra denilen bölgede ayrılıkçı Polisario Hareketi çok önemli kaynak israfına sebep olmakta ve Batı tarafından devamlı sorun olarak lanse edilmektedir. İnşallah bu olaylar halkın isteği doğrultusunda neticelenir ve İslam ülkeleri kaynaklarını daha fazla gelişme için harcama imkanına kavuşurlar” dedi. Gülşen bir toplantı için gittiği Fas’ta çektiği resimlerden oluşan bir albümü slayt olarak katılımcılara çeşitli izahlarla izletti.

 

   Toplantıya Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Usta, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırdemir, Esenler Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Ali Aydın, Giresun Dergisi Sahibi Remzi Mamaşoğlu, GİRMEP Genel Sekreteri İbrahim Balcıoğlu, MÜMDER Başkanı Ömer Faruk Karabul, Tirebolu Kuzgun Köyü Derneği Başkanı Ali Kamat, vakıf üyeleri ile misafirler katıldı.



Kaynak: Abdullah Yazıcı Etiketler : GİMEV'in, Pazar, Kahvaltıları,


Bu Haber Toplam 6586 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: