Ana Sayfa » Dernekler
Beyoğlu'nda Muhteşem Giresun Gecesi Yapıldı
16 Haziran 2013 Pazar 09:20
Beyoğlu Belediyesinin organize ettiği Yerel Tatlar Festivali'nde Giresunlular meydana sığmadı.

MUHTEŞEM GECENİN RESİM ALBÜMÜ

 

Haberin detayları yayınlayanacak.

 

Türkiye'nin en kaliteli yerel

gazetesi ve Tüm Giresunluların

gurbetteki tek sesi

Vatan Giresun Gazetesi.

 

Haber ve resimler :  Nuri YILMAZ

 

TÜRKİYE'Yİ VE GİRESUN'U

 

VATAN BİLENLERİN SESİ

 

VATAN GİRESUN GAZETESİ

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.488995461174066.1073741867.100001908482874&type=3

 

Görele dernekler federasyonu ve Keşap Hisarüstü derneğinin düzenlediği, Beyoğu Belediyesi Yerel Tatlar Festivali her zaman ki gibi muhteşem bir ortamda gerçekleşti. Görfed başkanı Birol Kardaş yaptığı açılış konuşmasında "Memleketimizden uzakta kültürümüzü, değerlerimizi yaşatma ve tanıtma imkanı verdiği için Beyoğlu Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür ediyoruz. Başkanımız Giresun'a Görelemize birkaç kez ziyarette bulundu.Dolaysı ile  artık bizden biri oldu. Okmeydanında yaşayan hemşehrilerimizin tapu sorununu kimseyi mağdur etmeyecek şekilde çözeceğine güvenimiz tamdır. Gecede emeği geçen derneklerimize,kadın kollarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum " dedi.

Demircan: “Anadolu’yu Yerel Tatlar Festivali İle Tanıyorum”

Festival alanını dolduran vatandaşlar Başkan Demircan’ı “Beyoğlu’nda mutluyuz, çünkü Giresunluyuz”, “Görele seni bağrına bekliyor”, “Yanımızda olduğun için teşekkürler Demircan” pankartlarıyla karşıladı. Kemençe eşliğinde söylenen Karadeniz türküleriyle Giresun karşılaması oynayan Giresunlular, daha sonra kemençe eşliğinde horon tepti, belediye başkanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleri ile yarıştı.  Giresunlularla birlikte horon tepen Demircan daha sonra stantlara giderek yöresel yemeklerin tadına baktı. Demircan, başta çocuklar olmak üzere alanı dolduranlara meşhur Görele dondurması dağıttı. Geceye katılan köy dernekleri, yaptıkları işbirliğinden ötürü Başkan Demircan’a teşekkür plaketi verdi. Yoğun alkış ve tezahürat eşliğinde vatandaşa seslenen Demircan “Biz Yerel Tatlar Festivali ile Anadolu’yu daha yakından tanıyoruz. Bu tür festivallerle ne kadar zengin bir kültürümüz olduğu ortaya çıkıyor. Şahsen ben bu festivaller ile memleketimi daha yakından tanıma fırsatı buluyorum. Bunda en büyük katkı hiç kuşkusuz yöre derneklerinin çalışmaları. Onlar olmasaydı   belediyeler hizmetlerini tam olarak yürütemez,  vatandaşların sorunlarından tam olarak haberdar olamazdı. Dernekler sayesinde buralarda buluşuyoruz. Beyoğlu’nu oluşturan insanlarımızın kurdukları yöresel dernekler hizmetlerimizde bize destek oluyor ve daha hızlı yol almamızı sağlıyorlar” diye konuştu.

Beyoğlu ve Giresun arasına Kültür Köprüsü Kuruldu

Etkinlik alanına kurulan stantlarda sergilenen yöreye has yemeklerin lezzeti geceye katılanlardan tam not aldı. Yörenin lezzetlerinden karalahana sarması, karalahana diblesi, karalahana çorbası, ısırgan püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu, kiraz duzlaması ve pezik mıhlaması, tereyağı, nardek içeciği, peynir, burma tatlısı beğeni topladı.

Mutfağından giyimine, türkülerinden horonuna, Giresun karşılamasına kadar Giresun’un tüm zenginlikleri görülmeye değerdi. Yörelerine ait tatları bir arada gören ve tadan Giresunlular, Karadeniz ezgileri ile kendilerinden geçti. Kemençe nameleri ile horon tepen vatandaşlar yerel sanatçıların verdiği konserle gecenin tadını çıkardı.

Saat 19:00'da başlayan gece de Kıymet Kurt, Hüseyin Çınar,Mustafa Keskin,Köksal Yetkin,Yavuz Gökçe, Ertuğrul Sancaktar Mustafa Çınar sahne alırken sunuculuğu Mehmet Günaydın yaptı. Gece de Giresun yemeklerinin tanıtımı yapıldı. Tüm katılımcılara pancar çorbası dağıtımı yapıldı. Tam anlamı ile bir festival alanına döen Hasköy sahilinde katılımcılar gönlünce eğlendiler. Geceye Ak parti ilçe başkanı Rüstem Dindarol, Giresunlu Kamu Çalışanları Derneği başkanı Mustafa Remzi Kuru,Esenyurt Giresunlular Dernek başkanı Abdurrahman Ada, Arnavutköy Giresunlular Dernek Vaşkanı Ahmet Karasakal ve Beyoğlu Belediye meclis üyeleri ve Zafer Tahmaz, Hisarüstü dernek başkanı Ahmet Akarsu, Görfed üyeleri, Sadi Kaya, Ali Bilir, Osman Pirgaip, Harun Pirgaip, Mehmet Aslanbaş,Oğuz Keskin, Cihan Aydemir,Muhittin Çelik ,Giresun Federasyonu , Abdullah Akgün,Süleyman Torlak ve binlerce Beyoğlulu katıldı.



Etiketler : Beyoğlu'nda, Muhteşem, Giresun, Gecesi, Yapıldı,


Bu Haber Toplam 15694 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: