Ana Sayfa » Dernekler
Beykozun Klasiği Kaymakdonduran
02 Haziran 2015 Salı 17:47


28 yıl önce Beykozlu Giresunlular Derneği tarafından başlatılan ve bu yıl 27. si yapılan Kaymakdonduran Yayla şenliği 31 mayıs 2015 Pazar günü Kaymakdonduran piknik alanında gerçekleştirildi. Geçen yıl Somada yaşanan maden kazası nedeniyle Kaymakdonduran yayla şenliği yapılmamıştı.

İstanbul’un bütün ilçelerinden katılımın olduğu, geceden insanların gelerek Kaymakdonduran piknik alanında yerini aldığı şenlikte bu yıl yaklaşık 1300 aracın piknik alanına giriş yaptığı belirtildi.

Kaymakdonduran Yayla Şenliğine; CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, Meclis Üyeleri Nevzat Oral, Sinan Çıtlak, Gül Biçer, Tuncer Dede, Emine Ünlü (AKP), Hakkı Emanet, Gülay Demirel, Cavit Gül, Giresun Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Basın Şefi Ömer Tekin, MHP Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Beykoz İlçe Başkanı Şevket Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, Büyük Birlik Partisi İlçe Yönetimi, Giresun STK temsilcileri, Giresunlu İşadamları ve akademizyenler, Beykozlu Giresunlular Derneği’nin eski dernek başkanları katıldı.

 

GİRESUNLULARLA SİYASET ÖTESİ BİR BAĞLILIĞIM VAR

Kaymakdonduran Yayla Şenliğinde bir konuşma yapan CHP Grup Başkanveki ve İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi “20 yüzyılın en büyük ve en onurlu mücadelesine, bir imparatorluğun yıkıntınlarından Anadolu’da bir devlet kurma, bir millet olma mücadelesine 42. ve 47. alaylarıyla katılan sevgili Giresunlular. Hepinizi en içten duygularla sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Serin yaylaların, yemyeşil yamaçların, gürül gürül akan derelerin ve dalgalı denizin memleketi, Karadeniz’in Giresun’un çok değerli insanları çok değerli hemşehrilerim. Böyle bir yayla şenliğinde sizlerle birlikte olmaktan yeniden birlikte olmaktan son derece mutluyum. Bu şenlikte bizi her sene bir araya getiren dernek başkanları ve yönetimlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Şenlikler, festivaller, açılışlar ve törenler bizlerin bir arada olması, birlikte olmanın dayanışmanın gücünü hissettirmesi için güzel vesileler. Buralar farklılıklarımızı değil birlikteliklerimizi yaşamak için kültürümüzün güzelliklerini yaşamak için güzel ortamlar. 28 yıl önce kurulup Soma acımız nedeniyle geçen yıl yapılamayan bu yıl 27. si yapılan bu festival tebrike değer. Ben arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Bu şenliğe fırsat oldukça her sene geldim, gelmeye çalıştım. Arkadaşlarım beni bu şenliğe hep davet ettiler. Bu yılda davet ettiler geldim. Giresunlu değerli arkadaşlarım, arkadaşlık dostluk duygularıyla bağlı olduğum siyasi ilişkilerimizin ötesinde gerekçekten insanlık duygularıyla bağlı olduğum sevgili giresunlular. Hepinizi çok seviyorum. Bu dönem yine bu bölgeden adayım. Halkımız uygun görürse bu dönem yine parlementoda görev alıcağım. Hepinimizi kucaklıyorum hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

 

KAYMAKDONDURANI TERKEDECEKSİNİZ.

27. Kaymakdonduran Yayla şenliğinde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek “Çokdeğerli milletvekillerim, çok değerli dernek başkanlarım, Giresun derneğinin değerli mensupları, hava çok güzel, insanlar çok güzel, böyle güzel bir günde hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Artık sayısını da gününü de unutmaya başladık. Demek ki yaşadıkça var olacaksınız, dünya durdukça burası yaşayacak. Ama zannediyorum çok kısa bir zaman sonra bu kaymakdonduranı terkedeceksiniz. büyük ihtimalle Başka bir yer arayacaksınız kendinize. Artık buraya sığmıyorsunuz diye görüyorum. Size daha büyük yerler yakışır diye düşünüyorum. Allah fırsat verirse bizim güzel bir niyetimiz var. O niyetimiz tahakkuk ederse zannediyorum oradan yer almak için can atacaksınız. Çünkü buralar çok ufak. Yedi bölge deniyor ama aslında sizler için bir bölge burası. Ne verirseniz bu derneklere sizinle beraber gidecek çünkü buralar sizin kültürünüzü yaşatan yerler. Benliğinizi yaşatan yerler, sizi birleştiren yerler. Heyacanınızı zirveye taşıyan yerler. Yılda bir kere dahi olsa şu güzel etkinliğin olması çok uzaktan gelen insanların, hanımefendilerin beyefendilerin gençlerin burada buluşmaları, birbirlerini dinlemeleri anlamaları çok anlamlıdır. Bunun değerini bilmek lazım. Buradaki tabloya hasret milletler var. Yerinden yurdundan kopmuş, kültüründen kopmuş, yaşama sevincini kaybetmiş, başkalarının topraklarına misafir olmuş insanlar var. Onlara baktığınızda bu nimetin kıymetini bilmek Allaha şükretmek gerekiyor. Türkiyede iki milyona yakın suriyeli insan var. Biz onları kendi insanımız gibi kabul ediyoruz ama insanın kendi yurdunda yaşaması gibi var mıdır? Bir dakikalığına o insanların  yerinde kendinizi düşünün. Yerinizden yurdunuzdan yuvanızdan çıkarıldığınızı düşünün Allah göstermesin. Yerinize yurdunuza bir daha dönemeyeceğinizi düşünmek ne zordur, ne sıkındır, ne eziyettir. O zaman Allahın verdiği bu kıymetin değerini bilmek lazım. Beykoz’u beraber ihya ediyoruz, Beykoz’u beraber kalkındırıyoruz. Beraber güçlendiriyoruz ve siz bu Beykoz’un asıl sahiplerisiniz. Yeni bir Beykoz’u Allah nasip ederse hep beraber kuracağız. Nasıl yeni bir türkiye kurmak istiyorsak Beykoz’u da yeniden kurmak istiyoruz. Daha farklı bir Beykoz, çocuklarımıza gelecek neslimize iyi bırakacağımız bir Beykoz. İnsanların mutlu olduğu, sevinçlerini ve hüzünlerini paylaştığı bir Beykoz’u beraber kuracağız inşallah. Bu duygularla tekrar bu etkinliğinizin hayırlı olmasını istiyorum. Gönülleriniz bir olsun, muhabbetiniz çok olsun. Aranızda en ufak bir kırgınlık ve dargınlık olmasın. Barışık bir Türkiye, birbirlerini seven insanların olduğu coşkunun olduğu ve heyecanın olduğu, geçmişle geleceği birleştiren bir anlayışın temsili olan bir neslin var olduğu bir türkiye arzusuyla hepinize saygılar sunuyorum, gününüz bereketli olsun, huzurlu olsun, hoşçakalın.” dedi.

 

BU DÖNEMDE YETKİ İSTİYORUZ

Akparti İstanbul Milletvekili ve yeniden aday olan Ahmet Baha Öğütken, “Buradaki gülen yüzleri görünce çok mutlu olduk. Sanatçı kardeşimiz bizleri coşturdu. Biz oturduğumuz yerde oynadık sizler burada oynadınız. 24. dönemde bize büyük millet meclisinde görev verdiniz. Bizde sizleri en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Bu dönemde sizlerin bize tekrar yetki vereceğine inanıyorum” dedi. Öğütken Ak Partinin yaptığı çalışmalarla ilgili kısa bilgiler de verdi.

 

SÜLEYMAN ERDOĞAN HELAL GIDAYA DİKKAT ÇEKTİ

Kaymakdonduran Yayla Şenliği’ne katılan Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan burada yaptığı konuşmada Gıda güvenliği ve halel gıdaya dikkat çekerek, “çocuklarımızı helal gıdalarla beslemeye özen göstermeliyiz.” dedi.

 

HASAN TURAN’DAN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan yaptığı konuşmada bu tür etkinliklerin yapılmasında Beykozlu Giresunlular Derneğinin öncülük ettiğine dikkat çekerek, Beykozlu Giresunlular Derneğinin Giresun dernekçiliğinin önemli kurumlarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca Hasan Turan Giresun kültürüne yaptığı katkılardan dolayı Beykozlu Giresunlular Derneği’ne teşekkür plaketi verdi.

 

Parti temcilcileri ve milletvekili adaylarının kısa kısa konuşmalar yaptığı şölende, Mahmut Uzunöner, Mehmet Sivri, Köksal Yetkin, Hakan Köntek, Hüseyin Çınar, Ahmet Olgun, Hicabi Şenlikoğlu, Fadime Hala, Emrah Kayacı, Tekin Hıdır, Yaşar Reis ve Leyla Demirbağ sahne alırken Fadime Hala’ya ilgi oldukça yoğundu.

Saat 10’dan sonra başlayan müzik yayını akşam saat 20:30’a kadar devam ederken, şölen alanında yöresel tatlar ve yöresel kıyafetlerin olduğu standlar da açıldı.

Haber: Abdullah Öner Meral

Güncelleyen:Aydın Kömürcü



Etiketler : Beykozun, Klasiği, Kaymakdonduran, ,


Bu Haber Toplam 6641 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: