Ana Sayfa
Alucra,Toki Rezaleti ve Belediye
19 Nisan 2011 Salı 10:35
Alucra'da TOKİ'nin yarım bıraktığı işlere Alucra Belediyesi el atarak rezaleti ortadan kaldırdı.

TOKİ konutlarında yaşayan insanlarımız yaklaşık 15 gündür artan kanalizasyon problemine karşı yetkililerin duyarsız kalması ve site yöneticilerinde ricasıyla kanalizasyon rezaletini medya olarak hem Giresun'da hemde ilçemiz haber sitelerinde gündeme taşımamız sonuç doğurdu.

Daha öncede kendisiyle telefonda görüştüğümüz Belediye Başkanımız Halil İbrahim Yağcıoğlu ilk görüşmemizde şunları iletmişti. "Burası TOKİ yönetiminde olan ve Toki'nin seçtiği idareciler tarafından yönetilmektedir. Burada oluşan sorunlar için konutlarda yaşayan vatandaşlarımızdan toplanan ödeneklerle sorunlar çözülmektedir. Belediye olarak bizim müdahele etme durumumuz mevsuat gereği söz konusu değildir, bu Alucra'da böyle olduğu gibi TOKİ'nin olduğu tüm illerde bu şekilde yürütülmektedir. Fakat TOKİ'nin yapımını üstlenen yüklenici firma herşeyi yarım yamalak yaptığı için ve o zamanki Belediye yetkililerinden denetlenmediği için sorun bu noktalara gelmiştir. Biz defaatle kepçe yolladık sorunu çözmek adına yardımcı olduk ama bu sorunun asıl çözümü mevcut TOKİ konutlarının alt yapısını yeniden yapmaktan geçer başka alternatifi yoktur" demişti.

TOKİ'den Ses Yok İş Yine Alucra Belediyesine Düştü

Giresun Hıfzısıhhanın oturulamaz ve 3 gün içerisinde boşaltılmalı raporundan sonra gündeme taşıdığımız haberimiz etkisini gösterdi. Bu olaya sessiz kalmayan Belediye Başkanımız Halil İbrahim Yağcıoğlu Belediyenin iş makineleriyle yeniden kanalizasyon çalışması yapılması için harekete geçti.

Teşekkür etmek için aradığımız Başkan Yağcıoğlu şunları iletti: "TOKİ'nin yetkililerine defaatle söylememize rağmen sahipsiz bırakılan ve madur edilen hemşehrilerimizi Alucra Belediyesi olarak biz yalnız bırakamazdık gerekli makinelerle alt yapının yapılması için bu gün itibariyle çalışmaları başlattık. İnternet ortamında ve gazetelerde yayınlanan çirkin görüntüler ortada. Burada 5,5 metre derinliğine yerleştirilen borular tamamen gelişi güzel ve rast gele konulmuş, üzeri taşlarla kapatılmış, zamanında denetlenmediği için şimdi bu sorunları hem vatandaşlarımız hemde dolaylı yoldan ilgisi olmayan Alucra Belediyesi çekmektedir. Bu dakikadan sonra kayıtsız kalamayız Alucra Belediyesi olarak sorunu biz çözeceğiz" dedi.

Yayınlanan habere sessiz kalmayan sayın Belediye Başkanımız Halil İbrahim Yağcıoğlu'na ve tüm Alucra Belediye ekibine TEŞEKKÜR Ederiz.










Resimler için Deniz Mutlu'ya Teşekkür Ederiz.


Kaynak: alucrahaber Etiketler : Alucra,Toki, Rezaleti, ve, Belediye,


Bu Haber Toplam 10752 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: