Ana Sayfa
Alucra'da TOKİ Rezaleti
29 Kasım 2010 Pazartesi 21:58
Alucra'da TOKİ'den daire alanlar bir yılını doldurmadan binaların ve yolların dökülmesine çok tepkili. işte içler acısı bir haldeki Alucra Toki konutları.

Bu Milletin Parasının Hesabını Birileri Vermeli.

Alucra Toki Daire Sahipleri Madur Edildi.


İşte Alucra'dan Tokizedelerin İçler Acısı Görüntüleri













Sıvasız Bacalar Dumanı Ev İçlerine Vermekte



Bacaların Üzerinde Şapkalar Yok İmkanı Olanlar Sacdan Derme Çatma Yapabildiler







Geçen Yıl Uçan Çatı Yerinde Uydurma olarak Yapılan Çatı ve Sacı (Orjinali Üst Resimde)











Yağışlı havalarda Göl olan Yollarımız



























Elektrik Tesisatları Yarım Bırakılan Sığınak Odaları









 
 
 
 
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçemize yapılan 160 konutluk daireler daha yılını doldurmadan dökülmeye başladı. TOKİ'nin taşeronu olan Oraka İnşaat tarafından yapılan ve TOKİ'nin ülke genelinde en sorunsuz ve en karlı satışlarından birinin yapıldığı ilçemizde daire sahipleri ve kiracılara bir dokun bin işit.

Tokizedeler olarak gördüğümüz mülk sahipleri binanın yapılan ince işciliğinden (tesisat-fayans-kalebodur-döşeme), çevre düzenlenmesinden oldukça muzdarip. Daire sahipleri TOKİ'nin ilçede yüklenici firması olan Oraka İnşaat Yetkilileri ile yaptığı görüşmede hiç bir muhattap bulamadıklarını, özellikle kanalizasyon sorunundan bıktıkları dile getirerek bu sorunu Başbakan'a dilekçe yazarak anlatmaya çalıştıkları belirttiler. Aynı şekilde Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a da sorunu fakslayarak ilettiklerini söylediler.

Şu aşamada en büyük sorunun Kanalizasyon ve bacaların sıvanması gerektiği ve bu nedenle kış gelmeden çok acil birşekilde bu sorunun çözülmesi gerekmektedir. Kanalizasyonun yetersiz kalması nedeniyle 1 yıl içerisinde 5 kez alt kattaki daireleri pislik basmıştır. Hemen hemen Dairesine yeni taşınan tüm ev sahipleri yeniden su tesisatı yaptırmış ve tüm kalebodur fayanslarını değiştirmiştir.

Alucra Toki Daire Sahipleri Madur Edildi

Yapılan işciliğin pul kadar değeri olmadığı dairelerde daire sahipleri oldukça pişman ve sıkıntılı. Daire sahipleri en büyük sıkıntının TOKİ'deki sorunlara karşı TOKİ tarafından sahipsiz bırakılmak, muhattap bulacak yetkilere ulaşamamak olduğunu ilettiler. Paralarını  gününde zamanında ödediğimiz gibi bu ödenen paralara karşılık bizde hizmet bekliyoruz diyen daire sahipleri madur ve çaresiz durumda. Kendilerini adeta "yolunmuş kaz gibiyiz" diyerek düştükleri durumu anlatan konut sahipleri "dişimizden tırnağımızdan biriktirdiğimiz paraların karşılığı bu olmamalı, daireleri aldıktan sonra ilgilenen yok bu sahipsizlik bakalım nereye kadar sürecek" dedi.













Kaynak: alucrahaber.com Etiketler : Alucra'da, TOKİ, Rezaleti,


Bu Haber Toplam 10029 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: