Ana Sayfa
Alucra'da Toki Rezaleti Yaşanıyor
14 Nisan 2011 Perşembe 13:44
TOKİ belkide tarihinin en kötü binalarını Alucra'da yaptı. TOKİ'nin Rezalet görüntüleri...

Ülkemizin yaşadığı hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi tarihinin en kötü binalarını Alucra'da yaptırmıştır.

TOKİ'nin yaptığı ihaleyi alan yüklenici firma binaların geçici teslimatını yaptı yapmasına ama geride kalan yarım kalan işler oturanları bin pişman etti.

Özellikle Toki'nin bu konutlara yetkili kıldığı yöneticileri yolladığı belgeler ve bilgilerde şaşırmamak elde değil. Yöneticiler şunları iletmiştir:

"Toki dairelerine yerleşen her daire sahibi mutlaka yeniden su tesisatı, fayans kalebodur işlerini tekrar yeniden yaptırmıştır. Daha 1. yılını doldurmadan bazı konutların betonların çökme meydana gelmiştir. Yüklenici firma binaların sığınak ve zindan kısmının elektirik tesisatını yapmamış, bazı bloklarınkini yarım bırakmış kablolar ortalıktadır. Şebinkarahisar'daki Toki konutlarının elektirk tesisatlarındaki kablolamada eksiklik olduğu için binaların teslimatı sorunun giderilmesi için 1 yıl ertelenirken Alucra'da üstün körü alel acele teslim yapılmıştır. En önemli sorunumuz kanalizasyondur. Kanalizasyon borularının normalinden daha küçük boruların takıldığı, ve boruların üzerine toprak değilde taş kapatıldığı için boruların ezilerek çekmemesinden dolayı bazı binaların bodrum katlarında yaklaşık 40 cm varan yükseklikte pis su ve lağım dolmasından dolayı insan sağlığı inanılmaz derece olumsuz bir hal almıştır. Defaatle fax, e-mail ve telefon açmamıza rağmen ilgililer sesimizi duymamış Alucra'daki insanları sahipsiz bırakmıştır. Hemşehrimiz Nurettin Bey'e ilettiğimiz sorunların akabinde Toki tarafından 2 mühendis gelmiş tutanak tutup gitmiş ama 5 aydır bir çözüm üretilememiştir. Hal böyle iken birde Alucra'da ikinci blok çalışmaları için Toki talep toplamaya başlamıştır. Birinci konutların sorunları daha 2 yıl olmadan çözülmezken insanların yaşamlarını sağladığı evleri bu şekilde daraltılarak çaresiz bırakılmıştır. Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Demirağ bey'de Toki konutlarında oturmakta ama sorunlara sessiz kalmaktadır.  Binaların bodrum katlarındaki kanalizasyon görüntüleri aşağıdadır. Giresun Hıfzısıhha'nın oturulamaz raporuda ektedir. Alucra Toki sakinlerinin durumu perişandır, Allah Rızası için yetkililerden bu işe el atmasını talep ediyoruz. Değerli medya mensupları aracılığıyla sesimizin duyrulması ricamızdır."

Alucra Toki Yönetimi



Giresun Hıfzısıhha'nın 11.04.2011 tarihli Oturulamaz Raporu

















Etiketler : Alucra'da, Toki, Rezaleti, Yaşanıyor,


Bu Haber Toplam 9156 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: