Ana Sayfa
Alucra, Şebinkarahisar, Çamoluk
26 Mart 2011 Cumartesi 08:47
Şebinkarahisar Derneği ve Vakfı, Alucra Vakfı, Çamoluk Derneği ve Yenice Derneği tanışma kaynaşma toplantısı düzenledi.

Üçlü sacayağı tamamlandı

  Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, Şebinkarahisar Vakfı, Alucra Vakfı, Çamoluk Derneği, Yenice Derneği ve köy dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının tanışma ve kaynaşma toplantısı; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katkılarıyla Levent Şirvan’da yapıldı.

  Kahvaltılı tanışma toplantısında, Şebinkarahisar’ın sorunlarının birlik ve beraberlik olgusu içinde nasıl çözüme ulaştırılabileceği, neler yapılabileceği hakkında dernek başkanlarının ve sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri alındı.

  Başkanlığını Av. Hakan Özbay’ın yaptığı Divan heyetini, Selim Çiftçi, Kadir Bekiroğlu, ve Eşref Kınataş oluşturdu. Av. Hakan Özbay “Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk, Yenice ve yöresinin temel sorunlarının istişare edilerek müzakereye açılmasını, ayda bir kez toplanarak temel sorunlar hakkında birlikte hareket edilerek, çözüm yollarının bulunması ve komisyonlar kurulması sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin kendilerini tanıtması gündem maddeleri arasında yer almaktadır” dedi.

  Daha sonra sözü alan Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Yücel Kısa, yörenin geri kalmışlığından, nüfusun giderek azalmasından, yatırımların gerekliliğinden ve Köydes projelerinin ödeneklerinin takibi konusuna dikkat çekerek, Şükrü Genç’e ve davetlilere teşekkür etti. Konuşmacıların ortak görüşü; bu birlikteliğin isabetli bir karar olduğu, birlikte projeler üreterek, daha fazla bir araya gelerek, elele vererek her sorunun üstesinden gelinebileceği yönündeydi. Daha sonra katılanlar kendilerini tek tek tanıttılar.

 Toplantıda en önemli vurguyu; Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Kadınlar Kolu Başkanı Şaziye Üstündağ yaptı. Şaziye hanım; kadınların, sivil toplum örgütlerinde ve bu tip toplantılarda kadınların her zaman daha fazla yer alması gerektiğini, derneklerde kadınların üye sayısının çoğaltılmasının öneminden bahsetti. Kadınlar Kolu Başkan Yardımcısı ve Vadi Medya Beyoğlu kadınlar sorumlusu İmran Turna da “Bugünkü iktarda olan partinin bu başarısında kadınların özverili çalışmasının çok büyük katkısının olduğunu” dile getirerek bir kez daha kadınların önemini dile getirdi.

 Diğer önemli bir konuyu da, Çamoluk Derneği Yönetim Kurul üyesi, ve camoluk.net’in Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayındır dile getirdi. Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ve Yenice’nin ilerleyebilmesi için, Şebinkarahisar’ın gasp edilen vilayetliğinin hakkının iade edilmesi gerektiğini belirtti.

 Toplantıda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bir konuşma yaparak, birlik ve beraberliğin temel koşul olması şartıyla, bu toplantıların artık bir işlevsellik kazandıralak yol alma zorunluğundan bahsederek, bu konuda en önemli görevin sivil toplum örgütlerine ve bu kuruluşlara önderlik edecek olan dernek, vakıf başkanlarına düştüğünü söyledi.

  Bu üçlü sac ayağından oluşan birlikteliğin devamının gelmesi, bu sac ayağının bozulmaması ve daha iyi çalışmalara doğru adım atılması açısından önemli bir başlangıç toplantısı oldu.

Haber : Filiz Baysal Demirkıran



Kaynak: vadimedya.net Etiketler : Alucra,, Şebinkarahisar,, Çamoluk,


Bu Haber Toplam 8616 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: