| Ana Sayfa » Güncel |
KAMUOYUNA DUYURU
Geçtiğimiz günlerde TRT 1 de yayımlanan programda, Mustafa Kemal Atatürk'ün muhafız kıtasının komutanı, Topal Osman Ağa ile ilgili tasvip etmediğimiz bir takım ifadeler kullanılmıştır.
15 Temmuz 2016 da; ülkemizi bölmek, parçalamak ve iç savaş çıkarmak için, içimizdeki hainlerle beraber işgal kuvvetleri saldırı başlatmış, bu ülkenin şerefli ve necip evlatları meydanlara çıkarak, canları pahasına vücutlarını siper ederek bu oyunu bozmuştur.
Aynı oyun, l. Dünya Savaşı yıllarında da oynanmıştır. Senaryo aynı, " üst akıl" dediğimiz perde arkasındaki ülkeler de aynı idi. Bu topraklarda Müslümanların ve Türklerin hâkimiyetini istememektedirler.
Kurtuluş Mücadelesi verdiğimiz bu yıllarda ilimiz işgale uğramamasına rağmen, Giresun'un bağrından iki tane gönüllü alay çıkmış ve Milli Mücadele'ye destek vermiştir. Topal Osman Ağa da bu gönüllü alayın öncüsü ve lideridir.
Tarihte yaşanmış bir takım olayları tarihçilere bırakarak o günün şartlarında değerlendirmek gerekmektedir.
Dün olduğu gibi bugün de; din, vatan, bayrak, millet söz konusu olunca Giresun uşaklarının göğüslerini siper edeceklerini, düşmana geçit vermeyeceklerini; Aziz Milletimize, Giresunlu hemşerilerimize ve kamuoyuna saygı ile duyururuz.
Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı
Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, , |
||
Bu Haber Toplam 8037 Defa Okunmuştur |
|
Diğer Haberler:
|


MAVİ EKONOMİ VE MAVİ KALKINMA
İĞNELİ PEMBE ÇAVUŞLARIMIZ DEPREM ZEDELERİN EMRİND
MEMURLAR HAKLI DAVALARI İÇİN ANKARA’DA BULUŞTULAR
GİRESUNLULAR ALAİYE ŞEHİTLERİNİ ANDILAR
OSMAN AĞA KONAĞINI GİTTİK GÖRDÜK
ABD’de Giresunlulardan Bayramlaşma
Tse Belgeli Yangın Kapıları
Eko İklim Zirvesi Başlıyor
Gönlümüz Vatandaşlarımıza Her Zaman Açık
BABAESKİ ŞEHİTLERİ MEZARLARI BAŞINDA ANILDI
TZOB Genel Başkanı Bayraktar
İKİ KÖY GİRESUN DEDİ


