Ana Sayfa » GİRESUN
Yakup Aktaş Bursa'da Vefat Etti
05 Aralık 2010 Pazar 08:39
Doğankent Oyraca Köyünden Emek Eski Belediye Başkanı Yakup Aktaş Bursa'da geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti.

Giresun'un acı kaybı, başımız sağolsun.

   Gurbette ilk Giresunlu belediye başkanı seçilerek tarihe ismini yazdıran eski Bursa Emek Belediye Başkanı Yakup Aktaş geçirdiği kalp krizi sonrası Bursa Acıbadem Hastahanesinde hayatını kaybetti.

   Bir süre önce oğlunu ve yeğenini de elim bir trafik kazasında kaybeden Yakup Aktaş'ın ani ölümü özellikle Bursa'da bulunan hemşerileri arasında büyük üzüntü yarattı.Aktaş,aynı zamanda Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Üzeyir Aktaş'ın da amcasıydı.

   Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesinde Emek Beldesinde 3 Dönem Belediye Başkanlığı Yapan Yakup Aktaş (56) Geçirdiği Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti. Memuriyet Hayatının Ardından Emek Beldesinde 1994 Yılında Anavatan Partisi'nden Belediye Başkanı Seçilen Yakup Aktaş, Peş Peşe Üç Dönem Bu Görevi Yürüttü.

   HAS Parti'de görev alması beklenen Yakup Aktaş, dün gece bir tanıdığının düğününden döndükten sonra evinin balkonunda fenalaşarak yere yığıldı. Yakınları tarafından Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan Aktaş, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

   Aktaş, Giresun'daki akrabalarının gelmesi için yarın Emek Adnan Menderes Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Hamitler Kent Mezarlığı'ndaki aile mezarlığında toprağa verilecek. Yakup Aktaş 2 kız bir erkek çocuğu babasıydı.

   Bursa' daki Giresunlular üzerinde büyük emekleri olan Merhum Yakup Aktaş' a Allah' tan rahmet kederli ailesine ve tüm Giresunlulara baş sağlığı dileriz.



Etiketler : Yakup, Aktaş, Bursa'da, Vefat, Etti,


Bu Haber Toplam 12866 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: