Ana Sayfa » Duyurular
Ufuk Kekül Protestoyu Yazdı
19 Nisan 2011 Salı 23:41
Gazeteci Ufuk Kekül Giresunluların CHP'yi protesto etmesini köşesine taşıdı.

İstanbul’da yaşayan bir grup Giresunlu, Giresun Platformu’nun öncülüğünde Feshane otoparkında bir araya gelerek CHP’yi, Giresunlu aday göstermediği gerekçesiyle protesto etmişler.

Benim aylar önce yazdığım “Giresunlular seçilen de olmalı” başlıklı köşe yazımda geçen bir cümlenin yer aldığı bir de pankart açmışlar: “Listesinde tek bir Giresunlu olmayan siyasiler bizden oy alamayacak”…

Ne güzel.

Giresun Platformu’nu bu duyarlılığından ve demokratik olgunluk içinde gerçekleştirdikleri eylemlerinden dolayı kutluyorum. Benim nazarımda bu platform, övgüye değer bir şey yapmıştır.  Giresunluların ortak duygusunu dile getirmişlerdir.

Ancak… İstanbul’da bir tek Giresun Platformu yok ki…

Neler var ki; Giresunluları temsil ettiğini söyleyen, isimleriyle müstesna federasyon, konfederasyon, birlik, dernek, cemiyet, cemaat, zerzevat ne ararsan var.

Onlar neredeler?..

Benim, gurbetçilerin kendi içlerinden çıkardıkları daha çok Giresunluyu TBMM’ye göndermeleri düşüncesiyle ve tamamen iyi niyetle yazılmış köşe yazımın altına sahte isimlerle sövgüler yazan, sanki kötü bir şey demişim gibi hakkımda kampanya yürüten korkaklar neredeler?

CHP’liler yaptı.

E peki, öteki siyasi partilerin içinde Giresunlu yok mu?..

Hani o işadamı, gazeteci, organizatör vesaire kılığına girmiş yalakalar ne duruyorsunuz. Sizi adam yerine koymadılar işte. Sizi ve önerdiklerinizi listelerine almadılar. ‘Almayın’ dediklerinizi de almadılar kötülük yanınıza kar kaldı.

Size küfür ettiler, gösterin tepkinizi ‘yiyorsa’…    

Yapamazsınız. Bunları ve öyle bir pankartı eline alıp otaya çıkmaya yürek ister, hem de mangal gibi yürek ister. 

Oysa…

Süreç başladığında ‘biz de varız’ deseydiniz, el birliği, gönül birliği yaparak genel merkezler üstünde baskı olacak mesajlar verseydiniz, durum şimdiki gibi mi olurdu?

Öner Hekim, Adil Emecan, Kemal Aydın, Müslim Eriş, Tahsin Usta ve daha pek çok şimdi anımsayamadığım isim milletvekili olsaydı, bundan kimin ne zararı olurdu.

Giresun’u temsil edemeyenler dükkânlarını kapatsın.

420 bin dolayında Giresunlunun yaşadığı İstanbul’dan bu dönem, TBMM’ye beş milletvekili bile gönderemeyeceğiz. Sivaslı, Kayserili, Urfalı ve yurdun çeşitli illerinden İstanbul’a gelmiş, siyaset yapan ve hemşerilerinin desteği ile listelerde yer alan adaylara oy vereceğiz.

Bu bize reva mı?

Yazıktır, ayıptır, günahtır ve de rezalettir.

Herkes ne kadar Giresunlu bir gözden geçirsin...



Kaynak: giresun28haber Etiketler : Ufuk, Kekül, Protestoyu, Yazdı,


Bu Haber Toplam 6880 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: