Ana Sayfa » GİRESUN
Turistler Espiye'yi Ziyaret Etti
17 Temmuz 2010 Cumartesi 10:28
Kıbrıs ve Avusturalya'dan gelen 15 kişilik bir heyet Espiye ilçesine bağlı Yeniköy Köyü'ndeki mağaraları, şelaleleri ve tarihi değirmenleri gezdiler.

  
 
 
 
 

   15 Kişi oldukları 6 tanesi Avusturalyalı 9 tanesi Kıbrıslı turistler Yeniköy mağarasını ziyaret ettiler.Köylüler tarafından İlçeye 30-km-uzaklıkta keşfedilen Yeniköy mağaraları,Yedi değirmenler ve Şelalesi’ni gezen Kıbrıslılar ve Avusturalyalılar mağaralara şelalelere ve değirmenlere hayran kaldılar.

   Tur Sorumlusu Enver Türkmen ve Kamil Oktaçlı, Kıbrıslılar ve Avusturalyalılar, Mağaranın içinde bulunan sarkıt ve dikitlerin muhteşem bir görünüm sergilediğini, Mağaranın tabanından akan derede de mağaraya ayrı bir güzellik kattığını, Tarihi değirmenler ve şelalelerin ise çok güzel olduğunu, buraların herkesin görmesini istediklerini, böyle tarihi yerleri görmekten çok mutlu olduklarını belirterek, buralara tekrar geleceklerini söylediler.

   Yeniköy  mağarasına hayran kalarak tekrar geleceğini söyleyen öğretmen  Hüner CUZKUL  yetkililerden mağaranın özellikle giriş yolunun onarılmasını rica ettiğini Kıbrısta mağarayı özelliklerini anlatacağını ama ulaşımını anlatmayacağını birdahaki gelişinde arkadaşlarına mahçup olmamak için yolu yapmalarını yetkililerden özellikle rica etti.

   Avusturyalı öğretmen Gülnur OKTAŞLI böyle bir doğanın gizli kalmasına üzülerek bu değirmenlerin bu şelalenin görülmeye değer olduğunu özellikle vurguladı ve turizme açılmamasını hayretle karşıladı.   Yeniköy Köyü Muhtarı Bekir Hıdıroğlu’da, yabancı ülkeden gelen konuklarımız köyümüze gelerek mağaraları, değirmenleri ve şelaleleri gezdiler. Tekrar geleceklerini söylediler.

   Ancak yollarımız iyi olmadığı için gidiş geliş de büyük sıkıntılar çektik. Yetkililerimizden mağara için gerekli hassasiyeti göstermelerini Mağaraların, değirmenlerin ve şalelerin turizme kazandırılmasını bekliyoruz”dedi.Yeniköy gezisine Kıbrıs ve Avusturalyalıların yanı sıra AKP Espiye İl genel Meclis Üyesi Mehmet Dursun, AKP Espiye ilçe Başkanı Ali kemal Akkaya, Yeniköy Muhtarı Bekir Hıdıroğlu, köy halkı katıldılar.   



Kaynak: espiyem.com Etiketler : Turistler, Espiye'yi, Ziyaret, Etti,


Bu Haber Toplam 10917 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: