Ana Sayfa
Tülay Dolu Eğitim Derneği Başkanı
29 Kasım 2010 Pazartesi 21:06
Alucra Eğitim Derneği olağan kongresinde yönetim değişti.Yeni Başkan Tülay Dolu oldu.


alucraegitimdernegitulaydolu_8
 
alucra.com  



alucrahaber.com






   Alucra Eğitim Derneği olağan kongresinde yönetim değişti..

Başkan Tülay Dolu seçildi. Prof.Dr.Nusret Bulutcu’dan görevi teslim alan Tülay Dolu ve yönetimiyle birlikte devir aldı. Hüsamettin Demiröz, Kevser Karagöz ve İbrahim Başyurt ‘un seçildiği Divan yönetiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı, yönetim kurulu faaliyet raporunun okunmasının ardından, Alucra Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneğinin 2010 yılı olağan Genel Kuruluna sunulan yönetim Kurulu Raporunun sunumu prof. Dr. Nusret Bulutcu yaptı.

Yönetim kurulumuz derneğimizde görevi altıktan sonra geçen 2 yıllık süre içinde aşağıdaki faaliyetlerde bulunmuştur.
1- Yönetimimiz öncelikle, derneğin temel hedeflerinden en önemlisi olan “Alucra’daki Meslek Yüksek Okuluna kendi eğitim binasını kazandırmak için çalışmıştır. Alucra İmam Hatip derneğine ait geçici eğitim binasının, bölüm sayısının artması ile oluşan gelişmelere uygun olmaması nedeni ile acilen yeni bina oluşturulması gerekmiştir. Binanın tamamlanması için kullanılabilecek zamanın kısıtlı olması gerçekte binan bir sonraki eğitim dönemine yetiştirilmesi, nedeni ile en hızlı bağış toplama yöntemi benimsenmiştir. Kanunlara uygun, hesabı denetlenebilir bir bağış toplama işleminin gerçekleştirebilmesi için en hızlı yollar belirlenmiş ve uygulanmıştır. Bunun için, zamanın kısıtlı olması nedeni ile hızlı hareket edebilmek amacı ile dernekler kanuna uygun 3 kişilik bir bağış toplama grubu oluşturulmuştur. Bu gurupça toplanan paralar dernekler masası yanında yönetimimizce de denetlenmiş ve Alucra ili ilgili internet sitelerinde yayınlanarak halka açık ve bağışçılar tarafından takip edilebilir ve denetlenebilir hale sokulmuştur. Alucra Turan Bulutcu Meslek Yüksek Okulu binası 14 ay gibi oldukça kısa bir sürede tamamlanmıştır. Bu sürede bu boyutlu bina yapımı Alucra’da ilkdir.

2- Alucra’daki Meslek Yüksek Okulu binası 1060m2 oturum alanlı ve 5 katlı olarak inşa edilmiş ve yapılan bir törenle Giresun Üniversitesine teslim edilmiştir. Tamamlanan bina, gece eğitimi de yapılırsa yaklaşık 2500 öğrenci kapasitelidir.  Bu kapasite, mevcut kontenjektürde, Alucra boyutlu bir ilçe için oldukça yüksektir.

3- Alucra’daki Meslek Yüksek Okulu binasının yapımına en büyük katkı A. Refik Bulutcu tarafından yapılmış olup toplam masrafın yaklaşık %82’ si bu kişi tarafından karşılanmış ve Giresun Üniversitesi bu özveri karşısında okula “A.Refik Bulutcu’nun babasının adını vermiş ve ayrıca Giresun Valiliğinin teklifi ile ona TBMM üstün hizmet ödülü verilmiştir. Yönetim kurulumuz yaptığı katkılar nedeni ile derneğimizin de üyesi olan A.Refik Bulutcu’ya şükranlarımızı sunarız.

4- Yönetimimiz Alucra Turan Bulutcu Meslek Yüksek Okulunun diğer küçük ihtiyaçlarının karşılanması için olanakları ölçüsünde her türlü desteği vermiştir. Bu amaçla:
*1515 Tl lik malzeme alımı için maddi yardım
*1000 TL lik boya alımı
*4000 TL lik Sıhhı tesisat malzemesi alımı,
*İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesinden temin edilen 48 kişilik derslik sırasının Alucra’ya gönderimi için 600 TL nakliye parasının ödenmesi

5- Yönetimimiz yıllardır sürdürdüğü kurban toplama işlemine son 2 yılda da devam etmiş ve toplanan kurbanlar Alucra Yatılı Bölge okulumuza bağışlanmıştır.

6- Durumu bilgilerinize sunar ve genel kurulumuzun başarılı geçmesini dilerim..

Denetim kurulu faaliyet raporun okunması, yönetim kurulu ve denetim kurulunun ayrı ayrı ibrası, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ve yedeklerinin seçimine geçildi.. Tek liste sunulan kongrede Tülay Dolu ve ekibi aşağıda liste halinde sunulmuştur.

Seçimin ardından kısa bir konuşma yapan Tülay Dolu; Öncelikle Alucra Vakıf başkanımız Halil İbrahim Gülal’a burada kongremizi yapmamız için kapılarını bizlere açtığı için teşekkür ederim. Alucra Eğitim Derneği kuruluş aşamasından itibaren Prof.Dr.Nusret Bulutcu ve Mehmet Karamustafaoğlu başkanlık yapmıştır.  İki dönemdir Alucra Eğitim Derneğinin ilk bayan yönetim kurulu üyesi olarak görevde bulundum. Kongre İki haftalık gibi kısa bir süre içinde yönetim listesini oluşturduk. Yedek üyelerimizinde asil üye gibi bizimle çalışacaklarını düşünerekten oluşturduğum dava arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Alucra İlçemizin gelişimi için eğitimli nesillere ihtiyacımız vardır.  Önümüzdeki hafta yönetimimizle bir araya gelerek görev dağılımını acilen yaptıktan sonra projelerimizi masaya yatıracağız.. İlk projemiz Alucra Yatılı Bölge Okulumuzda  ihtiyacı olan öğrencilerimizi giydireceğiz, önümüz kış, Alucra’nın kışını Alucra’da yaşayan bilir..  Sonraki yapacağımız çalışmaları basın aracılığı ile sizlerle paylaşacağız.. Dedi.

Akşam gazetesi genel yayın yönetmeni Mustafa Dolu, Alucra İş Adamları Derneği Başkanı Muammer Döğenci, Alucra Eğitim Derneği yönetim kurulu üyesi Mesut Kaymakçı ve Kadir Bekiroğlu birer konuşma yaptı.


www.alucra.com
Mesut Kaymakçı

Resimler Nimet Funda Tiryaki


ALUCRA EĞİTİM KÜLTÜR VE SOSYAL DAYANIŞMA DERNEĞİNİN YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ
 

YÖNETİM KURULU ASİL
                    YÖNETİM KURULU YEDEK

TÜLAY DOLU                                        TAMER TAMDOĞAN
ARİF DEDE                                             ALİ RIZA YAKUPOĞLU
HÜSAMETTİN DEMİRÖZ                      HALİT KİRAZLI
KEVSER KARAGÖZ                               ENGİN ALIŞ
MUSTAFA TAŞBAŞI                              YAVUZ KAYACIK
İBRAHİM BAŞYURT                              SELİM DOLU
MESUT KAYMAKÇI                              MÜCAHİT ŞERBETÇİ

DENETİM KURULU ASİL                  DENETİM KURULU YEDEK
MUSTAFA PAÇA                                 ÖMER LÜTFÜ ÇELİK
AYSEL KIZIL                                       MAHMUT URKAÇ
A.SELÇUK YAKUPOĞLU                      ERDİNÇ BAL  

 


Kaynak: alucra.com Etiketler : Tülay, Dolu, Eğitim, Derneği, Başkanı,


Bu Haber Toplam 7456 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: