Ana Sayfa » Güncel
Topal Osman Sizi Tanıyacak
26 Ocak 2016 Salı 17:37


  

Hasan Turan: “Topal Osman Sizi Tanıyacak”

 

23 Ocak 2016 Cumartesi akşamı Üsküdar Mehmet Çakır Kültür Merkezi’nde Doğankent Çatak Köyü Derneğinin 19. Birlik gecesinde konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. Bölge Hasan Turan yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

 

Salona girişi ve çıkışı sırasında yoğun bir ilgi ile karşılaşan Turan, bu ilginin nedenini birçok kişinin sorduğunu, onlara “Davet edildiğin yere gitmeye erinme, davet edilmediğin yerde görünme” demiş atalarımız cevabını verdiğini belirtti.

 

Hasan Turan’ın Giresun ve Ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerinden başlıklar:

 

GEÇMİŞİ OLMAYANLARIN GELECEĞİNİ BAŞKALARI YAZAR

Hasan Turan, Çatak Köyü Derneği başkanı Rahman Karahan’a yaptığı organizasyon ve daveti için teşekkür etti. Turan, “Siz ne kadar güzel eser yaparsanız yapın müşterisi yoksa, atalarımız müşterisiz mal zai dir demiş. O zaman bir kiymeti yoktur. Burayı güzelleştiren tüm hemşehrilerimi tebrik ediyorum. Atalarımız ne ne demiş Geçmişi olmayanların geleceğini başkaları yazar. İşte bu nedenle bu geceler çok önemli. Burada Çataklı, Doğankentli, Giresunlu ve Giresunu seven dostlarımız bir gönül birlikteliği ile bir araya gelmişler, kültürlerini geçmişlerini yad etmek için bir birliktelik oluşturmuşlar. Bunun için İstanbul’un bu olumsuz hava koşullarında buraya gelen dostlarımızı tebrik ediyorum. Düşünün Giresun’un bir ilçesinin bir köyü var ve üç bin nüfusu var. Salonu dolduran bu hemşehrilerimle gurur duymak lazım ben de gurur duyuyorum dedi” dedi.

 

ÇANAKKALE’DEN SONRA EN ÇOK BİLİNEN ŞEHİTLİK AFYON OLACAK

Hasan Turan, İstanbul’un üç bölgesinden seçilen tek vekilim, bundan dolayı da hemşehrilerimin davet edildiği her yere gidiyorum dedi.

Turan, Biraz once Giresunlu Kamu Çalışanları Derneğinin bir gecesinden buraya geldim. Burada Gazeteci-Yazar İsmail Kahraman’ın Harşıt Savunması ile ilgili bir belgesel gösterimini izledik. Kahramın Harşıt Vadisi’ne bir şehitlik anıtı yapılması konusunda Kültür bakanlığı ve Milli Parklar’a gerekli girişimlerin yapılmasını bizden istedi. Yardım İstemeye gerek yok. Biz o şehitlerin torunlarıyız. Bu konuda üzerimize düşen görev ne ise yapmaya her zaman hazırız. Afyon Giresun Şehitliği’nde neler yaptığımızı hemşehrilerimiz biliyor. İki yıldır buraya beş bin kişi götürüyoruz. Çanakkale’den sonra burayı en çok bilinen şehitlik yapacağız. Burada bir çivi çakabilmek için bir sürü bakanlıktan izin almak gerekiyordu. Çok şükür bu girişimlerimiz sonucunda konuyu başbakanımıza imzaya götürdük. Geçen yıl mescid ve şadırvanımızı bitirdik. Bu yıl da Buraya savaşı canlandıran bir mekan inşa edeceğiz. Bu konuda Orman ve Su işleri bakanımıza da gerekli müracatımızı yaptık” dedi.

 

TOPAL OSMAN SİZİ TANIYACAK

Hasan Turan yaptığı konuşmada “1921 yılında ülkemizin Koçgiri isyanının çıktığı tarihler. Orada üç-beş tane aşiret Ankara Hükümeti’ne bir haber göndermişler. Demişler ki biz kürdistanı kurduk bizi tanıyın. Ankara hükümeti onlara nasıl bir cevap göndermiş biliyor musunuz? Topal Osman’ı gönderiyoruz O size tanıyacak. Nasıl tanıdığı hepiniz biliyorsunuz.” dedi.

 

DEMİRYOLU’NUN TAKİPÇİSİYİM

Hasan Turan “Şehitlerimizle her zaman övündük, bu ülkenin Cumhurbaşkanı başbakan iken sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda ‘Erzincandan başlayıp Trabzondan bitecekse bir demiryolu Kahramanların geçilmez kıldığı Harşıt Vadisi’nden geçmelidir diyen bir kardeşinizim. Her an takipçisiyim.” dedi.

 

 

GİRESUN TABELASINI ULAŞTIRMA BAKANIMIZA İLETTİK.

Hasan Turan, sosyal medyada da yer alan Uluşatırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a yaptığı ziyaret ilgili de açıklamalarda bulundu.

Turan, “Ulaştırma bakanımızı geçtiğimiz günlerde ziyaret ettim. İki meselemiz vardı. Birincisi memlekete giderken insanımızın psikolojisi bozan, vicdanlarını rahatsız eden tabela meselesiydi. Diğeri de tren yolu meselesiydi. Tren yolunun değil bizim hemşehrilerimizi şehitlerimizin bile ruhunu incitir Harşıt Vadisi’nden geçmezse diye sayın bakanımıza ilettim. Yani sizlerin duygularını aktardım. Bu çalışmaları yapmak için Giresun milletvikili olmaya gerek yok. Sizler Giresun’da mı yaşıyorsunuz. Memleketinize hizmet etmek için sizlerde doyduğunuz yerlerden çaba harcıyorsunuz.” dedi.

 

Hasan Turan’ın konuşmaları genç Çataklıların tezahuratları ve alkışlarla sık sık kesildi. Mavikaradeniz televizyonundan canlı yayınlanan geceye Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, Üsküdür Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız, Giresun İl Genel Meclisi Üyesi ve Çataklı olan Fatma Dil, Ak Parti Doğankent İlçe Başkanı Rüşan Özden, Doğankent STK temsilcileri, işadamları katıldı.

 

 

Haber-Foto: Abdullah Öner Meral

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5656 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: