Ana Sayfa » Belediyeler
Tirebolu'da"Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi
18 Temmuz 2017 Salı 20:55



Tirebolu'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Tirebolu Kalesi önünde bir araya gelen vatandaşlar, sloganlar atarak Türk Bayraklarıyla Tirebolu 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Meydanına yürüdü.

Yürüyüşe, Tirebolu İlçe Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, İlçemizde görevli Savcılar, Hakimler, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın onur Konuğu ise 15 Temmuzun Tirebolulu şehidi İsmail Kefal'in Annesi Nurten Kefal oldu. 

Yürüyüşün sonunda Tirebolu 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Meydanındaki tören alanını dolduran kalabalık Bu özel ve anlamlı günün değerinin bilindiğini bir kez daha göstermiş oldu. 

Program saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başladı.

15 Temmuz şehit, gazi ve yakınları için İlçemiz Diyanet Müftülüğünde görevli İmam-Hatip ve Vaizler tarafından  Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. 15 Temmuz şehitleri belgeseli gösterimi yapıldı.

Saatler 02.30 gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın tüm dünyaya seslenişi Tirebolu'dan da dikkatle takip edildi.

Günün anlama ve önemine binaen vatandaşlar tarafından şiirler ve yazılar okundu.

Programda Tirebolu İlçe Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak tarafından özetle şu konuşmalara yer verildi; “Şehit ve Gazilerimizi anmak için bu güzel günü bir arada paylaştık. Anadolu kapılarının açıldığı Malazgirt destanını, Fatih’in İstanbul’u fethettiği ve çağları değiştirdiği destanı, Çanakkale destanını, Kurtuluş savaşı destanını ve hain darbe girişimine geçit vermeyen 15 Temmuz destanını hiç unutmayacağız. ” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Tirebolu Kız İmam-Hatip Lisesi tarafından açılan 15 Temmuz Destanın yazıldığı gecede çekilen fotoğrafların yer aldığı Sergi genç yaşlı tüm vatandaşlar tarafından ilgiyle gezildi.

Tirebolu Belediyesi Program boyunca vatandaşlara Çay,Su Dondurma ve program sonunda da Çorba ikram etti.

Başkan Karapıçak ve İlçe Kaymamı Tavlı, Kutsal Nöbetin Kutsal Bekçilerine Çorbayı bizzat kendileri dağıttı.

Güncelleyen: Aydın Kömürcü

 

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5954 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: