Ana Sayfa » Duyurular
Teyyaredüzü Köprü İstiyor
22 Şubat 2011 Salı 12:35
Tayyaredüzü Mahallesi Yeşim Sokak'ta yaşayan 8 hane halkı 2009 yılında meydana gelen sel afetinin ardından yıkılan köprülerinin yapılmasını istediler.

Giresun'un Teyyaredüzü Mahallesi Büyük Güre Deresi civarında bulunan Yeşim Sokak'ta yaşayan 8 hane halkı Giresun Valiliğine başvuruda bulunarak yıkılan köprülerinin yerine yenisinin yapılmasını istediler. 8 hane halkı adına yazılı dilekçe ile başvuruda bulunan Durmuş Demir isimli vatandaş, "2009 yılında meydana gelen sel afetinde evimize gitmek için kullandığımız köprümüz yıkılmış ve köprümüzü dere götürmüştür. Sel afetinden sonra valiliğimizin de dere ıslah çalışmaları yapılması yönünde emri bulunmasına rağmen dere ıslah çalışması evlerimizin yakınına 100200 metre kala durmuştur. Bizim bölgemizde herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Çarşıya giderken ve çocuklarımızı okula gönderirken dereden geçerek sırtımızda götürmekteyiz. Derede su yükseldiğinde derenin içinde can tehlikesi olduğu için dereden geçemiyoruz. Kendi imkânlarımız ile dal köprü yaptık ama can güvenliğimiz bulunmamaktadır.
TAŞ OCAĞINDA SORUN VAR
Teyyaredüzü Mahallesi Yeşim Sokak sakinlerinin Valilik aracılığı ile DSİ Şube Müdürlüğüne yazdığı dilekçeye verilen cevap ise bir hayli ilginç. DSİ Şube Müdürü Bahtiyar Kabadayı, taş ocağında sorun meydana geldiği için çalışmaların durduğunu belirterek” Ancak köprü talebiniz kurumumuz görev ve sorumluluk alanı içersinde bulunmadığından değerlendirilememektedir” dedi.


Kaynak: yeşilgiresun Etiketler : Teyyaredüzü, Köprü, İstiyor,


Bu Haber Toplam 7735 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: