Ana Sayfa » Güncel
Taksim Meydanı’nda Muhteşem İftar
12 Temmuz 2013 Cuma 03:11
Beyoğlu Belediyesi, Taksim Meydanı’na Ramazan ayı boyunca devam edecek olan iftar sofrası kurdu. Atatürk Kültür Merkezi önünde 1500 kişi orucunu açıyor.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftarda meydana kurulan masalarda vatandaşlara iftar servisi yapılıyor. Çorba, pilav, ana yemek ve meyve suyu ikram edilen iftar sofrasında oturacak yer bulamayanlara da iftar kumanyaları veriliyor. 

“Herkesi soframıza bekliyoruz”

İftar alanında konuklarını karşılayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, herkesin Ramazan’ını tebrik etti. Ramazan’ın rahmet, kardeşlik ve bölüşme ayı olduğunu söyleyen Demircan, “Müslümanlar, iftar sofralarında sadece ekmeklerini, pidelerini, zeytinlerini, hurmalarını bölüşmüyor, kardeşliklerini de bölüşüyorlar. Bu bir fırsat ve dolayısıyla bu fırsatı burada bir kez daha yakalamış durumdayız. Beyoğlu Belediyesi 20 yıldır Taksim Meydanı’nda iftar çadırı kuruyor. Taksim’deki bu iftar soframız geçtiğimiz günlerdeki o mutsuz görüntülerin üzerine, Ramazan’ın getirdiği bu iklimin de etkisiyle kardeşliğe, güzelliğe, barışa iyi bir örnek olur diye umut ediyorum. Taksim Meydanı’na ağırladığımız kardeşlerimize yakışan bir sofra kurmak istedik, onlara gösterdiğimiz değeri ifade eden bir sofra hazırlamaya çalıştık” dedi.

Hasköy ve Cinderesi’nde Ramazan programları

Taksim Meydanı'nın yanı sıra Beyoğlu'ndaki mahallelerde 3-4 bin kişilik sofralar kurduklarını da ifade eden Demircan, "Aynı zamanda Hasköy sahil ve Cinderesi Parkı’nda da ramazan etkinliklerimiz sürüyor. Bizim iftar soframız herkese açık. Bu rahmet ayında herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

İftar alanında tasavvuf müziği ezgileriyle oruçlarını açan vatandaşlar, Beyoğlu Belediyesi’nin hazırlamış olduğu kardeşlik sofrasına duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Bu yıl Ramazan Çadırı açmayan Beyoğlu Belediyesi’nin Taksim Meydanı’na kurduğu iftar sofrası, her gün iftar sonrasında kaldırılıyor.

EKMEKTE İSRAFA SON



Etiketler : Taksim, Meydanı’nda, Muhteşem, İftar,


Bu Haber Toplam 13676 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: