Ana Sayfa » Duyurular
Siirt'e Öğrencilerden Barış Eli
25 Şubat 2011 Cuma 07:19
Giresun Üniversitesi öğrencileri, Siirt Üniversitesi yeni kampüs alanına "Barış ve Kardeşlik Ormanı" kuracak.

   Projenin öncülüğünü Giresun Üniversitesi Kültürel Faaliyetler Topluluğu (KÜFAT) ile Siirt Üniversitesi Öğrenci Konseyi yapıyor. Her iki üniversite rektörünün büyük destek verdiği proje kapsamında 25 Şubat'ta çeşitli türlerden bin adet fidanla Siirt'e gelecek olan Giresun Üniversitesi öğrencileri, fidanları 26 Şubat Cumartesi günü Siirt Üniversitesi kampüs alanına dikecek.

   Siirt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Hamdullah Adsoy, "Giresun Üniversitesi'nde okuyan öğrenci arkadaşlarımız bizlerle irtibata geçerek, belirlenecek uygun bir zamanda Siirt Üniversitesi kampüsüne fidan dikmek istediklerini belirttiler. Böylesi anlamlı ve güzel bir teklifi değerlendirmeleri ve gerekli izinleri vermeleri üzere konuyu Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları'na ilettik. Kendileri de bu öneriyi çok sıcak karşılayarak, planlanan bu güzel projenin ülkemiz geleceği açısından da çok önemli ve anlamlı olacağını ifade ettiler.

   Ayrıca Sayın Rektörümüz, bu ve buna benzer tüm faydalı organizasyonlarda her zaman yanımızda olduklarını ve bizleri desteklediklerini belirterek, sürecin hızlandırılması adına ne gerekiyorsa yapacaklarını, gelecek misafirlerimizin de en güzel şekilde karşılanacağını belirttiler. Bizler de Siirt Üniversitesi öğrenci temsilcileri olarak arkamıza bu önemli desteği aldıktan sonra uygulama aşamasına geçtik. Ülkemizde yaşanan olumlu sürece katkı sunmak adına kurulacak ormana, Giresun Üniversitesi'ndeki arkadaşlarımızla birlikte anlamına uygun bir şekilde Barış ve Kardeşlik Ormanı adını verdik.

Buraya getirilen fidanlar büyüdükçe hiç şüphesiz bizlerin de karşılıklı kardeşlik, muhabbet ve sevgi saygı duyguları daha da büyüyüp gelişecektir. Projede emeği geçen en başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları olmak üzere Giresun Üniversitesi Rektörü Yılmaz Can'a, ta buralara kadar gelerek bizleri ve ilimizi onurlandıran Giresun Üniversitesi öğrencilerine ve son olarak bu etkinliğin gerçekleşmesi için canla başla çalışan üniversitemiz Öğrenci Konseyi'ndeki tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi arz ediyorum. Siirt halkını bu projeye destek sunmaya ve Kardeşlik ve Barış Ormanımız için yapılacak olan fidan dikme şölenine bekliyoruz" dedi.



Kaynak: giresunekspres Etiketler : Siirt'e, Öğrencilerden, Barış, Eli,


Bu Haber Toplam 6663 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: