Ana Sayfa » Spor
Osman Çırak Yeni Başkan
12 Haziran 2010 Cumartesi 23:10
Giresunspor'da yılan hikayesine dönen kongre nihayet yapıldı.Gerginliklerle dolu kongrede Osman Çırak yeni başkan oldu.

   Sandıktan Osman Çırak Çıktı

Bu Genel Kurul Giresunspor'a Hiç Yakışmadı

   Kulüp tesislerinde yapılan olağan genel kurula Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Kulüp Başkanı Olgun Aydın Peker, eski başkanlardan Fatih Kitapçı, Gürcan Ejderoğlu, kulüp üyeleri ve taraftarlar katıldı.

   Genel kurulda, divan kurulunun oluşmasının ardından faaliyet raporu, gelir gider tablosu okunarak ibra edildi.

   Başkan adayı Osman Çırak grubu ile diğer başkan adayı Ferhat  Abidinoğlu'nun grubundan 2 kişi, 3 Haziranda yapılan ve çoğunluk sağlanamayan olağan genel kurul sonrası kulüp üyeliğinden bazı kişilerin silindiği, bu arada kulübe yeni üyeler alındığını iddia ederek, divanın bu konuyu dikkate almasını, 3 Haziran'da yapılan olağan genel kuruldaki hazirun cetvelinin geçerli olmasını istedi.

   Divan kurulu, bunun kendi yetkilerinde olmadığını ifade ederek, şikayetlerini daha sonra Dernekler Müdürlüğüne bildirmeleri yönünde görüş bildirdi. Daha sonra konuşmalara geçildi.

   Başkan adaylarından Hakan Karaahmet, mevcut yönetimde genel kaptanlık görevi yaptığını, daha önceki dönemlerde de kulüp yönetiminde çeşitli görevlerde bulunduğunu ifade ederek, ''Başarılı olmak için göreve talip olduk. İyi bir liste oluşturduğumuza inanıyoruz. Şeffaf bir yönetim olacağız. Tüm üyelerimize ayrı ayrı şifre vererek resmi sitemizde mali yönden bizi denetleyebilecekler'' diye konuştu.

   Diğer aday Osman Çırak, daha önce yönetim kurulu başkanlığı yaptığını ve kulübe başarılı sezonlar yaşattığını belirterek, ''Sayın Olgun Aydın Peker 'tekrar başkan adayı olmayacağım' diye açıklama yapmasının ardından bu yola çıktık. Bunun için çalışmalar yaptık ve listemizi oluşturduk. Şimdi bugün burada 3 Haziran'daki hazırun cetveliyle şimdiki cetveldeki yapılan değişiklikleri gördük. Üzgünüz, bu düzeltilmelidir. Giresunspor ortak paydamızdır. Herkes birlik ve beraberlik içinde başarılı olmak için birliktelik sağlamalıdır. Bu olmalıdır ki Giresunspor kazansın'' dedi.

   Yeşilbeyaz platform adayı Ferhat Abidinoğlu ise kulüpte daha önceki dönemde yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını kaydederek, hakkında o dönemden sonra kamuoyunda bazı eleştiriler yapıldığını ve suçlandığını söyledi.

   Bunun doğru olmadığını belirten Abidinoğlu, şöyle konuştu:

''Geçen dönemde yönetim kurulu oluşurken başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin ödeyeceği para yönünde taahhütlerimiz olmuştu. Bunların bazı bölümü gerçekleşmedi. Ben buna tepki verdim. Ama kulüp zarar görmesin diye istifa da etmedim. Olgun Aydın Peker bu konuda doğruları kamuoyuna anlatmıyor.''

Abidinoğlu'nun bu konuşması üzerine ortam bir anda gerildi.

   Bu sırada bir grup taraftar, Abidinoğlu'na tepki göstererek, protokolün bulunduğu bölgeye girip saldırmaya çalıştı. Bu sırada Çevik Kuvvet ekipleri taraftar grubuna biber gazı sıkarak arbedeyi yatıştırdı. Bunun üzerine Belediye Başkanı Kerim Aksu, divan kuruluna gelerek başkan adaylarını yanına çağırdı. Olaya tepki gösteren Aksu, ''Burada Giresunspor'a yakışan bir kongre olmuyor. Herkes üzerine düşen sorumluluğu alsın, ona göre bu kongre yapılsın'' dedi.

   Daha sonra divan kurulana dönen Aksu, kaç başkan adayı olduğunu sordu. Başkan adayları divan kuruluna çağrılınca adaylardan Çırak ile Karaahmet, Aksu'nun yanına gelirken, diğer başkan adayı Abidinoğlu'nun adaylıktan çekildiği öğrenildi.

   Başkan Aksu, Çırak ile Karaahmet'i ele ele tutuşturarak üyelere ve taraftarlara birlikte selam verdi.

 

   Giresunspor ikinci olağan genel kurulu bugün yapıldı. Katılımın çok fazla olduğu kongrede kavga gürültüde çok oldu. Üç adayın olduğu kongrede Ferhat Abidinoğlu genel kurul üyelerinin kendisine gösterdiği tepki üzerine son anda adaylıktan çekildi. Bunun üzerine kongrede seçime Osman Çırak ve Hakan Karaahmet'in iki listesiyle gidildi. 542 üyenin katıldığı oylamanın ardından sandıkdan 273 oy Osman Çırak'a 266 oy Hakan Karaahmet'e çıktı ve Osman Çırak Giresunspor'un yeni başkanı oldu.

Osman Çırak başkanlığındaki Giresunspor Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

"Mustafa Karadere, Mustafa Bozbağ, Ali Akdağ, Aydın Adanur, Talip Emiroğlu, Mehmet Karaahmetoğlu, Ömer Gezmiş, Mustafa Karacuha, Mustafa Dalman, Cengiz Cindemir, Cevdet Karataş, Cevat Korkmaz, Mehmet Kuğu, Bekir Alim, Şinasi Kabacaoğlu, Battal Gazi Özdemir, Yusuf Akar, Necmi Ulaç, İbrahim Özkul ve Şerif Ayvalı."

 

Başkan Çırak'ı ilk kutlayan rakibi Hakan Karaahmet oldu.



Kaynak: giresunekspres Etiketler : Osman, Çırak, Yeni, Başkan,


Bu Haber Toplam 8377 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: