Ana Sayfa » GİRESUN
Öğretmen Derya Çakır Toprağa Verildi
06 Mart 2010 Cumartesi 18:29
Bağcılar'da hunharca öldürülen Öğretmen Derya Çakır,Bulancak'ın Erdoğan Köyünde toprağa verildi.

İstanbul'dan yakınları tarafından Giresun'a getirilen 2 yıllık öğretmen Derya Çakır'ın (25) cenazesi, daha sonra törenin düzenleneceği Bulancak ilçesine bağlı Erdoğan köyüne götürüldü.

Merkez Camisi'ndeki cenaze törenine, Derya Çakır'ın annesi Aliye, babası Hicabi, kız kardeşi Filiz Çakır ve yakınlarının yanı sıra Giresun Valisi Mustafa Yaman, Bulancak Kaymakamı Ayhan Durmuş, Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Karaibrahim, Bulancak Milli Eğitim Müdürü Bumin Akgün ile vatandaşlar katıldı.

Çakır'ın cenazesi, Erdoğan Köyü Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında gözyaşları arasında aile kabristanlığında toprağa verildi.

Türk Bayrağı'na sarılı olan Çakır'ın tabutu, mezarlığın bulunduğu bölgeye kadar olan yaklaşık bir kilometrelik yol boyunca omuzlarda taşındı.

İki kızından biri olan Derya'yı toprağa veren anne Aliye Çakır, uzun süre mezarlıkta gözyaşı döktü.

Derya Çakır'ın babası Hicabi Çakır, kızının karşılıksız bir aşka kurban gittiğini ileri sürerek, "Bazı basın organları kızımın bir süredir katili olan okul müdür yardımcısı ile arkadaşlık yaptığını ve ayrılmalarının sonucunda böyle bir olaya kurban gittiğini yazmış. Bu tamamen yalandır. Kızımın bu kişiyle kesinlikle bir arkadaşlığı olmamıştır. Ancak kızımın katili tek taraflı olarak sevmiş olabilir. Kızım yaptığı bütün tekliflerini reddediyormuş" dedi.

Derya öğretmenin iki kızından biri olduğunu da kaydeden baba Çakır, "İki çocuğum vardı. İkisi de kızdı, en küçüğü olan yavrum talihsiz bir olayın kurbanı oldu" dedi.

İstanbul Bağcılar'da bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısı olarak görev yapan Ekrem S. (33), aynı okulda ana sınıfı öğretmeni olan Derya Çakır'a okul binasında tabancayla ateş etmiş, daha sonra da ölmediğini gördüğü öğretmeni yanına giderek bıçaklamıştı. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Çakır, müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

 

www.vatangiresun.com sevgili öğretmenimize ALLAH'tan rahmet,kederli ailesine,sevenlerine,Erdoğan Köyüne ve tüm Giresunlulara başsağlığı diler.Mekanın cennet olsun,ALLAH rahmet etsin.



Kaynak: giresunekspres Etiketler : Öğretmen, Derya, Çakır, Toprağa, Verildi,


Bu Haber Toplam 11953 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: