Ana Sayfa » GİRESUN
Nefsipiraziz Köyünde Betonlama
17 Temmuz 2010 Cumartesi 08:55
Piraziz - Nefsipiraziz köyünde Kaymakamlık ve Köydes projesi kapsamında yol betonlama çalışması yapıldı.

Bu kapsamda verilen betonla ancak 400 metre yol betonlanabilmiştir. Uzun yıllar biz gurbetçiler olarak hep bu yolun özlemini çektik. Bir nebzede olsa köy eski yolun bir kısmından  kurtulup beton yola kavuşmuş oldu. Bu yol ilk açıldığı yıllarda yörenin tabiri ile kara taşla döşeme yapılmış, sonraki yapılan çalışmalar ve dökülen çakıl yolda tutmamış ve bir yağmur yağdığında almış götürmüştür.

  

   Betonlama yapılan yol uzun yıllardır bakım yapılmayan ve 1200 metre olan bu kısmın Yirmibeşli Mahallesinde, geçtiğimiz yılarda karayolları uhdesine alınan Piraziz-Bozat yoluna bağlanıyor. Ancak ne var ki yolun bir bölümü belediye sınırları içinde kaldığından yıllarca bu yolda Piraziz Belediyesi tarafından bakım yapılmamıştır ya da yapılamamıştır. Yol her ne kadar Belediye sınırları içinde kalsa bile Nefsipiraziz köyünün ana yoludur. Umarız bu vesile ile Piraziz Belediye Başkanı Sayın Hasan Şenel bir çalışma ile Belediye sınırları içinde kalan bu yolu beton veya asfaltla Karayollarının yoluna birleştirir.

   Aslında iş bununla da bitmiyor tabi. Nefsipiraziz Köyünün biri Piraziz İlçe merkezine olmak üzere iki tane ana yolu bulunmaktadır. Ne yazıktır ki bu iki yolun yarısından fazlası Piraziz Belediyesi sınırlarında kalmaktadır. Hal böyle olunca Belediye sınırları içinde kaldığından Kaymakamlık ve Köydes kapsamına girmemektedir ve hizmet alınamamaktadır.

   Geçtiğimiz yılarda köyü Maden Mahallesinden sahile bağlayan yola asfalt dökülmüş ve köyün içinden sağlık ocağından şu an beton dökülen yolun başlangıcına kadar da beton olan yola sıcak asfalt dökülmüştü.

   2004 yılında İstanbul’da Nefsipirazizli Gönüllülerden oluşan Nefsipiraziz Gönüllüler Birliği kurulmuştu. Bu Gönüllü Birlik köy yolunun asfalt olması için çok emek harcamış yetkililerle görüşmüş ve bu asfaltlarla ilgili diyet bile ödemişlerdi. Yine bu betonun atılması konusunda Gönüllüler Birliği her fırsatta Piraziz İlçe kaymakamı ve Pirazizli İl Genel Meclis üyeleri ile görüşmüş ve bilgi almıştır.Gönüllüler Birliğinin bundan sonra da köy için yapılan olumlu her hareketin yanında ve arkasında olacağı bildirildi.Geçtiğimiz günlerde de Gönüllüler Birliği tarafından köylerinde bulunan İzcilik Eğitim Merkezine  elektronik malzeme gönderilmiştir.

   Hal böyle olunca

Nefsipiraziz Köyünde bulunan ve bina tadilatı yetişmediği için ilk aşama izcilik kursu Piraziz’de yapılmıştı.

 

   Bu aşamada binanın tadilatının da bitmek üzere olduğu ve ay sonuna doğru açılışının yapılacağı bildirildi. (Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın İzci Eğitim Merkezi.)

Buradan İstanbul’da bulunan Nefsipirazizli Gurbetçiler olarak başta Sayın Valimiz Mustafa Yaman olmak üzere bütün yetkililere seslenmek istiyoruz; Giresun’da tek olan İzci Eğitim Merkezinin bulunduğu köyün yolu hiç de iyi bir durumda değildir. Tanıtım adına yurdun dört bir yöresinden bu tesise gelecek olan izcileri asfaltı olmayan bozuk ve çukur yollarla mı ağırlayacağız.

   Bu kader olmamalı,  Bu köy ilçeye adını veren Zatın yaşadığı yani PİRAZİZ Hazretlerinin yaşadığı köy olmasına karşın yıllarca YOL konusunda hep sıkıntılar çekmiştir. Umarız en kısa zamanda yetkililer bu sıkıntıyı görür ve ilçeye bağlanan iki anayolun da çalışması ve asfaltı yapılarak hizmete açılır.

 

   Betonlama çalışması konusunda yardımlarını esirgemeyen ve büyük katkıları olan başta İlçe Kaymakamı Sayın Ali Hamza Pehlivan olmak üzere Piraziz’li İl Genel Meclisi üyeleri  Sayın Eşref Memiş, Sayın Köksal Özdemir’e, Köydes yetkililerine, Nefsipiraziz Muhtarlığına ve emeği gecen herkese teşekkür ederiz.



Kaynak: nefsipiraziz Etiketler : Nefsipiraziz, Köyünde, Betonlama,


Bu Haber Toplam 9024 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: