Ana Sayfa » GİRESUN
Kümbet Esnafı ve Kümbet Turizmin tanıtım derneği başkanı basın açıklaması
15 Mayıs 2020 Cuma 00:07


  

 

Kümbet Esnafı ve Kümbet Turizmini tanıtma Esnaflar Derneği başkanından basın açıklaması

Kümbette yaşanan Orman kesiminin ardından Kümbet Esnafı ve Kümbet Turizmini tanıtma Esnaflar Derneği Başkanı Sebahattin Gündüz Muhabirimiz Taner Karaman'a açıklamalarda bulundu.

 

 

Sebahattin Gündüz şunları söyledi:''Kümbet Köyünde Orman Kesimleri ile alakalı son günlerde cereyan eden hadiselerin ardından  basın açıklaması; Ülkemizde Orman kesimlerinin son zamanlarda artışı söz konusudur.

Her yerde olduğu gibi büyük bir ormana sahip Kümbet Köyünde'de orman kesimi yapılmaktadır. Yıllardan beridir yapılan Orman Kesim işlemleri köylünün ihtiyacını ve maddi anlamda kazanç sağlamaktadır. Fakat Yaklaşık 5-10 yıllık bir süreçte bu kesimlerin artması artık ihtiyaçtan daha çok maddi bir kazanç elde etmeye dönüşen Orman kesimleri Gün geçtikçe artıyor ve ilerliyor. Son günlerde çıkan haberlerde'de olduğu gibi Kümbet Köyü Orman alanında yeni Kesim alanlarının yaratılmış ve işleri ihale yolu ile satışa çıkmıştır. Köylü ve Halk olarakta bu kadar hızlı ve seri kesimlerin önünü alamayacağını düşünerek gerekli mercilere konu intikal edilmiştir. Artık işlemler müteahhit ve işletme arasında dönen sıkı bir ticaret olmuştur. Burada ne köylünün yararına bir iş vardır ne de Devletimizin, bizler Bu şekilde bir katliamın önüne geçilmesini bekliyoruz. Ve bu denli işlerin yavaşlatılması için imza kampanyası başlatan köylülere destek olunması gerektiğini ifade etmek isterim. Nihayetinde Resmi kurumlara başvurulmuştur. Köylü olarak da bizler Devletimizin bu denli seri ve hızlı kesimlere dur diyeceğine inanıyoruz. Devletimiz Halkını dinleyecektir. Orman İşletme tarafından verilen Dikili Kesim işlemlerinin askıya alınması gerektiğini ve tüm verilen işlerin iptal edilmesini ve geleceğimizin yok olmaması adına herkes vicdani bir görev taşıdığını belirtmek isterim. Bu konuda yetkili merciler tarafından Güzel ormanlarımıza sahip çıkılmasını bekliyoruz''dedi.

 

 HABER (Taner Karaman)



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 4607 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: