Ana Sayfa » Güncel
Külliye'nin Açılışına Yakışmadı
03 Nisan 2016 Pazar 19:44


  

·         Böylesi muhteşem bir günde, böyle bir organizasyon tam bir “FIYASKO”olarak nitelendirldi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın açılışını yaptığı Külliye’nin yankıları sürüyor

Yüzlerce kilometre ve saatlerce uzak değişik eyalatlerden gelen vatandaşlar perişan oldu. Alınan güvenlik tedbirleri ve bazı uygulamalar yanlışlıkları beraberinde getirdiği görüldü. Açılışa gelen vatandaşların Külliye’nin içine dahil sokulmadıkları hemen girişte tutuldukları, Dünyanın en büyük Külliyesini dışardan görme imkanını bulduklarını Erdoğan’ı göremediklerini dile getirdiler.

ANNENİN FERYADI, ÇOCUĞUNUN GÖZYAŞLARI
Külliye’nin açılışında, çocuğuna bir parça ekmek ve bir sandviç almak isteyen Annenin feryadını, çocuğun gözyaşlarına tanıklık ettik.
Çocuklarının tuvalet ihtiyacını kendilerini siber ederek çiçekliklere yaptırmak zorunda kalan, annelerin tepkilerine feryatlarına şahit olduk!!
Alandan çıkmak isteyen ailelere görevlilerin yol verip ve yol gösterim çıkmalarını yardımcı olmadıklarına bire bir tanıklık ettik.
Islanmış üşümüş çocuklarına, çare arayan annelere tanıklık ettik.
Aileler alanda dağlan bireyleriyle bir araya gele bilmeleri için yerlerinden adım attırmadıklarına demir parmaklığı arkasındaki oğlunu yanına alamayan annelere tanıklık etti.

TÜRK AMERİKAN HALKI BUNU HAK ETMİYOR
Bu haberi yapıb yapmakta biraz zorlandık. Toplumun bilgilendirme adına, yaşanan olumsuzluklar tekrar yaşanmaması, toplum hak etmedikleriyle karşılaşmaması, toplumun hiçe sayılamayacağını anlatmak adına yayınlama kararı aldık.

Özellikle belirtmek istiyoruz!!
“Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yaşanan organizasyonu bozukluğunu, bu yapjlan yanlışlar duymuş yada fark etmiş olsaydı hem çok üzülüp hem de çok kızacağına eminiz.
Ülkemiz adına açılan Külliye, bir onur ve gurur vesilesi olmuştur. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’nın da açılışını yapması ayrı bir gurur ve onurumuz olmuştur.
Bu muhteşem Külliye’yi ilk defa görenlerin göz yaşlarını tutamadıklarına şahit olduk.
Amerika’da yapılan, İslam kültürünün övünç abidesi olan Maryland eyaletinde yaptırılan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin başladığı günden, yapımında ve bu hale getirerek açılmasına emek verenlere bu toplum ebediyete kadar minnet ve şükran duygularıyla anılacaktır.
Toplumumuz adına yapılan güzeliklere, birilerinin gölge düşrmesine asla musade etmiyeceğimizi herkesin bilmesi gerekir.
Dün Külliye’nin açılışında güzel duygularıyla, gerçekten cani gönülden çalışan kişileri, görevlileri, gece gündüz emek sarf edenleri tamamen “TENZİH” ediyoruz.
Bu toplumun bunları hak etmediğini ve yetkililerin butür konularda daha duyarlı olmaları, vatandaşlarımızın daha ön planada olmaları gerektiğini, vahim olayların yaşanmaması adına bir uyarı niteliği taşımaktadır.

EŞİNİN YANINDA BAYAN DARP EDİLDİ
Külliye’nin açılışında yaşanan organize bozukluğu neticesinde Eşref Güngör, simli bir vatandaşın eşinin kolu darp edilmesin sonucunda, kısa süreli çıkan arbede polislerin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Esref Güngör, yaşananların ardından bir yetkili bulamadığına tepki göstererek olayın büyümesinin hoş olmayacağını düşünürek Külliye’den ayrıldığını söyledi.

VATANDAŞLAR TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİLER
Bazı vatandaşlar Külliye’nin açılışında yaşanan olumsuzluklara tepki gösterdiler.
Özellikle bayanların ve çocukların itilip kakıldıklarını dile getirdiler. Yakalarında görevli kartı olan bazı görevillerin vatandaşlara kaba davranıp, itip kalkıldıklarını, bayanlar ve çocuklara fiziki müdahalede bulundukları ve eşinin yanındaki bayanlara kimlik sordukları gözlendi.
Yetkililerin yanlış uygulamaları yüzünden, açılışa katılan vatandaşlar çoluk çocuk perişan olduğu görüldü.
Vatandaşlar yaşananlar üzerine şikayetlerini aktara bilecek bir yetkili bulamadıklarını dile getirdiler.
Vatandaşlar, Halkınıza bu zulümü edecektiniz, vatandaşları neden açılışa davet ettiniz?
Külliye’yi Cumhurbaşkanımız Erdoğan’nın heyetinde bulunan VIP ile açsaydınız, vatandaşlara böyle eziyeti ve zulum etmeseydiniz, yağmurun yağacağı bilinmesine ramen hiç bir önlemin alınmaması tam bir sıkandal diye tepkilerini dile getirdiler.

KÜLLİYE’NİN AÇILIŞINDA TUVALET REZİLLİĞİ YAŞANDI
Tuvalet rezaleti yaşandı.
İnsanların zor anlar yaşadı, ihtiyaçlarını giderecek tuvalet bulamayan vatandaşlar Erdoğan, aşılışı yapana kadar saatlerce tüm tuvaletler kapalı tutuldu. Başka geçici portetif tuvaletler olmaması, yetkilileri unutmuşlar olacaklarki bir karmaşıklık ve rezillik yaşandığı görüldü.
Tuvalet soran yaşlı, hamile, çoluk çocuklar, vatandaşlara birazdan açılacak karşılığı verilmesi insanları zor durumda bıraktı. Açılış yapılandan sonra belirli bir süre Caminin alt katındaki tuvaletlerin açık tutulması ihtiyaca cevap vermediği ve uzun kuyruklar oluştuğu vurgulandı.
Çok vatandaşlar yaşanan rezillikler karşısında aşılışa beklemeden alandan ayrıldıkları görüldü.

VIP’LERE TEPKİ GÖSTERDİLER
Külliyenin açılışına katılanlar, Yemek verilecek ise!! Verilen yemege protokol degil öncelikle gelen, açılışa katılanlar ve Türk vatandaşlarına yer verilmeliydi diye tepkilerini dile getirdiler.
Vatandaşlar aç kalarak, halkin karşısında VIP için oluşturulan yemekhane’nin kapıları kitlenerek, V I P katilimcilar aç kalan insanlarin gözü önünde yemeklerini yemeleri tepkilere neden oldu.
Yemek verilecek ise!! Verilen yemege protokol degil öncelikle gelen, açılışa katılanlar ve Türk vatandaşlarına yer verilmeliydi diye tepkilerini file getirdiler.
Dünyanın en büyük külliyesi olan ve Mimar Sinan tarzını yansıtan Maryland Külliyesi’nin de açılışına katılan konuklar organizasyon bozukluğunun azizliğine uğradılar.
Amerika’nın çeşitli eyaletlerinden açılışa katılmak üzere araçlarıyla Külliyeye gelen Türklere yemek verilmedi. Bölgeye yakın herhangi bir yerde yemek satış işleminin de gerçeklememesi üzerine açılışa gelen Konuklar “Paramızla yerdik” yemek bulamadık serzenişinde bulundular.
Maryland Külliyesi görevlendirilen kişiler tarafından konuklara hazır olan yemek stantlarına dokunulmayacak uyarısı yapıldığını iddia eden vatandaşlar, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmek üzere Külliyeye gelen çocukların açlık noktasında sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Amerika’nın çeşitli eyaletlerinden saatler süren yolculuğun ardından Külliyeye gelen konukların VİP Konukların yemekleri nasıl yediklerini izlemek zorunda kaldıklarını aktardılar “Sayın Cumhurbaşkanımız Organizasyonu bozukluğunu, bu yapjlan yanlışlar duymuş yada fark etmiş olsaydı hem çok üzülüp hem de çok kızacağına eminiz.
Böylesi güzel, muhteşem bir güne böyle bir organizasyon yakışmadı.
Tam bir FIYASKO olarak nitelendirildi.

ORGANİZASİYON ŞİRKETİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Yemek konusunda Organizasyon bozukluğunun ortaya çıkmasında etken olan sorumlu şirkete tepkiler çığ gibi büyüyor.
Organizasyon şirketine bu milleti aç susuz bırakma talimatını kimin verdiğinİ ortaya çıkartıp ve Organizasyon şirketinden hesap sorabilecekmisiniz?
Külliye’nin açılış günü yemek için Organizasyon şirketine kaç para ödediniz, ödenen para millete yemek verilmesi içinmiydi VIP’ye ağırlanması içinmi?
Külliye’nin açılış gününü Erdoğanın Amerika heyetinde bulunan 3-4 yüz kişiyi ağırlama ve yemek yedirme gününe dönüştüren yetkililerden hesap sorabilecekmiziniz?
Milletine, halkına ikinci sınıf muamelesi yapan yetkililer, bu yaşanan yemek ve Organizasyon bozukluğunun, şirketinin sorumluluğunu ortaya koymamasının Organizasyon şirketine hesabını “Milletiniz” adına sora bilecekmisiniz?

 Haber: Hasan Çelik / ABD



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5156 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: