Ana Sayfa » Belediyeler
KUAFÖR, BERBER VE GÜZELLİK SALONLARI DENETLENDİ
15 Mayıs 2020 Cuma 14:09


 Kuaför, berber ve güzellik salonları denetlendi

Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs nedeniyle Mart ayında kapatılan ve önceki gün mesaiye yeniden başlayan berber, kuaför ve güzellik salonlarını denetledi. Halkın sağlığı gözetilerek gerçekleşen uygulamada sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymadığı belirlenen bir erkek kuaförüne yasal işlem yapıldı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında erkek ve kadın kuaförleri 21 Mart’tan itibaren geçici olarak kapatılmıştı. Normalleşme adımları atılmaya başlanması üzerine İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelgeyle yaklaşık iki aydır kapalı olan kuaför, berber ve güzellik salonlarının açılmasına karar verildi.

Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezindeki tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarına kurallara uyulup uyulmadığı noktasında kontroller yaptı. Denetimlerde berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecileri, İçişleri Bakanlığı genelgesi ve uygulamalar hakkında bilgilendirilirken hijyen ve temizlik şartlarına uymaları noktasında işyeri sahipleri uyarıldı.

“Riskleri baştan önleyeceğiz”

Ekipler, Merkez Mahallesi Esenler Caddesi’nde girdiği bir erkek kuaföründe sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymadığını gördü. Bunun üzerine işyeri hakkında emre aykırı davranıştan 392 TL para cezası kesildi. Ayrıca aynı işyerine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince yasal işlem yapılarak idari para cezası uygulandı.

Halkın sağlığının korunması amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kuaför salonlarımız açılmadan önce dezenfekte işlemini yapmıştık şimdi de denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Bu sayede salgına karşı olası riskleri önlemeye çalışıyoruz. Berber ve kuaförlerimiz ile vatandaşlar da aynı bilinç ve duyarlılıkta olursa koronavirüs sürecini başarıyla tamamlayacağız inşallah” dedi.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, şimdiye kadar yapılan denetimlerde tamamına yakınının kurallara uyduğunun görüldüğünü belirtti.

 Haber/ Bağcılar belediyesi basın müdürlüğü

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 4739 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: