Ana Sayfa » Güncel
İstanbul Böyle Vekil Görmedi
10 Kasım 2015 Salı 16:39


 Giresun STK’ları Hasan Turan’ın mazbata sevincini ve gururunu paylaştı

AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilen, eski bakanların da aralarında bulunduğu 46 milletvekili Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen tören ile İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldılar.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, İstanbul milletvekilinin yanı sıra, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci  ve il, ilçe teşkilatı üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Mazbatalarını almaya gelen bazı milletvekillerinin yakınları ile birlikte Giresun STK Başkanları ve yöneticileri salonda izdihama neden oldu.

İstanbul Milletvekili Hasan Turan, salonda bulunan Giresunlular tarafından en çok alkışlanan isim oldu. "Büyük başkan" sloganlarıyla karşılanan Turan için Giresunlular, "Mazbatasız vekil mazbatayı aldı" pankartları açtı

Giresunlu hemşerilerinin yoğun alkışları ile salona giren Hasan Turan, mazbata alımı sırasında da yoğun alkış sürerken Ulusal yazılı ve görsel basının ilgisi bir anda Hasan Turan’a kaydı.

Törene katılan milletvekilleri arasında, AK Parti MKYK üyesi Berat Albayrak ile eski Bakanlar Volkan Bozkır, Mehdi Eker, Hayati Yazıcı ve Genel Başkan yardımcısı Ekrem Erdem’de yer aldı.

HASAN TURAN, MİLLETVEKİLİ MAZBATASINI GİRESUN STK’LARI İLE BİRLİKTE ALDI

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın,Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in de hazır bulunduğu mazbata töreninde eski Bakanlar ile milletvekilleri de Hasan Turan’a yakın ilgi gösterdi.

Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar,Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve STK Başkanları milletvekili mazbatası ile fotoğraf çektirerek Hasan Turan’a tebriklerini ilettiler.

Başta Giresun Federasyon Başkan vekili Mehmet Kuğu ile birlikte bütün Federasyon yönetim kurulu üyeleri, İstanbul’da faaliyet gösteren Giresun STK Başkanları ve yöneticileri mazbata töreninde hazır bulunarak Milletvekili Hasan Turan ile birlikte gururu ve sevinci birlikte paylaştılar.

MAZBATA TÖRENİ

Milletvekillerinin mazbatalarını vermek için kürsüye çıkan ve bir konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, bütün milletvekillerini tebrik ederek, "Bizim bir öndeki seçimde İstanbul’daki en büyük sorunumuz geçersiz oylardı. 537 bin geçersiz oyumuz vardı. Bu sayı 104 bin civarına indi. Bu kutsal göreve mazhar olan bütün milletvekillerimizi tebrik ediyorum" dedi.

 İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül ise  "1 Kasım 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçiminde büyük ve zorlu çalışmadan sonra milletvekili seçildiniz. Hepinizi ayrı ayrı yürekten kutluyorum ve milletimize, vatanımıza, ülkemize ve şahsınıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Mazbata dağıtım töreninde İstanbul birinci bölgeden başlamak üzere, milletvekillerine sırasıyla mazbataları İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül tarafından takdim edildi. 

GİRESUN STK’LARIN GÜCÜ VE ESERİ


Mazbata töreni sonrası gazetemize demeç veren Milletvekili Hasan Turan, bu mazbata Giresun STK’ları ile birlikte hemşerilerimizin eseri ve gücü ifaledelerini kullanarak şunları söyledi:’’Rabbime hamdolsun mazbatamızı aldık. Öncelikle varlıklarından daima güç aldığım ve her zaman olduğu gibi bu akşamki programda da farkındalık yaratan kıymetli hemşerilerime, federasyon ve dernek yöneticisi kardeşlerime, basın mensuplarımıza ve saygıdeğer İstanbullulara çok teşekkür ediyorum. 
26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekilleri olarak 46 vekil kardeşimiz ile birlikte İl Başkanımız Sayın Selim Temurcı ve İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül Hanımefendi'nin takdimleriyle mazbatalarımızı aldık. 
1 Kasım demokrasi tarihimizin en önemli seçimlerinden birisinin yapıldığı gün olarak tarihe geçecektir.
Önümüzdeki dönem TBMM olarak ülkemizin çok önemli sorunlarını göğüsleyip çözümlerini üreteceğimiz bir dönem olacaktır. Birlik, beraberlik ve barış içinde çözemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur ve bunun gayreti içinde olacağız inşallah.
Allahü teâlâ aldığımız bu vekâletin sorumluluğunu bihakkın yerine getirenlerden eylesin. Bütün vekil kardeşlerime hayırlı hizmetler diliyorum’’ diye konuştu..

MAZBATA NEDİR

Mazbatada, milletvekilinin adı, doğum yeri, mesleği gibi bilgiler yer alıyor. Üç nüsha olarak düzenleniyor. Bir nüshası vekile veriliyor, biri YSK'ya gönderiliyor, diğeri ise il seçim kurulunda kalıyor. Vekiller, seçildiklerine dair bu belgeyi, il seçim kurullarından alıyor. Belgede il seçim kurulu başkanı ve üyelerinin imzası bulunuyor. Mazbatasını alan vekil Meclis'te kaydını yaptırıyor. Ardından milletvekili olduğuna dair kimlik kartını alıyor.

Şebin Medya :SADİ TOYGAR

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5328 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: