Ana Sayfa » Spor
Giresunspor'da Kongre Kararı
02 Aralık 2011 Cuma 23:41
Valilikte Kayyum Heyetiyle bir basın toplantısı düzenleyen Vali Dursun Ali Şahin, Giresunspor'da bugünden itibaren kongre sürecinin başladığını söyledi.

Valilikte Kayyum Heyetiyle bir basın toplantısı düzenleyen Vali Dursun Ali Şahin, bir süredir kayyumla yönetilen Giresunspor’a mali disiplin geldiğini belirterek bugünden itibaren kongre sürecinin başladığını söyledi.

            Konuşmasına 26 Ağustos’ta Kayyumun görevlendirildiğini hatırlatarak başlayan  Vali Şahin, Giresunspor’u korumanın ve  kollamanın görevi olduğunu belirterek, Dr. Cengiz Cindemir’i haberi olmadan spora yakınlığından dolayı bu göreve atanmasını istediğini kaydetti.
 
 
            Vali Şahin, “Onlar bu göreve ‘illaki biz yapalım, bize verin’ diyerek gelmedi. Giresun’un prestiji olan Giresunspor’u korumak kollamak, bizim görevimizdir. Cengiz Cindemir arkadaşımızın haberi bile yoktu . Acak spora yatkınlığından dolayı kendisinin Kayyum Başkanı olarak atanmasını istedik. 3 ay 10 gündür arkadaşlarımız bu görevi yürüttü. Futbolu çok bilmeme rağmen bu konuya el attım. Giresunspor kendi haline kalsaydı daha da zor durumda olabilirdi. Belki içimiz, buruk dilimiz bazı şeyleri söylemeye varmıyor ama sonucu güzel olacağına inanıyoruz. Şimdiden tünelin ucundaki ışığı görür gibiyim. Kayyum bir ücrete tabidir, ancak bu arkadaşlar hiçbir ücret almamıştır. Kendileri araçla veya uçakla gittiklerinde bile Giresunspor’un bütçesinden harcama yapmamışlardır. Giresunsporlu futbolcuları, teknik kadroyu beş yıldızlı otellerde konaklattırdık. Kesinlikle eksiklik hissettirmedik. Kayyum’un yönettiği diğer illerde sonuç hep hüsran olmuştur ama biz onlar gibi hiç olmadık. Kişilerin cebinden para istemek vermek kadar zordur. Bu takım küme düşürse yeniden Bank Asya Birinci Lige çıkması için en azından 15 milyon TL’ye ihtiyacı olacaktır. Ben hep danışarak iş yaparım. Bundan birkaç ay önce işadamlarıyla Jasmin Otel’de toplantı yaptık. ‘Biz hazırlıksız yakalandık’ yanıtı alınca iki gün sonra yeniden bir araya geldik. İlk toplantıya 30-35 kişi gelirken, ikincisine 5 kişi geldi. Ondan sonra da Giresunlu işadamlarından beş kuruş talep etmedim. HES’lerden istediğimizi aldık, ancak akaryakıt firmalarından umduğumuzu hiç bulamadık. İstanbul’daki iş adamalarıyla görüştük, destekler devam ediyor. 1 milyon 500 bin TL gibi bir rakam bu şekilde toplanmış oldu. Belgesi olmadan temlik koyanlar benim için temlik sayılmaz. Ben bunu kabul etmem, gidecekleri yer mahkemedir. Alacaklı olduklarını kanıtlasınlar, sonra biz paralarını ödeyelim. 12 milyon küsürden, şuana kadar altı milyona kadar borcu düşürdük. Bu büyük bir çabadır. Maliye 1 milyon 400 ve SSK’ya da 600 bin TL borç vardı, yapılandırdık. Bazı alacaklı olduğunu iddia eden kişiler var, bunların bir kısmını yaptığımız görüşmeler sonucunda bağışlayanlar oldu.
 
            Kayyum süresini ben iki-üç ay olarak düşünmüştüm ve bugüne kadar geldik. Bundan sonra kongre süreci yaşanacaktır. Tabiî ki bazı isimler ortaya çıkacaktır. İnanmadığım, bilmediğim kişilere bu kulübü vermem. Çünkü verirsem Giresunsporlular yani halkım  yarın bana lanet okur. Dolayısıyla ben kendime lanet okunmasını istemem. Adam gibi bir adama bu kulübü inşallah teslim edeceğiz. Teslim ettikten sonra da ‘Ne halin varsa gör’ demeyeceğim, yine onlarla beraber olacağım, takip edeceğim. Her ay onlardan ne masraf ettiklerini, ne verdiklerini hepsini isteyeceğim.
 
            Tünelin ucundaki ışık benim için yanıyor, hiçbir zaman sönmedi, sönmeyecek inşallah. Kayyum ile birlikte Giresunspor’a mali disiplin gelmiştir. Önümüzdeki günlerde 500-600 bin TL daha bulacağım. Tahtayı açtıracağız, transfer yapılmasını sağlayacağız. Fenerbahçe’nin ve Beşiktaş’ın altyapı oyuncularını alacağız. Önemli olan Giresunspor’un Bank Asya Birinci Lig’de devam etmesidir.
 
            Özel idare imkanlarıyla skorboard yaptırıyoruz. Bunun maliyeti 70 bin TL civarında olacak. 20 metre kare alana konulacak skorboarda Giresunspor reklâm alabilecek Güzel günler bizleri bekliyor. Gelecek ve aydınlık günler yakındır ve Giresunspor’undur.” diye konuştu.
 
*** ÇOTANAKLARDAN VALİYE ZİYARET
 
GENÇ ÇOTANAKLAR VALİYİ ZİYARET ETTİ
Genç Çotanaklar Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Türkyılmaz ve üye Ali Yılmaz Vali Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret etti.
 
            Dernek Başkanı Türkyılmaz, Giresunspor’un önümüzdeki pazartesi günü Karşıyaka ile İzmir’de oynayacağı maça 100 gönüllü taraftarın gidebilmesi için Vali Şahin’den masrafların karşılanması talebinde bulundu.
 
            Başkan Türkyılmaz, yoğun iş temposuna rağmen kendilerini kabul edip, sorunlarını dinlediği için Vali Dursun Ali Şahin’e şükranlarını sundu. Hatıra olarak dernek tarafından hazırlanan Giresunspor forması hediye etti.
 
            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Şahin, her zaman Giresunspor’un ve Giresunspor taraftarının yanında olduğunu belirterek, Başkan Türkyılmaz’ın talebini kabul etti. 100 kadar taraftarın masrafını karşılayacağını söyledi.
 
            Vali Şahin, ayrıca ilk galibiyetin Karşıyaka müsabakasında alınması dileğinde bulunarak takıma başarılar diledi. 


Etiketler : Giresunspor'da, Kongre, Kararı,


Bu Haber Toplam 9224 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: